AK Parti Kars Milletvekillerinden Müjde! - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kars Milletvekillerinden Müjde!

AK Parti Kars Milletvekillerinden Müjde!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, yapılması için söz verdikleri Kars-Digor-Tuzluca bölünmüş yol olarak 2013 yılı yatırım programına alındı.

19.12.2013 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, yapılması için söz verdikleri Kars-Digor- Tuzluca bölünmüş yol olarak 2013 yılı yatırım programına alındı.

Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr.Yunus Kılıç,Kars-Digor-Tuzluca yolunun bölünmüş yol olarak yapılacağını söylediler.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, "Kesin projeleri hazırlatılarak 8.11.2013 tarihinde kesin onayını alınmasını müteakip, 2013 yılı yatırım programına alınması konusunda, 4.12.2013 tarih ve 2013/30 sayılı YPK kararı alındı. Kars Digor kısmı 41 kilometre ve Digor-Tuzluca- Kağızman yol ayrımı da 40 kilometre olmak üzere toplam 81 kilometrelik devlet yolu 26 metre genişliğinde bölünmüş yol haline gelecek ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Ocak 2014'te ihale teklifleri alınacak ve ilkbaharda inşaatına başlanacaktır" dediler.

AK Parti Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, "Kars- Digor -Tuzluca yolu bölünmüş hale gelecek böylece Kars üzerinden geçen ülkemizin kuzey-güney eksenli önemli karayolu koridorlarından biri bitmiş olacak. Böylece hem Iğdır Dilucu, Gürbulak sınır kapıları ve ülkemizin güneyine, hem de Aktaş, Türközü sınır kapıları ve Karadeniz'e kolay erişim sağlanacak. Bu hattın yoğun kullanımı ile ilimiz ve ilçelerimize ticari anlamda da canlılık sağlanmış olacaktır. Herkesin 2014 yılı yatırım programı ile uğraştığı bir dönemde 200 milyon TL.'sine mal olacak böyle bir projeyi 2013 yılı yatırım programına aldırmış olmaktan ziyadesiyle memnunuz" diye konuştular.

"KARS ŞANTİYE DÖNDÜ"

Kars'ın şantiyeye döndüğüne dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, "Kars-Susuz- Ardahan bölünmüş yolu bitümlü sıcak asfalt işi devam ediyor. Kars-Selim-Sarıkamış- Karakurt yolu bitümlü sıcak asfalt işi aynı şekilde devam ediyor.Kars'ın çevre yollarında 9 kilometre bölünmüş yol, bitümlü sıcak asfalt olarak tamamlandı. Sanayi Bölgesine giden 8 kilometrelik yolun 4 kilometresi bitirildi. Sarıkamış geçişinin 3 kilometre bölünmüş yolu bitirilmiş olup, 6 kilometrelik tali yol 2014'te devam edecek. Kars- Arpaçay yolunun, 1A standardına getirilerek sıcak asfalt olarak 12 metreye çıkarılacak. Kars- Kağızman-Kötek yolunun 1A standardına getirilerek sıcak asfalt olarak 12 metreye çıkarılacak. Kağızman-Iğdır bağlantı yolunun 1A standardına getirilerek sıcak asfalt olarak 12 metreye kıkarılacak. Selim- Göle yolunun 3 kilometrelik kısmı tamamlandı, kalan kısmında çalışmalar devam ediyor. Karakurt- Horasan yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi işi toplam 30 kilometre olup, yeni yol olarak yapılmakta ve 5 kilometrelik kısmı toprak tesviye kodunda bölünmüş yol olarak bitirildi. Sarıkamış- Şenkaya yolunun 15 kilometrelik kesimi reglaj seviyesinde tamamlanmış olup, çalışma devam ediyor. Mihralibey köprüsünün yanına yeni bir köprü yapılması içinde son aşamaya geldi" şeklinde konuştular.

Bütün bu projeleri hayata geçirirken bölgesel kalkınmayı çok önde tutarak Kars'ın büyük fotoğrafını önemsediklerini ifade eden Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, özetle şunları söylediler.

"Marka şehir Kars'ın, bölgesinin parlayan yıldızı olması yolunda, Ulaşımda Karayolu, Demiryolu, Havayolu, Tarım ve Hayvancılıkta, Turizmde, Sağlıkta, Eğitimde ve Spor Tesislerinde en üst seviyede yatırımlar getirmeye devam edeceğimizi bir kere daha hatırlatmak isteriz. Kars- Digor- Tuzluca-Kağızman yolu ayrımını oluşturan 81 kilometrelik bitümlü sıcak asfalt bölünmüş yolun yatırım programına alınmış olması müjdesini Kars'a ve Saygıdeğer hemşehrilerimize vermekten sonsuz memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kars Milletvekillerinden Müjde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement