AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

19.07.2014 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, "Filistin halkı için başlamak istiyorum. İsrail'i kınıyorum. İl olarak elimizden geldiği kadar Gazze'de müslümanların arkasında olacağımızı bilmenizi istiyorum. İsrail'i sizin nezdiniz de kınıyorum. 2004 yılında belediye meclis üyesi olarak başladığım siyasi hayatımıza ilçe başkanı olarak devam ettim. Kendimiz olarak oyumuzu en çok artıran ilçe olduğumuzu düşünüyoruz. Yeni ekibimizle beraber olacağız. Bu ekiple inşallah bu bayrağı daha da yükseklere çıkarmak istiyoruz. Bunda bütün arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi. Özden, konuşmasının ardından yeni il yönetimini tanıttı.

Daha sonra konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, "Cahit bey başkanlığında yeni yönetim oluştu. Genel merkez onayladı. Onlarda görevden ayrılırken Ömer başkanım gibi alnı dik olarak ayrılacaklar. Her zaman insanların aramıza gelmeye yüzü olsun. Allah bizi bu cemaatten ayırmasın. Genç kardeşlerimizi görünce mutlu oluyoruz. Parti toplantılarında şehir ile düşündüklerimi anlatmam lazım. Ülke gündemindeki konulardan dolay şehirden konuşmak içimizden gelmiyor. Ama mecburen bu toplantılar yapılacak. İyi bir seçim dönemi atlattık. Kendi açımdan bakarak söylüyorum son yılların en rahat seçimini atlattık. Her gittiğimiz yerde güler yüz ile karşılaştık. Yıllarca çalıştık. Gayret ettik. Verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Söz verip tutmamazlık yapmadık. Yerel yönetimler partilerin çöküş sebebidir. Ama aynı ekip ile 20 yıldır çalıştığımız için yükselerek geldik" dedi.

Özhaseki ayrıca, "Yüzde 17 ile başladığımız seçimlerde yüzde 64'e kadar oy oranımızı artırdık. Kibir sahibi olmayacağız. Bu seçimlerde 2 şey etkili oldu. Belediye olarak ilçelere gittiğimizde bize ümit ile bakıyorlardı. Hizmet getirecek diye bakıyorlardı. Belediye yasası çok etkili oldu. İnsanlar bizden iş bekliyorlar. Ara ara bu işin sırrı ne diye soruyorlar. Saklayacağımız bir şey yok. İyi niyetli olmak, işi sevmek, Allah için yapacaksınız. Severek yapacaksınız. Çalışacaksınız. Biz çalıştık. Hizmet mantığını ortaya koyduk. Alışılmış partilerin kalıplarını kırdık. Kim yaşıyorsa hizmet ettik. Partisine bakmadık. Şehirde yaşayan herkese hizmet ettik. Bundan sonrada aynı şekilde hızla çalışmaya devam edeceğiz. Biz yüzde 60'lar civarında oy aldık. Yüzde 40 insanımız bize oy vermedi. Onlar bize beddua etmiyor, dua ediyor. Seçimlerde verdiğimiz vaatleri düşüne taşına söyledik. İnandık. Yapabileceklerimizi ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

"DİN BİRLİĞİ OLAN COĞRAFYALAR YANIYOR"

Ortadoğu'da yaşanan olaylara da değinen Özhaseki, "Aklımız yüreğimiz başka yerde. Filistin'de şimdi bile zulüm devam ediyor. Korumasız insanları öldürüyorlar. Modern dediğimiz dünyada bunlara hak veriyor. 300'den fazla insan ölüyor kimse bir şey demiyor. Bize ait coğrafya, geçmişte kültür birliği, din birliği olan coğrafyalar yanıyor. Evinizi terk etmek kolay mı? Nereye gittiğinizi bilmeden evinizden çıkıyorsunuz. Kayseri'de 20 bine yaklaştı Suriyeli sayısı. Onların derdi ile dertlenmemiz gerekiyor. Sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Sıradan bir Müslüman olarak orada yapılan vahşeti anlamıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle de alakalı konuşan Özhaseki, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üstümüze düşeni yapacağız. Bizde elimizden geleni yaparak tırnakları ile kazıyarak bugünlere gelmiş bir Başbakanı Cumhurbaşkanı olarak ilk seçimde seçeceğiz inşallah. Eskiden istedikleri adamları getirerek dayatırlardı. Her numarayı çevirirlerdir. Ama AK Parti gelerek vatandaş seçsin dedi. 'Onlar ne bilir' dediler. Bugün gelinen şu noktada halkın isteğine boyun bükerek aday gösterdiler. Eskiden sağ partide korku olurdu. Şimdi CHP bunu yapıyor. Namaz kılan bir aday bulmaya gayret ediyorlar. Dinci bir adam bulmaya gayret ediyorlar. Şimdi hoşumuza gidecek olan bir aday bulmaya çalışıyorlar. Yani vatandaşın emrine boyun eğiyorlar" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement