Adana, Bursa ve Malatya Şehitlerini Şehadetlerle Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Adana, Bursa ve Malatya Şehitlerini Şehadetlerle Uğurladı

Adana, Bursa ve Malatya Şehitlerini Şehadetlerle Uğurladı

PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan uzman çavuşlar Ferhat Aktaş ve Mehmet Kılınç ile Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

09.05.2016 14:33  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın cenazesi, memleketi Adana'nın Feke İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

6 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Adana Asker Hastanesi'nden alınan Ferhat Aktaş'ın cenazesi ilk olarak Kozan İlçesi'nin Türkeli Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Bir süre önce babasını kaybeden, 6 ay önce uzman çavuş olarak göreve başlayan bekar Ferhat Aktaş'ın cenazesinin eve getirilmesiyle birlikte annesi Elif Aktaş gözyaşlarına boğuldu.


MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI

Ağabeyleri Orhan Aktaş'ın Hatay'da, Faruk Aktaş'ın ise Samsun'da uzman çavuş olarak görev yapan şehidin cenazesi, dualar edilip helallik alınmasının ardından Feke İlçesi'ne bağlı Akoluk Köyü'ndeki Çamlı Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki törene Adana Valisi Mustafa Büyük, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, askerler, kurum müdürleri, şehidin ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

"ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK KENDİ GELDİ"

Cenaze töreninde oğlu için gözyaşı döken acılı anne Elif Aktaş, "2 ay önce Kozan'a gelmişti. Evimize bir bayrak asmıştı. Üniformasını çok seviyordu. En son önceki gün beni aradı, Anneler Günü'mü kutladı. Şimdi de Anneler Günü hediyesi olarak kendi geldi. Vatan sağolsun" dedi.

Törende şehidin ağabeyleri Orhan ve Faruk Aktaş da metanetlerini koruyarak taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Ferhat Aktaş'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

ANNESİNİN ARKADAŞLARI İŞ BIRAKTI

Öte yandan anne Elif Aktaş'ın kirada oturduğu ve narenciye fabrikasında işçi olarak çalıştığı bildirildi. Aktaş'ın birlikte çalıştığı portakal işçileri de iş bırakarak cenazeye katıldı.

MALATYA DA MEHMET'İNİ UĞURLADI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin patlattığı bombayla şehit olan uzman çavuş Mehmet Kılınç, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.


"GEREKİRSE BEN GİDERİM"

Uzman çavuşun cenazesi Nusaybin'den Malatya'ya getirildi. Şehit uzman Çavuş'un cenazesi yaklaşık bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Şehit uzman çavuş'un cenazesi sırasında baba Teyyar Kılınç, "vatan sağolsun. Gerekirse oğlumun yerine ben giderim" dedi. Şehit uzman çavuşun Giresun'da görev yapan kardeşi Ahmet Kılınç ile ankarada vatani görevini yapan kardeşi Ali Kılınç, cenazeye katılarak kardeşleri için göz yaşı döktü.


EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

Eşinin şehit olduğu haberini Adıyaman'da alan Ceyda Kılınç cenaze sırasında zaman zaman fenalaştı. 6 aylık hamile olan Ceyda Kılınç'a sağlık görevlileri müdahale etti.


Şehit uzman çavuşun cenaze törenine Malatya valisi Süleyman Kamçı, AK parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe belediye başkanları ile AK parti İl başkanı Hakan Kahtalı, CHP il başkanı Enver Kiraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi 2'nci Ordu askeri bandosu çaldığı marş eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

BURSA'YA DA ATEŞ DÜŞTÜ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda teröristler tarafından bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak olması sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz'ın cenazesi baba ocağına getirildi.


EVLER BAYRAKLARLA DONATILDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetlerinin sürdürdüğü operasyonlarda teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen EYP'nin patlatılması sonucu yaralanan Bursalı Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Acı haber, dün akşam saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi Uğur Sokak'ta ikamet eden baba Yakup ve anne Ezine Poyraz'a verildi. Sokaktaki evler bayraklarla donatılıp, taziye çadırı açılırken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık aileye taziyelerini iletti.


YAKINLARI TABUTA SARILIP AĞLADI

Daha sonra yapılan duaların ardından Karaloğlu, Saldık ve Poyraz'ın yakınları ile Mardin'den Yenişehir Havalimanı'na uçakla gelen cenazeyi almaya gitti. Yenişehir'den karayoluyla Ulus Mahallesi'ne getirilen şehidin cenazesi için helallik alındı. Şehidin yakınları da dua okunduğu sırada tabuta sarılarak, büyük üzüntü yaşadı. Ardından yapılan duaların ardından cenaze merkez Osmangazi ilçesindeki Dikkaldırım Mahallesi'ndeki Mihraplı Cami'ne götürülecek. İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Poyraz, Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedilecek.

Ayrıca 1 kız kardeşi olduğu öğrenilen Poyraz'ın yakın bir zaman önce nişanlandığı ve kasım ayında evlenmeyi planladığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana, Bursa ve Malatya Şehitlerini Şehadetlerle Uğurladı - Son Dakika


Advertisement