Adıyaman'da Ramazan Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Ramazan Bayramı Kutlandı

Adıyaman\'da Ramazan Bayramı Kutlandı

Ramazan Bayramı kutlama programı Adıyaman’da Vali Mahmut Demirtaş, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Mimar Sinan Kültür Parkında gerçekleştirildi.

28.07.2014 15:05

Ramazan Bayramı kutlama programı Adıyaman'da Vali Mahmut Demirtaş, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Mimar Sinan Kültür Parkında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen bayramlaşmaya halkın her kesiminden yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlar ve kamu görevlileri ile yapılan bayramlaşma sonrası kamu kurumları ziyaret edildi.

Mimar Sinan Kültür Parkında düzenlenen bayramlaşma programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Mehmet Erdoğan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimar Sinan Kültür Parkındaki bayramlaşma programında konuşan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, " Gazze'de akan gözyaşları nedeniyle bir daha ki bayramların böyle buruk olmamasını ve İslam aleminde ve dünyada akan kanların durmasına vesile olmasını diliyor, bütün Adıyamanlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum" dedi.

Bütün Adıyamanlıların Ramazan Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Milletvekili Salih Fırat, " Türkiye'de bayram yaşıyoruz ama yanı başımızda orta doğuda kan ve ateş içerisinde yaşayan kardeşlerimiz var. Bu bayramın İslam aleminde ve dünyada barışa, kardeşliğe, birliğe ve savaşların son bulmasına vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Mübarek bir ayı geride bıraktıklarını ifade eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Biz iftarımızı ve sahurumuzu dostlarımızla birlikte yaptık ama Gazze, Suriye ve Irak'taki kardeşlerimiz iftarlarını şehadet şerbetini içerek açıyorlar. Rabbimizden duamız bu mübarek günler hürmetine insanlık üzerindeki bu zulüm bulutların dağılmasıdır" dedi.

Herkesin bayramını tebrik ederek söze başlayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş da, bu dünyanın daha adil bir dünyaya dönüşmesi için İslam ümmetinin kanıyla bedel ödediğini belirterek, "Bayram günlerinde geleceğe dönük barış ve özgürlük dolu temennilerimizi ortaya koyarken, bu dünyanın adil, özgür ve eşit olması içinde elimizdeki imkanları ve bunları ne kadar hayata geçirdiğimizi de ortaya koymamız lazım. Bu bayramın İslam aleminde akan gözyaşının durmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğu ile birlikte bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın konuşmasında, "Bu bayramda sevinç bize biraz zor geldi, acıların olduğu bir coğrafyada sevinmek pekte kolay değildir. Ama yine de bayramları bayram tadında yaşamak lazım, daha güçlü olmak lazım. Umuda ve geleceğe daha güvenle bakmak lazım. Yeni Türkiye yolunda özellikle bölgesinde lider küresel aktör konumundaki bu Türkiye'yi daha güçlü, daha demokratik, daha müreffeh ve daha özgür olması ve dünyadaki birçok meselelerin çözümünde de katkı sunması adına güçlü bir Türkiye lazım. Bu güçlü Türkiye'yi de hep birlikte oluşturmak durumundayız. İşte bu bayramlar buna vesiledir. Kırgınlıkları ve dargınlıkları bir tarafa atarak, omuz omuza kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz lazım" dedi.

Bayram tebriklerini kabul eden ve halkla bayramlaşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Ramazan Bayramı'nın Adıyaman'a, ülkemize ve tüm insanlık alemine barış, huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ederek, "Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Muhtarlarımızla ve halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde bir bayram sevinci yaşıyoruz. Bu sevinçleri yanı başımızda ateş altında olan Müslüman kardeşlerimizin de yaşamasını temenni ediyorum. Bayramlar sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiği günlerdir. Tüm güzel duyguların hat safhaya ulaştığı mübarek Ramazan Bayramının ilimize ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Kamu görevlileri ve halkla yapılan bayramlaşma sonrası Vali Mahmut Demirtaş beraberinde milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı'na geçerek, askeri personel ve vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Ardından Açık Cezaevine geçerek mahkumların bayramını tebrik eden Vali Demirtaş, "Yüce Rabbim bu mübarek günlerde sizlerin özgürlüğüne kavuşmayı, ailelerinize ve çocuklarınıza sağlıklı ve huzurlu bir şekilde kavuşturmayı nasip etsin. İnşallah bundan sonraki bayramlarınızı ailelerinizle birlikte, sağlık ve esenlik içerisinde kutlarsınınız"dedi.

Daha sonra Vali Demirtaş ve beraberindekiler Polisevine geçerek, Emniyet Personeli ile bayramlaştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine geçerek, burada kalan çocuklarla bayramlaşan Vali Mahmut Demirtaş, çocukların bayramını tebrik ederek onlara yakın ilgi gösterdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Ramazan Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement