AK Parti Küçükçekmece İlçe Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Küçükçekmece İlçe Kongresi

AK Parti Küçükçekmece İlçe Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Şimdi herkes 2 ay öncesine ve bugüne baksın.

08.11.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2 ay öncesi ve bugünlere bakıldığında her şeyin suhuletle gerçekleştiğini ifade ederek, "Daha önce de bu memlekette başbakan değişiklikleri olmuştu. Her biri krizle yürümüştü. Bizim diğer partilerden farkımız şudur ki; AK Parti hareketi konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasi parti hareketi değildir. AK Parti, binlerce yıl köklerden gelen bir siyasi, kültürel, iktisadi medeniyet yürüyüşünün adıdır" dedi.

Davutoğlu, partisinin Küçükçekmece ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti ile birlikte son 12 yılda gelinen noktayı görenlerin içeride ve dışarıda tuzaklar kurduğunu, Gezi olaylarıyla halkı sokaklara dökerek, AK Parti iktidarını zaafa uğratmaya çalıştıklarını söyledi.

Başaramadıklarını ve başaramayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, sonra 17 ve 25 Aralık komplolarının ortaya çıktığını, AK Parti kadroları arasında bir tereddüt olmasının ümit edildiğini anlattı.

Davutoğlu, AK Parti'nin hiç zaaf göstermediğini, demokrasi şenliğini başlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi gezdiğini, 30 Mart'ta bu ülkeye tuzak kurulamayacağının herkese gösterildiğini kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, bu dönem içinde başka hesaplara yönelenlerin 10 Ağustos'a giderken bir araya geldiklerini anlatarak, "Baktılar ki tek başına AK Parti'yi yenmek mümkün değil, hep beraber çatı adayı çıkardılar. Toplandılar çatı adayıyla çıktılar. Ama milletimizin cevabı şu oldu; 'Bizler çatıyla değil, milletin temelleriyle ve kökleriyle ilgileniyoruz.' Millet iradesiyle ilk defa halk tarafından seçilen Başbakanımıza Cumhurbaşkanlığı koltuğunu emanet ettiler. Sonra hesap bir başkaydı. Bu tuzakların içinde olanlar beklediler ki, AK Parti kadroları arasında küçük hesaplar çıksın onların gibi" diye konuştu.

AK Parti'nin kongresini "erdemin, ahlakın ve faziletin zirveye çıktığı, vefanın ve sadakatin emanet bilinciyle güçlendiği, gelecek perspektifinin köklü bir siyasi gelenek haline geldiği kongre" olarak tanımlayan Davutoğlu, CHP kongresinin ise hakaretlerin, karşıt ithamların yer aldığı "kriz kongresi" olduğunu aktardı.

"Bu büyük idealler adına destek istiyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin tarihinde ilk kez, iki dava arkadaşı arasında bayrak değişimi şeklinde Cumhurbaşkanlığında devir teslim yapıldığını, Başbakanlık ve Genel Başkanlığın da kendisine emanet edildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şimdi herkes 2 ay öncesine ve bugüne baksın. Hiçbir olağanüstülük oldu mu ülkede? Her şey suhuletle gerçekleşti. Daha önce de bu memlekette başbakan değişiklikleri olmuştu. Her biri krizle yürümüştü. Bizim diğer partilerden farkımız şudur ki; AK Parti hareketi konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasi parti hareketi değildir. AK Parti, binlerce yıl köklerden gelen bir siyasi, kültürel, iktisadi medeniyet yürüyüşünün adıdır. Bu sabah Bursa'da Emir Sultan'ın huzurundaydık. Öğleyin Hacı Bektaş-ı Veli'nin huzurundaydık. Şimdi aziz İstanbul'dayız, sizin huzurundayız. Bizim bütün bu geleneklerde bulduğumuz bir köklü değer var. Biz siyaset yaparken, halkımızdan destek isterken, o büyük idealler adına destek istiyoruz. Bizim için bu memleketin köklerine sinmiş o siyasi erdemi gerçek bir siyasi hareket haline dönüştürme kararlılığı var."

AK Parti hareketi olarak bütün bu krizleri atlattıktan sonra 2015 seçimlerine gitmeden önce kongreleri tamamlama kararını aldıklarını, bu nedenle bugünün önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, kendisinin de bizzat katıldığı ilk kongrenin, Küçükçekmece kongresi olduğunu anlattı.

Davutoğlu, Küçükçekmece'nin sadece adında küçük kelimesinin bulunduğunu aslında en büyük ilçelerden biri olduğunu ifade ederek, buradaki teşkilatın da en dinamik ve hareketli teşkilatlardan olduğunu kaydetti.

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nun "Bu salonu dolduran Küçükçekmeceliler 2015 Haziranı'na kadar bu heyecanı sürdürmeye kararlı mısınız? Geçen yıl bu ülkenin istikbali üzerinde oynanan oyunların son olarak durdurulması için ve ülkemizin yepyeni bir istikbale yürümesi için 2015 seçimlerinde büyük bir zafere imza atmaya hazır mısınız?" sözlerine salondakiler "evet" yanıtını verdi.

"Türkiye'yi de büyük bir farkla alırız"

Küçükçekmece'nin 740 bin nüfusla İstanbul'un ikinci büyük ilçesi olduğunu anımsatan Davutoğlu, ilçenin ayrıca Türkiye'nin her köşesinden, Evlad-ı Fatihan olarak Balkanlardan ve içerideki bölgelerden gelen güçlü bir nüfusa sahip bulunduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Küçükçekmece büyük bir farkla alınırsa İstanbul'un da Türkiye'nin de büyük farkla kazanılacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Küçükçekmece'de büyük bir fark yapmaya hazır mısınız? Bu evetler sadece Küçükçekmece için verilen sözler değil, sadece Türkiye için verilen sözler de değil. Bakın bu tuzaklar kurulurken, bütün bu hesaplar yapılırken bize gelen mesajlar vardı dünyanın her yerinden. Somali'den, Arakan'dan, Sudan'dan, Bosna'dan, Üsküp'ten her yerden. Söylenen şey şuydu; 'Eskiden başımız sıkıştığında müracaat edeceğimiz Türkiyemiz vardı.' Tedirginlikle soruyorlardı. 'Acaba Türkiye'ye birşey olursa biz ne yaparız?' diyorlardı. Biz de onlara diyorduk ki; 'Merak etmeyin, kim ne tuzak kurarsa kursun, Türkiye'ye birşey olmayacak. Türkiye'nin yerinin altı da sağlamdır bu nedenlerle yerin üstü de toprağın üstü de sağlamdır AK Parti kadrolarıyla. AK Parti kadroları, böylesine dinç, böylesine dinamik, böylesine kararlıyken Türkiye'ye kimse tuzak kuramaz' diyorduk. Hamdolsun tuzaklar bozuldu ve AK Parti kadroları Türkiye'nin geleceğine damgasını vurdu."

AK Parti kadrolarının bugün yeni bir yürüyüşe hazırlandığını, kongrelerde ve seçimlerde büyük başarı sağlanacağını belirten Davutoğlu, "Ben Küçükçekmece'ye tekrar teşekkür ediyorum, bana babannemi hatırlattıkları için. Bu emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Her bir Küçükçekmeceli ile gurur duyuyoruz, her bir İstanbullu ile gurur duyuyoruz. 77 milyon vatandaşımızla gurur duyuyoruz. Bu son yaşanan birkaç günlük gelişmeler dahi AK Parti'nin niçin birlik olması gerektiğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Hepiniz şimdi İstanbul'da huzur içinde güzel bir kongre yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Küçükçekmece İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement