Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

"Bizim cumhurbaşkanı adayımız 81 ilin öz evladıdır.

06.07.2014 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız 81 ilin öz evladıdır. Türkiye'nin her yerinden destek alacak büyük bir liderdir" dedi.

Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığınca Nohutlu Tepe Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındakilere, dostlarına, arkadaşlarına kıymet veren, onları her türlü tehlike ve tehdide karşı koruyan bir lider olduğunu ifade eden Bozdağ, "Kıymet veriyor, değer veriyor, vefasını gösteriyor, her yerde her daim onlara sahip çıkıyor. AK Parti ailesinin en önemli özelliklerinden birisi budur, vefa duygusudur. Hizmet edene, iş yapana, ter dökene sahip çıkma bilinci... Hamdolsun Yozgat'ta da bu bilinç son derece yüksek" diye konuştu.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Sayın Başbakanımız bizlerin içinden bazıları belediye başkanı olsun diye mücadele etti, içimizden bazıları il başkanı, ilçe başkanı olsun diye mücadele etti, yönetimlerde yer alsın diye mücadele etti, içimizden bazıları başka başka makamlara gelsin diye mücadele etti, Yozgat kalkınsın diye mücadele etti, Türkiye kalkınsın diye mücadele etti ama ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan şahsı için bizden bir şey istiyor. 12. cumhurbaşkanı adayı olarak ilk defa Yozgatlılar için, ilk defa Türk milletinden şahsı için bir talepte bulunuyor, 'Türkiye'nin 12'nci cumhurbaşkanı olarak size hizmet vermek istiyorum' diyor."

"Yozgatlılar, Sayın Başbakanımıza, cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye'nin seçilmiş 12'nci, esasında seçilmiş 1'nci cumhurbaşkanı olması için dua etmeye, destek vermeye hazır mıyız?" diye soran Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a birçok eser kazandırdığını vurgulayarak, "Yozgat'a baktığımızda bölünmüş yollarda, toplu konutun, hastanelerin, okulların altında onun imzası var, yüksek hızlı trenin, doğalgazın altında onun imzası var. Yozgat'ın neresine giderseniz gidin her yerinde, her yurdunda Tayyip Erdoğan'ın izi var, eseri var" ifadesini kullandı.

- "Türkiye'nin büyük lideri adaydır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tüm teşkilatlardan bu seçimde her zamankinden daha fazla çalışmasını isteyerek, "Herkes kendisi için istediğinden daha fazlasını isteyecek, daha fazlasını bu seçimde mutlaka ortaya koyacaktır. Bugüne kadar mazeretimiz vardı, ilçe başkanını, belediye başkan adayını beğenmedik ama şimdi AK Parti'nin lideri, Başbakanımız, Genel Başkanımız, dünyanın lideri adaydır, Türkiye'nin büyük lideri adaydır, onun için beğenmemezlik yok. Biz, aksine hep beraber koşacağız, çalışacağız ve dünyanın liderine yaraşır bir desteği Yozgat'tan vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Biz, Türkiye'ye lider seçiyoruz"

Cumhurbaşkanı seçiminin bir hemşehrilik meselesi olmadığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bir Yozgat meselesi değildir, bir Türkiye meselesidir. Türk milletinin onur mücadelesidir. Biz, Türkiye'ye lider seçiyoruz, bir yere memur seçmiyoruz. Türkiye'nin liderliğine, cumhurbaşkanlığına kim yakışır, onu seçeceğiz. Hepinize soruyorum, Allah için elinizi, vicdanınıza koyun, 3 aday var, Tayyip bey mi Türkiye'nin cumhurbaşkanlığını daha iyi temsil eder, daha iyi yakışır, yoksa diğer ikisi mi yakışır. Kimdir? Türkiye'nin cumhurbaşkanlığını en iyi yapacak olan, ben hiç tereddüt etmiyorum, inanıyorum ki Yozgatlıların gönlündeki cevap, bu işi en iyi yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın tüm Türkiye'de hizmetleri olduğunu belirten Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tayyip bey, Rizelidir ama hizmetleriyle İstanbulludur, hizmetleriyle Siirtlidir, hizmetleriyle Yozgatlıdır. Sizden oy isteyenlere sorun, 'Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'ın dağında taşında eseri var, peki sizin neyiniz var, Yozgat'a ne zaman geldiniz, nereye hangi eseri diktiniz?'. Yozgat'ın her yerinde eseri var. Onun için diyorum ki bizim cumhurbaşkanı adayımız 81 ilin öz evladıdır. Türkiye'nin her yerinden destek alacak büyük bir liderdir. MHP'ye, CHP'ye, Saadet'e oy vermiş bütün kardeşlerimizden oy istiyor, bu meselenin parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu, bu meselenin hemşehri meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu söylüyor, hepinize teşekkür ediyorum."

İftara, Bozdağ'ın yanı sıra AK Parti Yozgat Milletvekilli Yusuf Başer, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yeni Çeltek Kömür İşletleri Genel Müdürü Osman Coşkun ve çok sayıda partili katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement