AK Parti'li Çelebi'den Duygusal Veda - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Çelebi'den Duygusal Veda

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer almayan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, düzenlediği basın toplantısıyla Meclis'e duygusal veda etti.

09.04.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer almayan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, düzenlediği basın toplantısıyla Meclis'e duygusal veda etti. Çelebi, konuştuğu kürsünün arkasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı, "Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanım" yazılı döviz astı, kürsünün ön tarafına da Ağrı ve ilçelerine yapılan yatırımları anlatan dövizler koydu.

Ekrem Çelebi, 2011 seçimlerinde temayülden birinci çıktığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde milletvekili olduğunu anımsatarak, görev yaptığı süre içerisinde Ağrı'ya ve ilçelerine çok büyük hizmetler götürdüğünü söyledi.

Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde yatırımlar konusunda kendisini çok rahatsız ettiğini, döneminde Ağrı'da üniversite kurulduğunu, 7 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirten Çelebi, Ağrı'ya yapılan yatırımları anlattı.

Çelebi, "2011'de bağımsız aday olarak girseydim 2 bin oy alırdım ama AK Parti Hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan sayesinde biz Ağrı'da 98 bin oy aldık. 25. dönemde yokum ama ben bu davanın neferiyim, tuğlasıyım. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz vekil olsak da olmasak da bu davanın tuğlasıyız. Hayatım boyunca da ben AK Parti'liyim ve AK Parti'li olarak da kalırım. Bundan sonra da elimizden ne gelirse ülkem için çalışacağım. Bundan sonra iktidar ya da muhalefet, kim gelirse gelsin çok başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Soruları da yanıtlayan Çelebi, "Doğunun AK Parti'den başka bir şansı yok, bunu hepimizin bilmesi lazım. AK Parti'den başka bir tercih yaparsa da bu bölge gelişmez. Benim ilçem Patnos'a 180 milyon liranın üzerinde para gitti, arada giden paralar hariç olmak üzere. 2011'de Ağrı merkez dahil olmak üzere hiçbir köy yolunda sıcak asfalt yoktu ama Ağrı merkezde 100 kilometrenin üzerinde, Patnos'ta 75 kilometre var. Batı bölgelerinde bunlar yok" dedi.

"Bunları bu ülkeyle getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır"

"Benim ilime ve ülkeme, AK Parti hükümetleri çok büyük hizmetler götürdü. Bu benim vefa borcumdur. Özellikle Cumhurbaşkanımıza hayatım boyunca minnettarım" diyen Çelebi, Hükümetin iline çok büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

Duygulanarak ve gözleri dolarak konuşmasına devam eden Çelebi, "22.5 yıl devlete hizmet ettim. Meclis insanları yetiştiriyor. Cumhuriyetin donanımlı insanlarının olduğu yerdir ve gerçekten insanlara bir şey öğretiyor. 2011'de bürokrat olarak gelmiştim, 2015'te Türkiye Cumhuriyeti'nin bir milletvekili olarak ayrılıyorum, bu bana göre büyük bir onurdur" dedi.

AK Parti'li Çelebi, başka bir soru üzerine, "Bana göre bu ülkeye başkanlık sistemi gerekli ve hayırlı olacaktır. Her ülkede, ailede olduğu gibi çift başlılık olduğu zaman işler yürümez. Bu devletin en büyük handikaplarından bir tanesi bürokrasi. Eğer bürokrasi olmasaydı bu yatırımların yüzde 90'ı biterdi bunların, 2013 veya 2014'te biterdi" sözlerini sarfetti.

"İstifa eden çok sayıda bürokratın milletvekili aday listesinde neden yer almadığının" sorulması üzerine Çelebi, "Eğer sizin yerelde bir karşılığınız yoksa, sizin yukarı gelme imkanınız çok zor olur" dedi. Ekrem Çelebi, "bundan sonraki planının ne olacağının" sorulması üzerine, "Erzurum il koordinatörüyüm, aynen devam ederim. Ankara'dayım, burada bir iş buluruz. Eğer siz bir iş teklifi getirirseniz sevinirim" dedi.

Çelebi, "Şu anda AK Parti Cemevlerinin parasını ödüyor, bu bir aşamadır. Devletler kendi sistemlerini kendileri korumak zorundadır. Şu anda AK Parti var, yarın başka bir parti gelebilir ama önemli olan, bu devletin kazanımıdır. Şu anda bu ülkede her şeyi konuşabiliyorsunuz, konuşmadığınız hiçbir şey yok ama bu da AK Parti sayesinde oldu. Şu anda bunları bu ülkeyle getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır; ister sevin ister sevmeyin ama gerçek budur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Çelebi'den Duygusal Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • veysi: bu arada hakını yedıler yazıklar olsun çok hizmetın oldu ekrem çelebi 0 0 Yanıtla
  • harun: senin gibisi bidaha zor gelir sana tşk ederim 0 0 Yanıtla

Advertisement