AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla başlayan, dünyanın hayretle ve gıptayla takip ettiği bir gelişme sürecini yakalayan bir Türkiye var" AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu: "2015 seçimlerini çok güçlü bir çoğunlukla elbette kazanmak zorundayız.

05.10.2014 19:50

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla başlayan, dünyanın hayretle ve gıptayla takip ettiği bir gelişme sürecini yakalayan bir Türkiye var" dedi.

Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde vatandaşların bayramını tebrik etti.

Türkiye'nin AK Parti iktidarında yaşadığı gelişmelere değinen Topbaş, "Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla başlayan, dünyanın hayretle ve gıptayla takip ettiği bir gelişme sürecini yakalayan bir Türkiye var" değerlendirmesinde bulundu.

Topbaş, Türkiye'nin, vizyonunu ve ufkunu benimseyen toplumun varlığıyla milletler topluluğunun içinde çok daha farklı ve anlamlı bir boyuta çıktığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da önlerinde kongre süreçleri olduğunu vurguladı. Babuşcu, heyecanlı, inançlı ve coşkulu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çünkü bu kongrelerde belirlenecek kadrolar, Türkiye'yi 2015 genel seçimlerine taşıyacak kadrolar olacaktır. 2015 genel seçimi, 2023 hedefine koşan Türkiye'nin elbette ki kaderini belirleyecektir. 2015 seçimlerini çok güçlü bir çoğunlukla elbette kazanmak zorundayız. Zira bu seçimde iş başına gelecek kadroların en önemli önceliği, Türkiye'nin çok uzun zamandır özlemini çektiği sivil bir anayasa hayalini artık gerçekleştirmek olacaktır. Bu öyle bir gerçekleşmeli ki ya anayasayı tek başına değiştirebilecek bir meclis aritmetiği ya da anayasayı halk oyuna götürebilecek bir sayı, meclis aritmetiğini ortaya koyacak bir başarı olmalıdır. Dünyanın her gün yeniden kurulduğu bir çağda Türkiye, darbe mahsulü bir anayasa ile daha fazla oyalanamaz."

Notlar

Bayramlaşma töreninin yapıldığı Haliç Kongre Merkezi'ndeki salona "Bayram sevgidir, paylaşmaktır, kavuşmaktır", "Yeni Türkiye yolunda nice bayramlara" yazılı pankartlar asıldı. Salonda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Başbakan Davutoğlu'nun posterleri de yer aldı.

Haliç Kongre Merkezi'ne saat 16.00'da gelen Başbakan Davutoğlu, Topbaş ile Babuşcu'nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkarak, vatandaşları selamladı.

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Başbakan Davutoğlu'na vatandaşlar, "Adam gibi adam", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganlarıyla destekte bulundu.

Davutoğlu, program sonunda salondaki vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bayramlaşmak isteyen vatandaşlar nedeniyle platform önünde yoğunluk oluştu.

Başbakan Davutoğlu, burada "Nimetullah Hoca" olarak tanınan Japonya İslam Merkezi İmamı Nimetullah Halil İbrahim Yurt ile de görüşerek, bayramlaştı.

Davutoğlu'na, Aziz Babuşcu tarafından hediye takdim edildi.

Bayramlaşma törenine, başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Ekrem Erdem ile bazı İstanbul milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement