5 Üniversitede Olaylı Gün: 167 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

5 Üniversitede Olaylı Gün: 167 Kişi Gözaltında

5 Üniversitede Olaylı Gün: 167 Kişi Gözaltında

Ankara Gazi, Sütçü İmam, Bingöl, Çukurova ve Ondokuz Mayıs üniversitelerinde öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Polis, toplam 167 kişiyi gözaltına aldı.

25.12.2014 16:24  Güncelleme: 20:40

5 üniversitede bugün öğrenciler arasında gerilim yaşandı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde iki gündür devam eden olaylarda 67 öğrenci gözaltına alındı. Ankara Gazi Üniversitesi, Bingöl ve Ondokuz Mayıs üniversitelerinde polis biber gazlı müdahalade bulundu. Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) ise Roboski Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle çıkan olaylarda 100 kişi gözaltına alındı.

SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDE 67 GÖZALTI

Kahramanmaraş'taki Sütçü İmam Üniversitesi'nde başlayan gerginlik bugün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı.

FAKÜLTENİN CAMLARI KIRILDI

Avşar Kampusu'ndaki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin'in dövülmesinin ardından gruplar arasında dün çıkan kavgayı, polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak bastırdı. Bu sabah fakültenin girişinde yeniden karşılaşan ve kavgaya yeltenen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Gerginlikte fakültenin camları kırılırken, bazı banklar da zarar gördü.

ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNDEN 5 BIÇAK VE KANCA ÇIKTI

Dün yaşanan olayın ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis, kavgaya karıştıkları belirlenen 67 öğrenciyi gözaltına aldı. Yapılan aramada öğrencilerin üzerinden 5 adet bıçak ve bir tane kanca çıktı. Gözaltına alınan öğrenciler, kelepçelenerek bindirildikleri otobüslerle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrollerinin ardından öğrenciler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş ensesine atılan bir taşın isabet etmesi nedeniyle yaralandı.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GAZLI MÜDAHALE

Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya, çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik ekipleri biber gazı ile müdahale etti.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE 100 GÖZALTI

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Roboski Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Biber gazıyla müdahale eden polis 100 öğrenciyi gözaltına aldı.

SOL GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLERE TAŞLI SALDIRI

ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Roboski Katliamı'yla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş yağdırıldı.

Çıkan arbedeye TOMA'larla önlem alan polis müdahale etti.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ

Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 1 hafta önce üniversitede iki grup arasında yaşanan olaylara karıştığı iddiasıyla aralarında bazı Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı. HDP İl Başkanlığı, gözaltıları protesto etmek amacıyla BÜ önünde basın açıklaması yapmak istedi.

HDP İl Eş Başkanı Başak Aydoğdu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. İzinsiz yürümek isteyen grubu polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polise taşlarla karşılık veren grup, üniversite yerleşkesine geçerek burada bir süre oturma eylemi yaptı.

Bu arada, biber gazından etkilenen bazı kişiler ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 3 öğrenci de gözaltına alındı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUDERE PROTESTOSU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan tartışmanın büyümesini, güvenlik güçleri önledi. Kendilerine Halkların Demokratik Kongresi Samsun Gençlik Meclisi Üyeleri adını veren bir grup öğrenci, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2011 yılında yaşanan olayı protesto etmek için basın açıklaması yapmak istedi. Mühendislik fakültesi önünden fen edebiyat fakültesine yürüyen gruba, karşıt görüşlü öğrenci grubu müdahale etmek istedi. OMÜ güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet polisleri duruma müdahale etti, tartışma büyümeden karşıt görüşlü grup olay yerinden uzaklaştırıldı. Fen edebiyat fakültesi önüne gelen Halkların Demokratik Kongresi Samsun Gençlik Meclisi Üyeleri adına açıklama yapan Rana Rende, "her vicdan sahibi insanın yapacağı gibi" Uludere'deki olayı unutmayacak ve unutturmayacaklarını kaydetti. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Üniversitede Olaylı Gün: 167 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • üniversiteliyim üniversiteli.: BEN DERSİM KÖKENLİ BİR ZAZA. . IRKCI KÜRTLERİN SİTESİNE İKİ GÜN ÖNCE KÜRTCE BİR YAZI YAZDIM. ORADA DA BİR ŞEKİLDE BABAMIN ZENGİNLİĞİ VE GALASARAY LİSESİ NDE OKUDUĞUMU BELİRTTİM. İKİ GÜN İÇİNDE KÜRT KIZLARINDAN ARKADAŞLIK TEKLİFİ FC MESAJLARI İNAN 500 Ü GEÇTİ. SALAKLAR YAAA BEN SİZİ ALIRMIYIM CIBIRLAR. AMA DALGA MI GEÇECEĞİMDİR. ula dersim de dersimin yerlisi kalmadı ya bu pislikler yüzünden hep göç ettik. 15 10 Yanıtla
  • MARAŞ AN ÜLKÜCÜ KÜRT: ARKADAŞLAR BEN KÜRT ÜM. SAĞOSUNLAR ÜLKÜCÜ ARKADAŞLARIM DA BENİ REİS SEÇTİLER. KONU KÜRT ÖĞRENCİ DEİİL. PKK LI PİSLİKLER . DEĞİLSE YÜZLERCE KÜRT ARKADAŞIMIZ NASIL OKUYOR. İNANIN BU PKK LI PİSLİKLERDE HER TÜRLÜ PİSLİK. AKLINIZA GELEN HER TÜRLÜ PİSLİK. BU VATAN HAİNİ PİSLİKLERE BASIYOM ZOPAYI. . . HEPSİ DE POLİSİN ARKASINA SAKLANIRLAR. 11 12 Yanıtla
  • seher: Pembe pijamalı ülkücükler 7 10 Yanıtla
  • VELİ: PKK SEMPATİZANLARINA KARŞI HERKES BİRLİK OLMALI. . NE ÜNİVERSİTELERDE NE VATANIMIZDA PKK SEMPATİZANI İSTEMİYORUZ FAŞİST HAİN PKK ÖRGÜTÜNE KARŞI BİRLİK OLMALISINIZ 9 8 Yanıtla
  • yavuz: Hain çapulcu kızılbaşlar yine işbaşinda 7 9 Yanıtla
  • Real mardin: Bembe bijamalı ülkücükler korkaklar gibi polislerle birlikte saldryorlar bir tanesi yere düşyü bembe boxser giymiş ya oğlan yaa şimdi link alsa atardımda 4 4 Yanıtla
  • Isimsiz : Her ne hikmetse geçmişden hiç ders almıyoruz anne ve baba bir evladının okuyup iyi bir insan olması için ne fedakarlıklara katlanıyor bi 4 1 Yanıtla
  • mahmut: bu hdp teröristlerde erkek yokmu hep karılar ön planda 3 1 Yanıtla
  • kmr gs: sen git görüş pazarlık yap teröristle onlar da şehirleri yaksın vergimizle yaptığımız üniversiteleri yakıp yıksın 2 1 Yanıtla
  • orhan: hdp kışkırtıyo bu şerefsizleri hepsinin ALLAH belasını versin 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement