AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin seçim beyannamesini açıkladığını, kamuoyunda ciddi bir kabul gördüğünü ve beklentileri büyük ölçüde karşılayan bir beyanname olarak algılandığını, çarşı-piyasanın 1 Kasım'da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldığını dile getirerek, "Borsa yükselmeye başladı, döviz düşmeye başladı.

07.10.2015 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin seçim beyannamesini açıkladığını, kamuoyunda ciddi bir kabul gördüğünü ve beklentileri büyük ölçüde karşılayan bir beyanname olarak algılandığını, çarşı-piyasanın 1 Kasım'da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldığını dile getirerek, "Borsa yükselmeye  başladı, döviz düşmeye başladı. Satın aldığı gerçek nedir?, 1 Kasım seçim akşamı sandıktan tek başına AK Parti'nin iktidarı çıkacak. Görünen budur" dedi.

Şahin, Karabük'te bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin 7 Haziran'da genel seçime gittiğini, milyonlarca lira harcanarak ve efor sarf edilerek seçim gerçekleştirildiği halde 4 ay 23 gün geçtikten sonra yeniden bir seçim yapmak zorunda kaldıklarını, Türkiye'de böyle durumu ilk kez yaşadıklarını söyledi.

Bir yıl önce de iki seçim yaşandığını belirten Şahin, "Adeta seçmenlerimiz seçimkolik oldu. 2014 yılında önce mahalli seçim, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi. 2015 yılında milletvekili genel seçimi, 1 Kasım'da yenilecek olan milletvekili seçimi. Üst üste yapılan bu seçimler Türkiye'de ekonomi üzerinde de baskı oluşturdu. Bu doğaldır. Bu baskının Türkiye halkına, sanayiciye, ticaret erbabına fazla zarar vermemesi lazım" diye konuştu.

"Siyasi belirsizlik piyasaya da yansıdı"

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyonun kurulamaması ve seçimlerin yenilenme kararıyla ortaya çıkan tablonun siyasi bir belirsizlik oluşturduğunu aktaran Şahin, "Yani 'ne olacak, ülke hükümetsiz mi kalacak, kim kiminle hükümet kuracak, yoksa kurmayacak mı?' Siyasi belirsizlik piyasaya da yansıdı. Borsa birden bire düştü, dövizler yükseldi, faizlerde yükseldi. Yatırım yapmayı düşünen iş adamları bu siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımlarını durdurarak, ertelemek zorunda kaldı" sözlerine yer verdi.

"Sandıktan tek başına AK Parti'nin iktidarı çıkacak"

"Hafta başından itibaren borsa yükselmeye başladı. Sanıyorum borsa yüzde 5 oranında yükseldi ve döviz hızla düşmeye başladı. Faizler de düşecek, niye biliyor musunuz?" diye soran Şahin, şöyle devam etti:

"AK Parti pazar günü seçim beyannamesini açıkladı. Bu seçim beyannamesi tespitimiz o ki, kamuoyunda ciddi bir kabul gördü. Beklentileri büyük ölçüde karşılayan bir beyanname olarak algılandı. Şimdi çarşı-piyasa, 1 Kasım'da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldı. Borsa yükselmeye  başladı, döviz düşmeye başladı. Satın aldığı gerçek nedir?, 1 Kasım seçim akşamı sandıktan tek başına AK Parti'nin iktidarı çıkacak. Görünen budur. Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

"Kendi içinde uyumlu, güçlü bir iktidarın iş başında olması lazım"

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu, Irak ve Suriye'de kendilerini süper güç olarak ilan eden ülkelerin adeta bir paylaşım mücadelesi içinde bulunduğunu ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriye'den bir şey kapmaya çalışıyorlar. Rusya geldi, Amerika zaten orada. Bizim Türkiye olarak komşu ve kardeş Suriye'nin toprak bütünlüğü içerisinde huzurundan ve barışından başka bir şey istediğimiz yok, olamaz da zaten. En uzun sınıra biz sahibiz. Ama adam ta geldi Suriye ile ilgili ne sınırı var ve ne bir şeyi var. Uzun süredir, Ruslar çarlık döneminden beri sıcak denize Akdeniz'e inmeye çalıştı. Şimdi sıcak toprak parçalarına karaya da çıkmak istiyor. Bütün bunların cereyan ettiği bir coğrafyada Türkiye'de kendi içinde uyumlu, güçlü bir iktidarın iş başında olması lazım."

"Seçmen, AK Parti'ye, yani bize mesajlar vererek şöyle bir silkeledi"

7 Haziran seçimlerinden sonra seçmenin kendilerine verdiği mesajlar ışığında tedbirler aldıklarını vurgulayan Şahin, sözlerine şöyle son verdi:

"Sandığa giden seçmen, AK Parti'ye, yani bize mesajlar vererek şöyle bir silkeledi. 'Siz yola çıkarken hangi esaslara, kriterlere, değerlere bağlı olarak yola çıkmıştınız, şöyle bir hatırlayın bakalım. Biraz gevşemiş görüyorum  sizi ve silkelenip kendinize gelin' dedi. Ders aldık. Bizim pazar günü genel başkanımızın ağzından kamuoyuyla paylaştığı beyannamemiz aslında 7 Haziran seçimlerinden alınan mesajın sonucunda hazırlanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement