Ahıskalı Türkler İlk Cuma Namazlarını Kıldı - Son Dakika
Yerel

Ahıskalı Türkler İlk Cuma Namazlarını Kıldı

Ahıskalı Türkler İlk Cuma Namazlarını Kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ukrayna’dan getirilerek Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçede ilk cuma namazlarını kıldı.

10.06.2016 16:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçede ilk cuma namazlarını kıldı.

Yerleştirildikleri konutların hemen önünde bulunan Tunus TOKİ camiinde cuma namazlarını kılan Ahıskalı Türkler'e Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban'da eşlik etti. NamAz çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, "Vatansızlığın ne olduğunu herhalde yeryüzünde en iyi cevaplayacak adres arıyorsanız bunlar Ahıskalı Türlerdir. Ama bugün artık Anadolu'ya ilk başladığımız Anadolu'yu yurt ve İslamlaştırma sürecini tamamladığımız ilk adresimiz olan Kubbet-ül İslam Ahlat'ta Ahıskalı kardeşlerimizin yerleşmesi hem yerel ahaliyi ciddi anlamda mutlu etmiştir. Hem gelen kardeşlerimiz kendileri ile aynı dili konuşan, aynı kültürü paylayan, aynı Allah'a ve Kur'an-a iman eden, aynı Resulullah'a ümmet olan bir şansıda beraberinde yakalamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz" dedi.

Ahıskalı Türklerin cumalarını tebrik eden Çoban, "İnşallah bu 72 yıllık hasretten sonra vatanlarında hiçbir kaygı taşımadan huzuru kalple cumalarını hep beraber eda etmenin şansını biz de yaşadık. Onları da tebrik ediyoruz, kutluyoruz"şeklinde konuştu.

Ahıskalı Türklerden Bahadır Kibar ise, "Ukrayna'dan geldim. Buranın insanları çok sıcak, bize çok yakınlar. Cuma namazımızı kıldık. Zaten camimiz yakındır. Allah kabul etsin. Bize destek veren bütün herkese çok minnettarım" dedi.

Ahıskalı Türklerden Muhammed İlyasoğlu ise, "Bu camide, onbir ayın sultanı Ramazan ayında sizlerle görüştüğümüz için çok mutluyuz. Buraya geldik. Allah'ın birliğine şükürler olsun. 72 yıl vatansız gezdiğimizi burada unutacağız inşallah" dedi.

Ahıskalı Türklerden İbrahim Kirman "Cuma namazımızı kıldık. Allah razı olsun. Camiye geldik. Camimiz yakındır. Çok güzel yerdir" dedi - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahıskalı Türkler İlk Cuma Namazlarını Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement