AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “10 Ağustos’ta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti devletimizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya çıkaracaktır.

04.08.2014 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "10 Ağustos'ta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ErdoğanTürkiye Cumhuriyeti devletimizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya çıkaracaktır. Sadece bir seçimden ibaret değil yeni Türkiye'nin kapılarını bu millet 10 Ağustos'ta ardında kadar açacaktır, öncü Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin ardına kadar açacaktır" dedi.

Sivil toplum örgütleriyle Paşabahçe Kütük Ev'de bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin önemli ve hızlı gidişatına set çekmek isteyenlerin hepsi Türkiye'yi Ukrayna'dan beter yapmak isteyenlerin, Türkiye'yi Mısır'a benzetmek isteyenlerin bir ittifak içerisinde olduklarını söyledi.

Kurtulmuş "Türkiye'nin önünü kesmek için bin bir tane kumpası, bin bir tane hileyi ortaya koyduklarını hep beraber gördük. Ancak Allah'a çok şükür her zora düştüğü zaman bu milletin ferasetine müracaat edilmiştir ve her zorluktan da milletin feraseti ile çıkılmıştır. Allah'ın yardımı ve milletin ferasetiyle 30 Mart seçimlerinde millet hem bu kumpasları geri çevirdi, hem Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere cevap verdi, hem de Türkiye'yi eski Türkiye'ye döndürmek isteyenlerin haddini bildirdi. Dolayısıyla 30 Mart seçimleri ile birlikte yeni Türkiye'nin önü açıldı. Ancak bu birinci virajdı bu ilk kavşaktı. Millet bu ilk kavşakta artık geriye dönmeyeceğini, artık Türkiye'nin o kirlik pasaklı eski Türkiye'nin yollarına sapmayacağını, artık milletin başka telden, devletin başka telden çaldığı Türkiye'ye geri dönmeyeceğini 30 Mart'ta millet açıkça ortaya koydu. Şimdi önümüzde ikinci kavşak var. İkinci kavşak Cumhurbaşkanlığı seçimidir içinde yaşadığımız için bu seçimin ne kadar önemli olduğunu belki anlamıyor olabiliriz, belki yeterince farkına varamıyor olabiliriz. Ama Türkiye'nin siyasi tarihini yazanlar bundan 50 sene 100 sene sonra 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimini Türk siyasi tarihinin önemli dönüm noktalarından bir tanesi olarak yazacaktır. Eski Türkiye'nin emniyet sibopu olarak görülen Cumhurbaşkanlığı artık devlet seçkinlerin elinde bir garanti mekanizması olmaktan çıkaracak ve milletin eline geçecektir bu önemli bir gelişmedir, tarihi bir gelişmedir, tarihi bir adımdır" dedi.

Seçim kampanyasın da artık son düzlüğüne gelindiği ifade eden Kurtulmuş, "Görünen o ki bu millet 10 Ağustos'ta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti devletimizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya çıkaracaktır. Sadece bir seçimden ibaret değil yeni Türkiye'nin kapılarını bu millet 10 Ağustos'ta ardında kadar açacaktır, öncü Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin ardına kadar açacaktır. İnşallah çok ciddi bir şekilde bu kapılar ardına kadar açıldıktan sonra önümüzdeki son viraja gelmiş olacağız oda önümüzdeki genel seçimlerdir. Genel seçimlerde yeni Türkiye'yi kurma noktasında yeni adımların atılabilmesi için millet inşallah AK Parti kadrolarını anayasayı değiştirecek çoğunlukla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderecektir. Ondan sonrada yarım kalan bütün düzenlemelerin hepsini yapacak milletle birlikte yeni Türkiye'nin eksik kalan bütün işlerini tamamlama yoluna gideceğiz. 2023 hedefi böyle bir hedeftir, laf olsun diye ortaya konulmuş bir söz değildir. 2023'te inşallah yeni Türkiye kişilerden uzak, hatta partilerden uzak bütün kurumsal yapısını kurmuş tamamlamış, bu ülkede milletten başka kimsenin sözünün para etmediği, değer etmediği bir ülke haline gelmiş olacak. Milletten başka hiç birinin görünür görünmez vesayet odağının sesinin çıkmadığı bir Türkiye haline gelecek onun için bu ikinci virajı geçmek üzereyiz. Ama rehavete kapılmak yok, nasıl olsa işler bitti düzeldi demek yok. Çünkü yüksel dağların dumanı çok olur. Türkiye'yi kimse kendi haline bırakmaz, Türkiye'yi kimse aman bu Türkler gelsinler, gelişsinler dünya milletlerinin en önüne geçsinler diye kimse bir kenarda seyretmez. Yapabilen açıkça, yapamayan kalleşçe çelme takmaya kalkar" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, daha sonra Vali Alim Barut'u ziyaret ederek Sivas hakkında bilgi aldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement