Adıyaman'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı

Adıyaman\'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü Anma Günü programı TPAO Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

18.03.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü Anma Günü programı TPAO Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

TPAO Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, siyasi parti başkanları, askeri erkan, şehit yakınları, Kıbrıs Gazileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Vatanımızın hür olmasını, düşmanların topraklarımızdan çıkarılmasını sağlayan en büyük zaferlerden bir olan Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünü kutluyoruz. Kanları ve canları pahasına bu toprakları bize teslim eden şehitlerimizin belki de bugün hiç arzulamadıkları şey küçük hesaplarla birbirimizle kavga etmemizdir. O gün Çanakkale de Türkiye'nin her tarafından giden insanlar bütün dünyaya hem insaniyet dersi hem de İslamiyet dersi vermişlerdir" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, bundan 100 yıl önce kahraman milletimizin eşsiz bir destan yazdığının altını çizerek, "Bu öyle bir destan ki gözler hala onunla yaşarmakta, yürekler onunla ürpermekte, düşünceler onunla yücelmekte. Bütün vatan toprağı içerisinde kardeşliğimizin kanla yazıldığı bir yerdir Çanakkale. Bu büyük zaferde İstanbul'un, İzmir'in katkısı ne kadarsa Edirne'nin, Erzurum'un, Diyarbakır'ın da o kadardır. Onun için bu muhteşem zafer karşısında Balıkesirli, Bursalı, Konyalı ne kadar iftihar ediyorsa Rizelisi, Vanlısı ve Adıyamanlısı da bir o kadar iftihar etmektedir" dedi.

Çanakkale Zaferinin Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ve bu önsöz bugünlere nasıl geldiğimizi çok iyi özetliyor. Çünkü bugün yüzümüzde, gözümüzde ve gönlümüzde bir aydınlık hissediyorsak ecdadımızın akan kanlarının ışığı sayesindedir. Onun için bugün bu güzel ülkemizde mutlu, mesut, bolluk ve bereket içerisinde yaşarken, Çanakkale'de bir dilim kuru ekmekle gün geçirip savaşan atalarımızın, bizler için ne zor şartlar altında bu zafere eriştiğini unutmamalıyız ve bu kutlu zafere sahip çıkmalıyız. 100 yıl önce Çanakkale'de vatan için şahadet şerbeti içen şehitlerimiz, bugün millet tasavvurumuzu şekillendiren kahramanlardır. Onlardan devraldığımız bu vatan topraklarını hakkıyla ve layıkıyla geleceğe taşıyacağız. Çünkü biz, inanıyoruz ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından ilelebet korunacaktır."

Programda şehit ailelerine de seslenen Vali Demirtaş, "Şahadet herkese nasip olmayan ulvi bir makamdır. Sizler milletimizin gözbebeğisiniz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu güzel ülke bu güzel vatan, şehitlerimizin ve gazilerimizin hürmetine vatan olmuştur. Sizler de onların bize bıraktığı en kıymetli emanetlersiniz. Sevinciniz sevincimiz, üzüntünüz üzüntümüz olacaktır. Çanakkale Zaferi ile birlikte, 18 Mart Şehitler Günü olarak da idrak etiğimiz bu anlamlı günde, kutsal toprakları canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü anma programında, Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale ruhunu yansıtan duygu yüklü şarkılar ve ağıtlar ile sahnelenen drama başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere protokol üyeleri ve eşlerini gözyaşlarına boğdu.

Programda ayrıca, yaptıkları duygu yüklü Çanakkale gösterisinden dolayı Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından madalya verildi.

TPAO Kültür Merkezinde düzenlenen program sonrası, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, programa katılan şehit aileleri ve gaziler onuruna öğle yemeği verdi. Yemek sırasında şehit aileleri ve gazilerin masasını tek tek gezen Vali Mahmut Demirtaş, konuklarına yakın ilgi göstererek herhangi bir taleplerinin olup olmadıklarını sordu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı - Son Dakika


Advertisement