Afet ve Yönetim Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Afet ve Yönetim Merkezi Hizmete Açıldı

Afet ve Yönetim Merkezi Hizmete Açıldı

Türk Kızılayı Karabük Dr. Cemile Erdoğan Yerel Afet ve Yönetim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

28.07.2016 18:07

Türk Kızılayı Karabük Dr. Cemile Erdoğan Yerel Afet ve Yönetim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Türk Kızılayı Karabük Dr. Cemile Erdoğan Yerel Afet ve Yönetim Merkezi açılış törenine Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Vali Mehmet Aktaş, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, KARDEMİR Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, İl Müftüsü Halil Bektaş ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, merkezin ülke adına güzel bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Dünyanın 82 ülkesinde Kızılaycılar hizmet vermekte. Kan konusunda son zamanlarda yoğun bir çalışmamız var. Şu an yılda 2 milyon 100 bin ünite toplar vaziyetteyiz, bunu 2 milyon 750 bine çıkartmamız gerekiyor. Son dönemlerde demokrasi nöbetlerinde de görevlerimiz var. Ülkemizin her tarafında çay, su, kahve, kek ve helva ikramlarıyla sokaktaki kahramanlarımıza destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş ise, Türk Kızılayı'nın dünyada insan onuru, hayatı ve sağlığını korumak için millet, din, dil, ırk ve sınıf ayrımı gözetmeksizin var gücüyle görev yapan, hizmet eden, mücadele eden göz bebeği bir kuruluş olduğunu ifade ederek, "Millet olarak Türk Kızılayımız'dan gerçekten gurur ve onur duyuyoruz. Özellikle son yıllarda ülke ekonomimizde ki gelişmeye koşut olarak dünya çapında çok büyük hizmetler ve organizasyonlara imza attılar" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise kısa bir konuşma yaparak Kızılay'ın Türkiye'nin yardım konusunda sembolü olduğunu ve Türk Kızılay'ının değerleri ve kültürü ortaya koyan bir yönünün olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri İl Müftüsü Halil Bektaş'ın okuduğu duanın ardından açılış kurdelesini keserek tesis hizmete açıldı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afet ve Yönetim Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement