Afrika'da İnsan Ticareti ve Kaçakçılığıyla Mücadele" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Afrika'da İnsan Ticareti ve Kaçakçılığıyla Mücadele" Konferansı

Sudan'ın başkenti Hartum'da düzenlenen konferansa AB, Uluslararası Göç Örgütü, BMMYK ile bölge ve batılı ülkelerden temsilciler katılıyor.

13.10.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrika ülkelerindeki "İnsan ticareti ve kaçakçılığı" Sudan'da masaya yatırılıyor.

Bölge ülkelerinde son yıllarda artış gösteren sorunla mücadele amacıyla başkent Hartum'da düzenlenen "Afrika Kıtasında İnsan Ticareti ve Kaçakçılığıyla Mücadele" konferansı başladı.

Sudan Adalet Bakanı Muhammed Beşara, açılışta yaptığı konuşmada, konferansa katılan ülke ve teşkilatlara, "insan ticareti ve kaçakçılığıyla" mücadele için sorunun doğru bir şekilde analiz edilerek anlaşılması, buna ilişkin bir veri tabanının hazırlanıp ortaya kalıcı bir çözüm önerisi getirilmesi çağrısında bulundu.

Beşara, katılımcı ülkelerden ayrıca sınırlarda insan ticareti yapan organize çetelerin takibini üstlenecek bir birim oluşturularak, eğitilmesi için ülkesine destek vermesini talep etti.

Sudan'ın ev sahipliğinde ve Afrika Birliği'nin gözetiminde 4 gün sürecek konferansa Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Göç Örgütü, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinin yanı sıra Etiyopya, Eritre, Mısır, Cibuti, Somali, Güney Sudan, Libya, Fas, Cezayir, Tunus, Suudi Arabistan, Yemen, Kenya, ABD, İtalya, İspanya ve Fransa'dan temsilciler katılıyor. - Sudan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrika'da İnsan Ticareti ve Kaçakçılığıyla Mücadele' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement