Abd-Mısır Askeri İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Abd-Mısır Askeri İlişkileri

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır ile ABD arasındaki askeri ilişkileri sürdürme konusuna önem verdiklerini bildirdi.

21.11.2015 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır ile ABD arasındaki askeri ilişkileri sürdürme konusuna önem verdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sisi, Kahire'ye ziyarette bulunan ABD'li heyeti kabulünde "Mısır'ın ABD ile stratejik ilişkilerini sürdürme ve işbirliğini artırarak uluslararası ve bölgesel değişkenlere uyum sağlayacak şekilde ileri seviyeye taşıma konusuna önem verdiklerini" vurguladı.

Sisi, iki ülke arasında geçen ağustos ayında gerçekleştirilen stratejik diyalogu ve Mısır'a yapılan askeri yardımları överek, bunların iki ülke arasındaki mevcut ortaklığı geliştirme isteğinin bir yansıması olduğunu ifade etti.

Heyet üyeleri ise ABD'nin Mısır ile özellikle askeri alandaki güçlü ilişkilerini sürdürmeyi ve tüm dünyayı tehdit etmeye başlayan terörle mücadelede ortak hareket etmeyi istediğini kaydetti.

Öte yandan, Amerikan Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Dana Rohrabacher'in beraberindeki heyetle birlikte Kahire'ye geldiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rohrabacher'in Mısırlı üst düzey yetkililerle bir araya gelip iki ülke arasındaki işbirliğinin desteklenmesi ile Libya, Suriye, Yemen ve terörle mücadele özelinde bölgedeki son gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçağın 31 Ekim'de Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmesinin ardından ABD'li üst düzey askeri yetkililer Kahire'ye ziyaretlerini artırdı. Rohrabacher'in ziyareti ABD'li yetkililerin son 2 hafta içinde Mısır'a düzenlediği 6. ziyaret olma özelliği taşıyor.

ABD, 30-31 Temmuz'da Mısır'a 8, 29 Ekim'de de 4 adet F16 savaş uçağı teslim etmişti.

Mısır, aldığı yıllık 1,3 milyar dolarlık askeri destekle İsrail'den sonra dünyada ABD'den en çok askeri yardım alan ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abd-Mısır Askeri İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement