Ahlat'ta Çanakkale Ruhu Pekiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Çanakkale Ruhu Pekiştirilecek

Ahlat\'ta Çanakkale Ruhu Pekiştirilecek

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Çanakkale gibi ülkemizin her yöresinden başarılı öğrencilerin Bitlis’in Ahlat ilçesinin görmesi için kaymakamlıkça bir çalışma başlatıldı.

25.03.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Çanakkale gibi ülkemizin her yöresinden başarılı öğrencilerin Bitlis'in Ahlat ilçesinin görmesi için kaymakamlıkça bir çalışma başlatıldı.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat'ın turizm ve tarihi potansiyelinin değerlendirilmesi açısından İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi yetkili mercilerle gerekli yazışmaları yaparak, Çanakkale ve Afyonkarahisar'da olduğu gibi ülkemizin her yöresinden başarılı öğrencilerin ilçeyi görmesini talep etti. Ahlat kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Bu tarih bilincinin pekiştirilmesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne ilişkin algı yanlışlıkları ile önyargıların yıkılması, kaynaşmanın sağlanması, bütüncül bir tarih bilincinin gelişmesi için Ahlat ziyaretlerinin koordine edilmesi amacıyla bir çalışma başlattık. Tıpkı Çanakkale ve Afyonkarahisar'da olduğu gibi ülkemizin her yöresinden başarılı öğrencilerin, polis okulu öğrencileri, harp okulu ve akademisi öğrencileri, adalet akademisindeki hakim ve savcı adayları ile kaymakam adaylarına Anadolu'daki medeniyetimizin başlangıç yerinin ziyaret ettirilmesi, buradaki tarihi ve milli havanın gençlerimize, bürokratlarımıza solutulması önemli bir sosyal ve milli menfaat sağlayacaktır. Doğu Anadolu Bölgesi'ne ilişkin algı yanlışlıklarının ve önyargıların yıkılması, kaynaşmanın sağlanması, bütüncül bir tarih bilincinin gelişmesi için Ahlat ziyaretlerinin koordine edilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Çanakkale Ruhu Pekiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement