AK Parti Batman Milletvetili Özdemir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Batman Milletvetili Özdemir Açıklaması

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,"(HDP) Eli kanlı terör örgütü PKK'nın katliamlarına neden kendinizi canlı kalkan yapmıyorsunuz" dedi.

16.08.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,"(HDP) Eli kanlı terör örgütü PKK'nın katliamlarına neden kendinizi canlı kalkan yapmıyorsunuz" dedi.

Özdemir, partisinin Sason ilçe binasında düzenlenen Ağustos Ayı İlçe Danışma Toplantısı'nda, son günlerde artan terör saldırılarına ilişkin HDP'yi eleştirdi. Özdemir, "Her yerden cenazeler gelirken, doğudan güneydoğudan şehit cenazeleri gelirken ne duruyorsunuz. Eli kanlı terör örgütü PKK'nın katliamlarına neden kendinizi canlı kalkan yapmıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Özdemir, bölgede fakir insanların araçlarının yakıldığını, asker ve polisin şehit edildiğini anlattı.

HDP'nin "barış sürecinin mimarıyız" söylemlerinin "yalan" olduğunu ifade eden Özdemir,"Hani barış sürecinin mimarı sizlerdiniz. Sizin bu yalanlarınıza artık bölgenin halkı kanmayacak" dedi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Hani barışın, demokrasinin konuşulduğu yer Meclis'ti. Ne oldu da silahlara sarıldınız, silahların konuştuğu yerde barış konuşulur mu? Silahların konuştuğu yerde demokrasi olur mu?  AK Parti'nin elinde silah yok. Gel ne konuşulacaksa yeri Meclis'tir, gel burada konuş. Siz çocuklarınızı yurtdışına okumaya göndereceksiniz, bölgedeki Kürt kardeşimizi ise dağa göndereceksiniz. Sizin 'demokrasi' dediğiniz, 'barış' dediğiniz, 'kardeşlik hukuku' dediğiniz bu mu? Bu ülkede istikrarsızlık olursa bundan herkes nasibini alır."

-"Devlet tahmin ettiklerinden daha büyüktür ve güçlüdür"

Ülkenin refahı için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Devletin Çözüm Süreci'nde verdiği halkların özgürlük hakkını taviz olarak görenler, maalesef bugün 'devletin zaafı vardır' deyip 'bizler buralarda özerklik ilan ediyoruz' diyorlar. Hiç boşu boşuna ümitlenmesinler, devlet tahmin ettiklerinden daha büyüktür ve güçlüdür. Devlet her yerdedir ve her yerde olmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Özdemir, AK Parti'nin silahlı bir örgüt olmadığını, 14 yıldır halkın hizmetinde çalışan bir parti olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Batman Milletvetili Özdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement