Adalet Bakanı Bozdağ Antalya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adalet Bakanı Bozdağ Antalya'da Açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ Antalya\'da Açıklaması

"Son 12 yıllık iktidarımız döneminde darbe teşebbüsleri, cumhuriyet mitingleri, kapatma davası, gezi olayları, 17 25 Aralık darbeleri, Kobani olaylarının tamamı Türkiye'nin siyasi istikrarına dönük haince saldırılardır" "Hangi yol ve yöntem olursa olsun, Türkiye'nin huzurunu bundan sonra bozamayacaksınız.

16.11.2014 20:10

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Son 12 yıllık iktidarımız döneminde darbe teşebbüsleri, cumhuriyet mitingleri, kapatma davası, gezi olayları, 17-25 Aralık darbeleri, Kobani olaylarının tamamı Türkiye'nin siyasi istikrarına dönük haince saldırılardır" dedi.

Bakan Bozdağ, bir otelde düzenlenen AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı 3. olağan kongresinde, Türkiye'nin en büyük sermayesinin siyasi istikrar olduğunu belirterek, bu istikrarın da ülkeyi güçlü kıldığını vurguladı.

"Dünün koalisyon hükümetleri Türkiye'yi batırırken, sizin sandıkta kurduğunuz siyasi istikrar, Ankara'ya taşıdığınız güçlü iktidar, Türkiye'yi her alanda büyütmeye devam ediyor" diyen Bozdağ, iktidarı küçültme, bölmek, parçalamak, yeniden koalisyonlu hükümetlere dönmek, zayıf iktidarları Ankara'ya taşımak için Türkiye'nin içinden ve dışından uğraşanlar olduğunu belirtti.

Güçlü iktidarların, rüzgarlara göre yön almadığını, rüzgarını kendisi estirdiğini dile getiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bizim son 12 yıllık iktidarımız döneminde darbe teşebbüsleri, cumhuriyet mitingleri, kapatma davası, gezi olayları, 17-25 Aralık darbeleri, Kobani olaylarının tamamı Türkiye'nin siyasi istikrarına dönük haince saldırılardır. İstikrarı ortadan kaldırmak, Türkiye'yi kaos ortamına çekmek, kardeşi kardeşin karşısına dikmek, Türkiye'yi yönetilemez bir ülke haline getirmek, sonra da istedikleri bir iktidarı Ankara'da iş başına getirmek isteyen, bu ülkenin hayrına bir an olsun nefes almayan çevrelerin, dışarıdan, içeriden el ele tutuşup yaptığı işler. Buradan onlara bir kez daha sesleniyorum. İster kapatma davası, ister Gezi hadisesi, ister 17-25 Aralık darbeleri, isterse başka şey... Hangi yol ve yöntem olursa olsun, Türkiye'nin huzurunu bundan sonra bozamayacaksınız. Türkiye'nin istikrarını bundan sonra bozamayacaksınız. Çünkü Ankara'da, gücünü medyadan, sermayeden, karanlık güç odaklarından alan değil, gücünü halkının temiz ve ak oyundan, duasından ve desteğinden alan bir iktidar var. Onları istediğiniz gibi yönlendiremezsiniz. Şimdi uğraşıp da kendinizi yormayın. Boşuna uğraşıyorsunuz. Sandık geliyor şimdi. Eminim ki sandıktan yeniden güçlü bir şekilde AK Parti çıkacaktır. Türkiye ayrı bir güçle yolunda koşmaya, mesafeleri katetmeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın."

Bozdağ, "Çankaya ile hükümet arasında bir şey çıksın. Acaba ne zaman çıkacak, ne çıkacak" diye bekleyenlerin boşuna umutlanmamalarını dile getirerek, bu kadroların kavga eden, birbiriyle didişen kadrolar olmadığını, ele ele tutuşup, birlikte hedefe koştuklarını vurguladı.

Çankaya ile hükümetin el ele verip, Türkiye'ye, millette hizmete devam edeceğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bunun dışında düşünenler varsa boş yere aklınızı, kendinizi sakın ola yormayın. Hesap, kitap yapmayın. Bizi, siz tanımıyorsunuz.  2007'de cumhurbaşkanı seçimi olacak. Sayın Başbakanımız, 'Kardeşim Abdullah Gül' diyor. Türkiye'nin en önemli makamını kardeşine teslim ediyor. Tayyip bey milletvekili değil. Daha sonra milletvekili seçiliyor sayın Gül, kesin sonuçlar daha açıklanmadan istifa ediyor, 'Buyur sayın başbakanım' diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Çankaya'ya çıkıyor. Ahmet bey, genel başkanımız, başbakanımız oluyor. Böylesi bir ahlaki değişim, böylesi bir dayanışma, böylesi bir kardeşlik anlayışı Türk siyasetinin hangi evresinde var? Siyasete ahlak getirdik. Siyasetin erdemini anlattık. Kim ne derse desin, eskiden liderler oturduğu zaman koltuktan kalkmazdı. Geleni götürmek mümkün değildi. Sayın Demirel sıhhati elverse emin olun meydanlara inecek. Işık görse şu haliyle de inecek. Bereket versin Antalyalılar ışık vermiyor. Merhum Ecevit, son anına kadar siyasetteydi. Merhum Erbakan, son anına kadar siyasetteydi. Siyasetin içerisinde bilgisi, tecrübesiyle doruktayken, siyasetin içerisinde değişimi getiren kadro, bu kadrodur. Başka partilerde kadro değişimi kasetlerle, kumpaslarla oluyor. ya tehditlerle ya da şantajlarla oluyor. Ali Cengiz oyunları olmasa, lider değişimi yapamazlar. Ama AK Parti'de değişim ne kasetle, ne kumpasla, ne oyunla, ne tuzakla oluyor. Sadece ahlak ve erdem üzerine bir değişim oluyor."

CHP ve MHP'ye çağrı

Bakan Bozdağ, gençlik ve dinamizmi buluşturmak için AK Parti'nin siyasette 3 dönem kuralı uyguladığını anımsatarak, hizmet için bu sürenin yeterli olduğuna işaret etti.

Bazı siyasi parti genel başkanların 15 yıldır partilerine hiç bir zafer kazandırmadıkları halde yollarında devam ettiğini dile getiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"AK Parti, burada siyasi ahlak dersi veriyor. 3 dönem hizmet edenler, diğerlerine yerlerini verecekler. Onlar hizmet edecekler. Lider, vekil, teşkilat ve başkanlık değişimi içinde bunu yapıyoruz. CHP ve MHP'ye çağrıda bulunuyorum. Gelin, siz de böyle bir şey yapın. Parti içi değişimi kasetçilere, tehditçilere ve şantajcılara havale edeceğinize demokratik siyasi ahlaka uygun bir kuralın üzerine bina edin, değişim kendiliğinden doğru biçimde olsun. Doğru bir biçimde olsun. Ama onlarda gördüğümüz kadarıyla yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığında ne diyordu, ikinci parti olursam seçimi bırakacağım. Şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor? Yüzde 30 olursa anlamlı başarı oluyor. Eğer anlamlı oy kaybı olursa, o zaman istifayı düşünebilirim. Zaten sayın Bahçeli'nin düşünmesine gerek yok. Töreler onun gitmesine izin vermez. O, sonuna kadar kalacak. Hangi başarıya götürdün? 2002, 2007, 2011, 2014'te kaybettin. Artık kenara çekil, yok. Şimdi CHP de MHP de öyle. Kaybede kaybede zafer kazandığını düşünen bir siyaset anlayışı var. Olacak iş değil. Ama biz kazanırken değişimi esas alan bir siyaseti getiriyoruz. Biz, bayrak yarışı yapıyoruz. Dinleniyoruz ondan sonra koşmaya devam ediyoruz. Kendi siyasetleri bakımından bir değişimi hayata geçirirler. Oralarda da dinamizm olur.

"Mecliste yaş ortalamasını kim yükseltiyor biliyor musunuz, CHP'liler yükseltiyor" diyen Bozdağ, "Kendileri için bir faydası olamayacak yaşa gelen kişilerin artık siyaseti bırakması lazım. Ailemiz için bırakıyoruz belli yaşta. Oğlumuz, kızımız var, onlar yapsın. Belli kesimler adım atmakta zorlanıyor, Türkiye'nin siyasetine ipotek koyuyor. Artık buna dur demek lazım. CHP ve MHP bu değişimi yapmayacak. Sandığa el koyun, CHP ve MHP'ye ders verin de bunlar da değişsin. Bunlar da değişimden başka çıkar yol olmadığını anlasınlar. 2015'te sandıkta bir Osmanlı tokadıyla Türkiye'nin siyasetine bir ders daha vermenizi istiyorum" diye konuştu.

Konuşmadan önce Bakan Bozdağ, AK Parti'ye yeni katılan üyelere, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse ve milletvekilleriyle rozet taktı.

- Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adalet Bakanı Bozdağ Antalya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement