AK Parti Adana 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adana 5. Olağan İl Kongresi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Başbakanımıza, genel başkanımıza yeni Türkiye'nin büyük yürüyüşüne en büyük destek mert insanların şehri, öncü şehir Adana'dan gelecektir"

13.12.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Başbakanımıza, genel başkanımıza yeni Türkiye'nin büyük yürüyüşüne en büyük destek mert insanların şehri, öncü şehir Adana'dan gelecektir" dedi.

Bakan Çelik, Yüreğir Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 5. Olağan Kongresinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki Adana ziyaretinde kent hakkında "öncü şehir, Türkiye'nin mert insanları" olarak bahsettiğini anımsatarak Başbakan'a hitaben "Türkiye'nin mert insanlarının şehri, öncü şehir Adana'ya hoş geldiniz" dedi.

AK Parti'nin kurulduğundan beri Adana siyasetinde birinci parti olduğunu ifade eden Çelik, bu başarıyı sağlayan isimsiz kahramanlar bulunduğunu kaydetti.

Çelik, şunları söyledi:

"Biz Adana'da bir toplantı yaptığımız zaman arkadaşlarımızı konuşmaya başlarken bakanlarımızdan genel başkan yardımcılarımızdan, milletvekillerimizden başlayarak selamlarlar. Ben her zaman söylerim Sayın Başbakanımızın müsaadesiyle. Bizim Adana'da yaptığımız çeşitli toplantılarda kullandığımız bu sıralama esasında resmi protokole göre yapılır. Ama şöyle bir protokol sistemi olsaydı, en çok kim çalıştı? Hakikate yönelik protokol sistemi olsaydı ben bu kürsüye çıktığım zaman Adana'da yaptığımız toplantılarda önce bakanlar, biz milletvekilleri olarak ön sıralarda oturanı değil en arka sıradaki isimsiz kahramanı selamlamamız gerekirdi. Bu bir iltifat değildir. Bu partiye asıl emeği geçen isimleri bu kürsülerde zikredilmeyen, adları anılmayan başta mahalle temsilcilerimiz olmak üzere en arka sıralardaki oturanları selamlayarak başlıyorum. "

Çelik, partililerin 12 yıldır birlik ve beraberlik içinde bu salonları doldurarak, sandıklardan her zaman birinci olarak AK Partiyi çıkararak Adana'nın öncü şehri olduğunu bir kez daha ispat ettiğini kaydetti.

30 Mart Yerel seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu salondaki pek çok kardeşinin mahalle mahalle gece gündüz demeden koştuğunu belirten Çelik, onların emeklerini, koşmalarını, o saygıdeğer çabalarını bir kere daha selamladığını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu'nu Adana'da misafir etmelerinin Adanalılar açısından bir başka önemi daha olduğunu ifade eden Çelik, "Bizim ufkumuzu çizen, sırtımızı yasladığımız Toros Dağları. Bugün Toros Dağlarının bir evladını, genel başkanımız ve başbakanımız olarak misafir ediyoruz" diye konuştu.

- Seyhan ve Ceyhan yeniden Dicle ve Fırat ile kardeş oldu

Çelik, partililerin 12 yıldır gece gündüz demeden koşarak, bir yandan darbelere karşı dimdik durarak bir yandan Türkiye'nin demokrasi mücadelesine destek vererek, her seçimde sandıkları patlatarak sadece Adana'da ak siyaseti ayakta tutmadıklarını, Türkiye'de demokrasinin büyümesine, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine, Türkiye'nin dış politikasının büyümesine en büyük desteği verdiklerini belirtti.

Bu emeğin takdir edilmesi, kutlanması, selamlanması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bizden önce Seyhan Nehri ile Dicle ve Fırat'ı birbirine küs hale getirmişlerdi. Sizlerin bu emeği sayesinde Seyhan ve Ceyhan yeniden Dicle ve Fırat ile kardeş oldu. Sizin bu ülkede AK Parti'yi kurmamızdan önce Çukurova Vardar Ovasını unutmuştu. Sizin sayenizde Çukurova bir kere daha büyük aşkı Vardar Ovasına selam söylemeyi öğrendi. Sizin bu ülkede büyüttüğün demokrasi Somali'deki kardeşimizin ekmeği oldu, Gazze'deki kardeşimizin duası oldu. Adanalılar sizin bu büyük mücadeleniz Türkiye demokrasisinin bayrağı oldu. Hepinize kutlu olsun.

"Hedefimiz önümüzdeki genel seçimlerdir"

Kuşkusuz AK Parti'nin bütün teşkilatlarının bütün salonlarda çok mübarek toplantılar yaptığını, çok mübarek mesajlar verdiklerini belirten Çelik, şunları söyledi:

"Fakat hakikaten bu salondaki arkadaşlarımız gece gündüz demeden darbe olduğunda darbeye karşı yürüdüler, paralel çete ortaya çıktığında paralel çetenin ihanet şebekesine karşı yürüdüler. Partimiz kapatılmak istendi. Onun karşısında dimdik durdular. Adana'nın her yerinde AK Parti bayrağını ayakta tuttular. Gece demediler gündüz demediler yürüdüler. Şimdi Başbakanımızın genel başkanımızın talimatı doğrultusunda hedefimiz önümüzdeki genel seçimlerdir. Her yerde şunu söylüyoruz. Diyoruz ki çok çalışacağız, seçimlerde partimizi birinci parti yapacağız. Ama sayın Başbakanım bir tek Adana'da farklı bir cümle kurabiliriz. Adanalılar önce söz verirler sonra arkasında dimdik dururlar. ve ben Adanalıların şu sözü verdiğine inanıyorum. İnşallah seçimin yapıldığı gece siz burayı aradığınızda size diyeceğim ki (Şu müjdeyi veriyorum Sayın Başbakanım. Adanalılar bir kez daha dimdik durdular ve bu seçimde de AK Partiyi birinci parti yaptılar. Yeni Türkiye'nin 2023 büyük yürüyüşüne en büyük destek mert insanların şehri, öncü şehir Adana'dan gelecektir.) Şimdiden hayırlı olsun. Kutlu olsun. Mübarek olsun." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Adana 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement