AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Muş'ta - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Muş'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Muş\'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

27.03.2014 18:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Muş'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, toplantıda vatandaşlara hitap etti. 30 Mart'ın bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Bu seçim bir yerel seçimin çok ötesinde Türkiye'nin geleceğini tayin edecek, belirleyecek önemli bir dönüm noktasıdır. Halkımız, seçimleri önemli bir kavşak noktası olarak gördü böyle algıladı. Seçim meydanlarını da onun için dolduruyor. Seçim meydanlarına Başbakanımıza deniyor ki; 'dik dur eğilme bu millet sizinle.' Dolayısıyla 30 Mart'ı bu şekilde algılayan milletimize teşekkür ederiz. Ben bu seçim kampanyası sonucu birçok şey öğrendim. Birçok şey elde ettim. Ama şunu da çok açık sizlerle paylaşmak isterim. Bu milletin ferasetine olan inancım arttı. Bu milletin karakterine olan inancım arttı. Çok şükür bu millet 30 Mart'ı doğru algıladı ve inşallah 30 Mart akşamı yeni Türkiye istikametine, yoluna devam edecek büyük medeniyetimizin yolunda devam edecektir" dedi.

"11 YILDA DEVLET MİLLET KAYNAŞMASI GERÇEKLEŞTİ"

Türkiye'de 11 yıl içerisinde devlet-millet kaynaşması gerçekleştiğini dile getiren Kurtulmuş, "Eskiden devlet başka telden çalar, millet başka telden çalardı. Devleti yönetenler yukarıda böyle seçkinlerle oturur milleti de 'elleri nasırlı, ayakları şalvarlı', küçük görür onları adam etmeye çalışırdı. Devlet dediğimiz şey köylü vatandaşlarımız için jandarmadan ibaretti. Şehirlerde ise devlet asık bir surat, çatık bir kaş, somurtkan bir yüz ve soğuk bir duvar gibiydi. Şehir kulüplerinde devletin valisi, devletin savcısı, devletin ağır ceza reisi, devletin emniyet müdürü ve devleti yönetenler bir araya gelip halkın arasına hiç karışmazdı. Akşama kadar pişpirik ve taş oynarlardı. Vakit geçirirler halka da yukarıdan bakarlardı. Çünkü devlet aklı böyle bir akıldı. Şimdi çok şükür vali halkın kahvesinde bulunuyor. Rektör halkın çarşısında dolaşıyor, emniyet müdürü halkın arasında. AK Parti iktidarı dizini kırıp fakirin sofrasında fakirin çorbasına kaşık sallamayı öğretti" ifadelerini kullandı.

"28 YILDA 32 BİN İNSANIMIZ ÖLDÜ"

Çözüm süreci ile ilgili de açıklama yapan Kurtulmuş, "Bu memlekette 28 yılda 32 bin insanımız öldü. Terör nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 7 bini güvenlik görevlisiydi. Köyler yakıldı, insanlara dışkılar yedirildi. Bir tarafta derin çeteler bir taraftan terör örgütleri arasında sıkışmış kalmış koskoca bir bölge halkı vardı. Türkiye olarak bedel ödeyen ise 76 milyon insanımız oldu. Bu 28 yıllık mücadelenin ekonomik kaybı ise 1.2 trilyon dolardır. Bu parayı teröre harcamasaydık şu anda Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar değil 20 bin ile 22 bin dolar civarında olacaktı. Ama maalesef Türkiye'yi ayaklarından prangalarla bağladılar ve Türkiye'nin hareket etmesini engellediler. Bu halkın ilerlemesini engellediler. Önceden Turgut Özal ve Necmettin Erbakan başbakan iken bu sorunu çözmek istediler ama derin güçler buna engel oldular. Çok şükür 11 yılda artık derin devlet kalmadı. Artık faili meçhul cinayetler kalmadı. Artık devlet adına biz yetkiliyiz diyerek illegal işler yapmaya cesaret edebilecek odaklar kalmadı" dedi.

Konuşmasının sonunda Muş'a yapılan yatırımlara kısaca değinen Kurtulmuş, Muş'a bugüne kadar 5 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlattı. Kurtulmuş "Muş'a çok güzel havalimanı ve yollar yapılmıştır. Muş Alparslan Üniversitesi'ne bağlı olarak birçok fakülteler açıldı. Alparslan 1 ve 2 barajları yapıldı. 2002-2013 yılları arasında 3 bin adet derslik inşa edildi, liselerimiz, ilkokullarımız ve öğretmen liselerimiz birçok eğitim faaliyetleriyle ilgili çalışmalar yapıldı" diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi. Kurtulmuş ve beraberindekiler daha sonra Bitlis'e hareket etmek için Muş'tan ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement