AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Müsiad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Müsiad'ı Ziyaret Etti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Müsiad\'ı Ziyaret Etti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Müsiad Gaziantep şubesi’ni ziyaret etti.

26.08.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Müsiad Gaziantep şubesi'ni ziyaret etti.

Müsiad binasında düzenlenen toplantının açış konuşmasını Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık yaptı. Türkiye'nin Ortadoğu ile son on yılda geliştirdiği pozitif yönlü ticari ilişkinin, Arap hareketleri sonrasında lojistik zorluklar yaşanmasına rağmen bir kırılmaya uğramadığı belirten Kurt Ali Kılçık, "Kadim komşumuz Irak'ta yaşananların ihracatçımız üzerindeki negatif etkileri malumunuz. Bu olumsuzlukların ekonomik tesirlerinin hafifletilmesi için ekonomi bakanlığı önemli bir adım attı. Eximbank Irakla ilgili kredilerde önemli bir düzenlemeye gitti. Yapılan bu son düzenleme ile Irak'a yönelik yapılan ihracat işlemlerinde kullanılan TL ve yabancı para cinsinden kredilerin tamamının vadeleri uzatıldı" dedi.

Gaziantep'in Irak'a yıl içinde Temmuz ayı dahil olmak üzere 1 milyar 217 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Kılçık, "Gaziantep yılın Temmuz ayıda dahil ilk 7 aylık döneminde Irak'a 1 milyar 217 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş. Kıyaslama ve örnekleme babında aynı bahsi geçen dönemde Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yaptığı ihracatta ise yüzde 20'lik bir artış tespit edildi. Bu artışa ve Irak'taki düşüşe rağmen Gaziantep'in Güney Kıbrıs hariç 28 AB üyesinin 27'sine yaptığı ihracat 678 milyon 525 bin. Yani 27 AB ülkesi bir Irak etmiyor. Yani, Irak ve diğer komşularımız bizim için çok çok önemli, tıpkı bizim onlar için çok çok önemli olduğumuz gibi.Bundan sonraki süreçlerde Gaziantepli ihracatçıların beklentisi hükümetin bir bütün olarak bu soruna, Türkiye'nin bölgedeki konumuna ve gücüne yakışır bir çözüm getirmesidir" diye konuştu.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından kapsamlı bir değişim sürecine girdiğini söyleyen Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, "Türk dış politikasının işleyişin de ki strateji, vizyon, güç tanımlaması ve pratik araçlar irdelendiğinde, geçen on yıllık süreçte köklü dönüşümlerin yaşanmakta olduğu görülebilir. Bu dönüşüm en belirgin biçimde, Türkiye'nin komşularıyla ve daha geniş bakış açısıyla Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Karadeniz'e kıyı komşuları ile ilişkilerinde gözlemlenmektedir. Şüphesiz Türkiye'nin dış politikadaki vizyonundaki dönüşüm; ekonomik gelişimine paralel, ekonomik imkanlarında ki iyileşme, demokratikleşme ve kendi kimlik temelli sorunlarını çözümlemeye yönelik konularda atmış olduğu adımlarla mümkün olabilmiştir. Ancak şu da bir gerçek ki, bu dönüşüm bölgesel politikalara yönelik köklü bir stratejik bakış açısının yansıması olarak temayüz etmiştir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından kapsamlı bir değişim sürecine girdi. Bölgedeki halk devrimleri ve ayaklanmalar bu değişim sürecine ivme kazandırmış, bölgenin geleceğine yönelik belirsizlikleri artırmıştır. Türkiye bu yeni ortamda "düzen kurucu" aktör rolünü benimsemektedir" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, "Artık bu coğrafyada tarih yeniden şekilleniyor. Bu coğrafya da siyasi, ekonomik olarak coğrafik olarak önemli değişimler önemli sancılar yaşanıyor. Küresel anlamda tarihin aktığı nokta Ortadoğu'yu merkez üssü olarak kabul etmiş ve bu coğrafyada yeniden şekillenen bir dünyaya tanıklık ediyoruz. Yakın coğrafyamız da gerçekten analiz etmekte, anlamakta, manalandırmak da güçlük çektiğimiz çok önemli değişmeler, gelişmeler var. Gün geçmiyor ki yeni bir cepe açılmasın. Gün geçmiyor ki yeni bir şaşırtıcı, şok edici bir olayla karşılaşmayalım. Şimdi bundan 20-30 yıl öncesine kadar gidecek olursak biraz geriden gelerek bugünü varmak durumundayız. Küresel anlamda ekonomik ve siyasi şekillenmeler bir takım fiziki savaşlarla bir takım fiziki müdahalelerle, konvansiyonel savaşlarla gerçekleştiriliyor. Küresel güçler, egemen güçler dünya üzerindeki hegemonyalarını siyasi anlamda ekonomik anlamada hegemonyalarını devam ettirmek adına çeşitli ülkelere çeşitli coğrafyalara bölgelere müdahaleler gerçekleştiriliyor. Bu müdahaleler fiziki müdahaleler şeklindeydi. Savaşlar açılıyor, fiziki işgaller gerçekleşiyordu. Ekonomik ve siyasi şekillendirmeler bu coğrafyalar da egemen güçlerin, küresel güçlerin menfaatlerine göre fiziki müdahaleler sonucu ortaya çıkıyor ve sonuçlanıyordu. Ancak ilerleyen süreçte şu görüldü. Açılan konvansiyonel savaşlarla fiziki müdahalelerle küresel, egemen güçler netice alamadıklarını gördü" açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamanın ardından Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'e katılımlarından dolayı hediye verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Müsiad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement