AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"13 Mayıs 1950'de bu ülkede ezan 'Allahuekber' demiyordu, 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diyordu.

05.03.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "13 Mayıs 1950'de bu ülkede ezan 'Allahuekber' demiyordu, 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diyordu. Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştı bunu, tek parti iktidarında yapmıştı. Zaten bu memlekette bir tek çakılı kazıkları yoktur, bir tek" dedi.

Soylu, Sındırgı ilçesinde, partisince Meydan Park'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkede bir dönem ezanın Türkçe okunduğunu hatırlattı.

Türkçe ezanın, CHP'nin bir uygulaması olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"13 Mayıs 1950'de bu ülkede ezan 'Allahuekber' demiyordu, 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diyordu. Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştı bunu, tek parti iktidarında yapmıştı. Zaten bu memlekette bir tek çakılı kazıkları yoktur, bir tek. Fitne bilirler, fesat bilirler, hakaret bilirler, insanlara tuzak kurmayı bilirler ve yabancı memleketlere güzel ülkemizi şikayet etmeyi bilirler, başka bir şey bilmezler. Birinci Köprü'yü istememişti bunlar. 'İstemezük' dediler değil mi? İkinci Köprü'yü de istemediler. Keban Barajı yapılırken kalktılar ne dediler biliyor musunuz? Dediler ki 'Elektriği toprağa mı vereceksiniz, suyu toprağa mı vereceksiniz, ne kadar üretiyorsunuz bunu?' Oysa bugün ne kadar ihtiyacımız olduğu apaçık ortadadır. Üçüncü Köprü yapılırken de ayağa kalktılar, 'Yaptırmayız, ettirmeyiz' dediler. Allah'tan Marmaray, denizin altından gitti de göremedi zavallılar."

Soylu, vatanı kuşatmak ve yönetilemez hale getirmek isteyenler olduğunu söyledi. Birilerinin, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, istihbarat ve emniyet teşkilatlarına sahip olmak istediğini savunan Soylu, şöyle devam etti:

"Olmazsa ne olur? 'Kasetlerini çıkartırım.' Olmazsa ne olur? 'Şantaj yaparım, montaj yaparım, etrafındaki insanlara montaj yaparım. Yalandan kelimelerini bir araya getirip sosyal medyaya koyarım. Seni gazetelerimde afişe ederim, rezil ederim. Devleti bana teslim edersen sana bir şey yapmam' diyor. Tayyip Erdoğan yiğit durdu, mert durdu, yüksek durdu, basiretli durdu, ahlaklı durdu. Bunlara teslim olmadı, teslim olmayacak da. Bu ülkeyi bunlara teslim etmeyecek."

Mitinge, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Halil Güner, Belediye Başkan adayı Ekrem Yavaş, belediye meclis üyesi adayları ile vatandaşlar katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement