AK Parti Esenyurt İlçe Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Esenyurt İlçe Kongresi

AK Parti Esenyurt İlçe Kongresi

İçişleri Bakanı: "Mescid i Aksa'da bugün kardeşlerimize o zulmü reva görenler, bilsinler ve hatırlasınlar ki onlara zulmedildiğinde Kanuni Sultan Süleyman kucağını açtı."

09.11.2014 19:37  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Mescid-i Aksa'da bugün kardeşlerimize o zulmü reva görenler, bilsinler ve hatırlasınlar ki onlara zulmedildiğinde, sizin dedeleriniz gemiye bindirilip Akdeniz'e, okyanusa gönderildiklerinde, gidecek yer bulamadıklarında, Kanuni Sultan Süleyman kucağını açtı. Osmanlı gibi bir medeniyet, insanlığın ne olduğunu gösterdi ve onlara bu memlekette yer verdi. İşte biz onun torunu olarak diyoruz ki; ayağını Mescid-i Aksa'dan çek" dedi.

Ala, Esenyurt Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı kongresindeki konuşmasında, Türkiye'de bir kardeşliği inşa etmeye çalışanların olduğunu, bir de bu kardeşliği bozmaya çalışanların çabalarının olduğunu söyledi.

Burada inşa arzusuyla ifsat arzusunun çatıştığını dile getiren Ala, "İfsat etmeye çalışanlar, hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. İnşa etmeye çalışanlar başarılı olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyanın ve uluslararası kuruluşların gıptayla izlediği performansı başarıyla yakaladığını belirten Ala, şunları kaydetti:

"Hangi atmosferin içerisinde yakaladık? Dünyanın büyük gelişmiş ülkelerinin ekonomik krize girdiği bir atmosfer içerisinde, bunu yakaladık. Hangi bölgesel taban içerisinde bunu yakaladık? İşte güneyinize bakın bir iç savaş yaşanıyor Suriye'de, Irak'ta hakeza. Böyle bir atmosfer içerisinde, olumsuzlukların damga vurduğu dönemde Türkiye, Allah'a şükür, sizin inşa ettiğiniz AK Parti sayesinde ve AK Parti'nin Türkiye'ye hediye ettiği siyasal istikrar ve hedefler sayesinde, dimdik ayakta ve bu performansı ortaya koyuyor kutluyorum sizi."

Bakan Ala, bu kadar bölgesel sıkıntının içerisinde Türkiye'nin kendi problemlerini arzu edilen istikamette, milletin inisiyatifiyle çözerken, yardıma ihtiyacı olan kardeşlerine de yardım elini uzatmaya çalıştığını dile getirdi.

"BÜTÜN İNANÇ KESİMLERİ BİZİM KARDEŞİMİZDİR"

Ala, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına da değinerek, şöyle devam etti:

"Mescid-i Aksa'da bugün kardeşlerimize o zulmü reva görenler, bilsinler ve hatırlasınlar ki onlara zulmedildiğinde, sizin dedeleriniz gemiye bindirilip Akdeniz'e, okyanusa gönderildiklerinde, gidecek yer bulamadıklarında, Kanuni Sultan Süleyman kucağını açtı. Osmanlı gibi bir medeniyet, insanlığın ne olduğunu gösterdi ve onlara bu memlekette yer verdi. İşte biz onun torunu olarak diyoruz ki; ayağını Mescid-i Aksa'dan çek. Biz herhangi biri değiliz. Gerçekten problemlerimiz yok mu ama Allah'a şükür onları yoluna koyuyoruz ama bu dinamik yapıyı görünce, kendi problemlerimiz o kadar küçük kalıyor ki 'biz bunları çözer yolumuza devam ederiz' diyoruz."

AK Parti'nin iktidarlarının din ve vicdan özgürlüğüne büyük önem verdiğini belirten Ala, AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşların vicdanları ve inançlarının önünün açıldığını ifade etti.

Artık başörtüsü ve okullarda Kur'an-ı Kerim öğrenilmesi sorununun olmadığı ve devlet kayıtlarında inançlı insanların düşman görüldüğü satırların kaldırılıp atıldığını anlatan Ala, "Bizim ülkemizde kardeşlerimizin inançlarıyla ilgili yapmamız gereken çok pozitif şeyler yok mu? Var ama inşallah onları da çözeceğiz. Hiç olmazsa yasakları kaldırıp attık. Bütün inanç kesimleri bizim kardeşimizdir, biz de onların kardeşiyiz. Sorun üreten değil, vatandaşıyla didişen değil vatandaşıyla örtüşen, birlikte yol yürüyen bir devlet anlayışını bu memlekete hediye edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Ala, eskiden önüne engel çıkınca şapkasını alıp gidenler olduğunu dile getirerek, AK Parti'nin engelleri bertaraf edip yoluna devam ettiğini bildirdi.

"O, 17 Aralık, 25 Aralık darbe teşebbüsünde bulunanlar 'one munite'den sonra Türkiye için dosya açıyor, acaba neden?" diye soran Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı yıl içinde açılıyor ilk dosya. Türkiye'yi uluslararası bir ülkeyle irtibatlandıran ilk dosya o yıl içerisinde açılıyor ve biz o yıl aynı zamanda hem sayın Cumhurbaşkanımız yeryüzünde bir darbımesel haline gelen 'one munite'yi söylemiş hem de biz demokratik açılımı başlatmışız. Şimdi geliyor ondan sonra o Gezi olayları tekrar bağlantıyı kurayım ve sonra bir ay sonra da çekilme tekrar duruyor. Ne ola acaba? Aynı o yıl başörtüsü serbest bırakılmış. 4+4+4 realize edilmiş, Allah'a şükür 100 yıllık rüyamız."

"BU VATANA İHANET DEĞİL DE NEDİR?"

Ala, Türkiye'nin istikrarına doğrudan okyanus ötesi saldırının 17-25 Aralık tarihlerinde yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her tarafından petrol çıkmıyor ki petrol çıkan ülkelere bakın. Türkiye'nin hiçbir zaman örselenmemesi gereken en önemli varlığı siyasal istikrarıdır. Bütün bu gelişmeleri sağlayan Türkiye'nin siyasal istikrarıdır ve bu istikrarı sağlayan AK Parti'dir. Şimdi gelip doğrudan buraya saldırıyorlar, bu vatana ihanet değil de nedir? Yani Türkiye'yi Irak'a, Suriye'ye çevirmeye çalışan bir şebekeyle karşı karşıyayız. Bunu, Allah'a şükür, sizin desteğinizle bertaraf ettik. Allah muhafaza bu başarılı olursa, Türkiye ne hale gelirdi? Bu nasıl bir ihanettir, bu nasıl bir anlayıştır? Ne yapmışız kardeşim inananlara özgürlük getirmekten, fakire fukaraya yardım etmekten, ekonomiyi geliştirmekten başka."

Bakan Ala, bir noktaya daha dikkat çekmek istediğini söyleyerek, "Bu düzenbazlıklara fırsat veren, bu düzenbazlıklar için belli yerlere yetki veren bu darbenin anayasal düzenini bertaraf edip yeni bir düzen kurmak, yeni bir anayasa ile yeni bir düzen kurma ve Türkiye inşa etme fırsatını şu seçimlerde inşallah alacağız ve yeni bir anayasayı bu memlekete hediye edeceğiz. Ondan sonra inşallah bir daha sizin huzurunuza çıktığımda, bu gerekçeleri değil Türkiye'nin aldığı mesafeleri konuşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Esenyurt İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement