AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Sadece çıkıp söz söyleyen, belirli zamanlarda vatandaşını hatırlayanlardan olmadık, olmayacağız"

08.11.2014 17:41

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarının, millete gerçekten hizmet için yola çıktığını, milletin derdiyle dertlendiğini belirterek, "Sadece çıkıp söz söyleyen, belirli zamanlarda vatandaşını hatırlayanlardan olmadık, olmayacağız" dedi.

Kılıç, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezinde toplanan AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, genç nüfusun Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden biri olduğunu, gençlerin bugünden eğitilmesi, onların da kendilerini bugünden geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında, AK Parti'nin kuruluş günlerinde, ilk iktidar olduğunda önlerine çıkarılan engellere değinen Kılıç, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "muhtar bile olamaz" denildiğini ancak parti kadrolarının kararlılığından bir şey kaybetmeden yoluna devam ettiğini ve Erdoğan'ın sonunda Cumhurbaşkanı seçildiğini anlattı.

Türkiye'de son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını, bu dönemde ilk kez halkın cumhurbaşkanı seçtiğini, ardından iktidar partisinin genel başkanının olağanüstü kongreyle değiştiğini, cumhurbaşkanlığında en üst düzeyde katılımla devir teslim olduğunu, tüm bu süreçte Türkiye'nin gündelik programının aksamadığını vurgulayan Kılıç, AK Parti'nin ülkeye kazandırdığı en önemli değişimin bu olduğunu belirtti.

Kılıç, AK Parti'li belediyelerin gerçekleştirdiği yenilikleri de anımsatarak, geçmişte kömürün nasıl yakılması gerektiğini anlatan filmler, belgeseller yapıldığını, artık çöp dağları olmadığını, gazetelerin gaz maskeleri dağıtmadığını söyledi.

Bakan Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Belli bir zümrenin, belli bir yerde oturanların sadece karar verdiği ve kimsenin umurunda olmadığı bir yapıdan söz etmiyoruz. Millete gerçekten hizmet için yola çıkanların, milletin derdiyle dertlenenlerin hizmet ettiğinden bahsediyoruz. Sadece çıkıp söz söyleyen, belirli zamanlarda vatandaşını hatırlayanlardan olmadık, olmayacağız."

Kılıç, yurt dışı seyahatlerinin geçmişte eleştirildiğini ancak ülke ekonomisinin bu sayede büyüdüğünü belirtti.

Her zaman mazlumların yanında olmaya, uluslararası arenada doğruları söylemeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Kılıç, "Milletten aldığımız güçle bunu yapıyoruz. Bizde ayrılık, gayrılık yok, birlik ve beraberlik var. Her zaman böyle devam edecek" diye konuştu.

Birlik, beraberlik, kardeşliği bozmak isteyenlere milletin müsaade etmeyeceğini dile getiren Kılıç, "Bu millet birbirine düşman olmayacak, bu kutlu yürüyüşten dönüşümüz olmayacak. Bu aziz vatanı her zaman, her şartta savunmaya muktediriz. Asla bu yoldan dönmeyeceğiz" diye konuştu.

-Haluk İpek'in sözleri

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de AK Parti kongrelerinin, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunduğunu, başka partilerde bunun görülmediğini söyledi.

Türkiye'de bu değişimi sağlayacak taahhütlere gerçekten inanarak yola çıktıklarını ifade eden İpek, partiyi kurduklarında iktidar olacaklarını bildiklerini, bu sorumlulukla yola çıktıklarını kaydetti.

Geçmişte bir çok saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını anımsatan İpek, milletin bütün bu sorunları her zaman sandıkta çözdüğünü belirtti.

Türkiye'nin istikrar adası olduğunu, sürekli gelişmeye devam ettiğini anlatan İpek, "Demokrasiyle ekonomi birlikte büyüyen ve at başı giden birbirini destekleyen güçlerdir" dedi.

Kongreye bazı AK Parti Ankara milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement