AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur'da Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur\'da Açıklaması

"(İsrail'in Gazze'ye saldırıları) Dini inancı ne olursa olsun, etnik kökeni ve kimliği ne olursa olsun, böyle bir katliama dünyanın seyirci kalması affedilemezdir, kabul edilemezdir"

19.07.2014 14:53

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili, "Dini inancı ne olursa olsun, etnik kökeni ve kimliği ne olursa olsun, böyle bir katliama dünyanın seyirci kalması affedilemezdir, kabul edilemezdir" dedi.

Soylu, İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak için geldiği Burdur'da partisinin İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de yaklaşık 300 kişinin katledildiği bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Televizyon görüntülerinin 21. yüzyılda nasıl bir insanlık trajedisi yaşandığını göstermeye yettiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bir bahane ile 3 çocuğun öldürülmesinin üzerinden, mübarek ramazan ayında bütün inançlarımıza, orada yaşayan insanların bütün dini değerlerini yok sayarak sanki dünyanın gözüne baka baka, 'Biz istediğimizi yaparız ve gerçekleştiririz. Siz de buna herhangi bir söz söyleyemezsiniz' anlayışını ortaya koymaya çalışıyorlar."

Soylu, Birleşmiş Milletler'in ne kadar kifayetsiz olduğunu bir kere daha gördüklerini de vurguladı. BM'ye "Siz bugün bu ölümleri durduramayacaksınız da hangi gün bu ölümleri durduracaksınız? Hangi gün söz çıkaracaksınız, söyleyeceksiniz?" diye seslenen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ABD'nin sessizliği, Almanya'nın, evet o kendi güvenlik çemberini korumaya çalışıyor diye bu ölümlere, katliamlara meşruiyet sağlamaya çalışanları dünya bu ülkelerin tarihine kara bir leke olarak nakşedecektir. Dini inancı ne olursa olsun, etnik kökeni ve kimliği ne olursa olsun, böyle bir katliama dünyanın seyirci kalması affedilemezdir, kabul edilemezdir."

"Aydın Doğan gazetelerinde ciddi bir fitne yürüyor"

"Bazı fitne tacirleri var. Özellikle bu Aydın Doğan gazetelerinde ciddi bir fitne yürüyor. AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında oluşabilecek yol haritası için bir fitne oluşturmaya çalıştırıyorlar" diyen Soylu, şöyle konuştu:

"Ergenekon ile kapatma davasıyla AK Parti gibi milletin rengi olan, milletin sesi olan bir siyasi partiyi maalesef geriletemediler. Şimdi bir iş takipçisi kaşar bir yazarı var. Aydın Doğan'ın iş takipçisi kaşar bir yazarı var. Hemen hemen her gün makalelerinde 'Acaba biz bu AK Parti'ye nasıl zarar veririz?' diye bir anlayış içerisinde. Bir gün tarihçi, bir gün sosyolog, bir gün ekonomist, bir gün de Ankara'da bakanlıklarda iş takipçisi. Bir bukalemun, tam anlamıyla bir bukalemun."

Bu insanlara hadlerinin demokrasiyle milli iradeyle ve sandıkla bildirilmesi gerektiğini belirten Soylu, "Milletin en güçlü kurumu olan AK Parti'ye böyle bir anlayışı koyarak 'Acaba cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir fitne çıkarabilir miyim?' diye bir anlayışı ortaya koyan proje 17 ve 25 Aralık projesinin ta kendisidir" diye konuştu.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yönelik gelişmeler

Soylu, Türkiye'nin Musul'da yaşanan gelişmeleri ilk günden beri bütün sıcaklığıyla takip ettiğini ancak bu durumun üzerinden siyaset geliştirmeye çalışan bir muhalefet anlayışı olduğunu bildirdi.

Daha önce pilotların başına da bu meselenin geldiğini ancak Türkiye'nin akılcı, soğuk kanlı ve sağduyulu bir izlemeyle pilotları Türkiye'ye kavuşturduğunu vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyük devletlerin başına bu tip meseleler geldiği zaman, büyük devletlerin politika anlayışını ortaya koyarlar. Yani hemen tepki koyan bir anlayışı gerçekleştirmezler. Muhalefet diyor ki 'Şunu şöyle söyleyin, bunu söyleyin, şunları böyle yapmaya çalışın'. Bu bir zavallılık işaretidir. Aciziyet işaretidir. Orada insanlarımız var. Bir tanesinin kılına herhangi bir zarar gelmesin istiyoruz ve bunları sağsalim Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bir taraftan sorumlulukla hareket eden bir iktidar anlayışı, bir taraftan da sorumsuzlukla hareket eden bir muhalefet anlayışı söz konusudur. Onların yaptıklarının ve söylediklerinin yanlış olduğunu biliyoruz. Bizim söylediklerimizin de sorumlu, tutarlı ve doğru bir davranış olduğunu biliyoruz ve her an oradaki meselelerin ne noktada olduğunu takip  ediyoruz ve biliyoruz. Oradaki vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi Türkiye'ye getirmek konusunda gerekli bütün birimlerimiz ciddi bir çalışma uyumu içerisindedirler. İnşallah yakın bir zamanda bu konuda sonuç alınacaktır."

- Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement