AK Parti Lideri Davutoğlu Memleketinde Katıldığı Canlı Yayında Konuştu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Lideri Davutoğlu Memleketinde Katıldığı Canlı Yayında Konuştu

AK Parti Lideri Davutoğlu Memleketinde Katıldığı Canlı Yayında Konuştu

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, genel başkan seçilmesinin ardından ilk olarak Kon TV'nin canlı yayınına katılarak kongre sonrası duygu ve düşüncelerini anlattı.

27.08.2014 22:06  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk defa iktidardaki bir partinin genel başkanlık değişiminin suhuletle, saygıyla ve coşkulu bir biçimde geçtiğini belirten belirterek, "Bu son 1,5 yıldır Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturmak isteyenlere partimizin verdiği çok ciddi bir derstir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, genel başkan seçilmesinin ardından ilk olarak Kon TV'nin canlı yayınına katıldı. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan çekim, Konya Kent Meydanı'nda Davutoğlu'nun genel başkanlığını kutlayan partilere de yansıtıldı. Davutoğlu katıldığı televizyon programında, bugün tarihi bir gün yaşandığını belirten Davutoğlu, "AK Parti hareketi açısından tarihi bir gün. Tabi Konyamız için özel önemi var ama bütün ülkemiz açısında tarihi bir gün" diye konuştu.

Bugün yapılan AK Parti kongresiyle siyasi ahlak ve erdemin güzel bir örneğinin sunulduğunu kaydeden Davutoğlu, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan ve başbakan belirleme sürecinde yaptığı istişarelerde kendisine teveccüh gösteren herkese teşekkür etti.

-"TÜRKİYE'DE BİR KAOS ORTAMI OLUŞTURMAK İSTEYENLERE PARTİMİZİN VERDİĞİ ÇOK CİDDİ BİR DERSTİR"-

İlk defa iktidardaki bir partinin genel başkanlık değişiminin suhuletle, saygıyla ve coşkulu bir biçimde geçtiğini belirten Davutoğlu, "Bu son 1,5 yıldır Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturmak isteyenlere partimizin verdiği çok ciddi bir derstir" değerlendirmesinde bulundu.

Konyalı olan Davutoğlu, bütün hemşerilerini yürekten kucakladığını söylerken, "Bu onların da başarısıdır. Çünkü girdiğimizi her seçimde Konya çok güçlü bir destekle arkamızda durdu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de büyükşehirler arasında birinci oldu. O açıdan Konyamızın verdiği bu destek bize Ankara'da büyük güç kattı" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Abdullah Gül'den cumhurbaşkanlığı görevini devralacağını hatırlatan Davutoğlu, "Hemen arkasından inşallah kabine kuruluş süreci de Cuma günü öğlene kadar tamamlanmış olacak. Bu sürecin bu kadar dakik dikkatli ve seri işlemesinin sebebi; Türkiye'nin kaybedecek vakti, tahammülü yok. Biz AK Parti olarak son 12 yıl içerisinde nasıl ülkemizi gece gündüz çalışarak bir hasta adam konumundan yükselen bir güç haline getirmişsek, inşallah 2023'e kadar bu hızla, bu azimle bu yükselen gücü uluslararası alanda en etkin role sahip, öncü bir ülke haline dönüştüreceğiz. Bu İslam dünyasında da yakından takip ediliyordu bu değişim. Bir çok ülkeden tebrik mesajları geldi. Dünyada da geniş yankı uyandıran bir durumdu. Çünkü etrafımızdaki çok kritik, kriz kuşağında bir çok ülke kendi iç siyasi buhranıyla uğraşırken biz mahalli seçimleri gayet suhuletle ve başarıyla yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini başarıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN OLARAK İLK ZİYARETİMİ KONYA'YA YAPACAĞIM"-

AK Parti içindeki değişimi, "süreklilik içinde doku yenilenmesi" olarak tanımlayan Davutoğlu, "İnşallah 2015 seçimlerinde Türkiye'deki istikrarı daha da tahkim edecek, Türkiye'nin ekonomisine, siyasetine yeni bir nefes olacak önemli bir netice, daha büyük bir başarı elde edebilmek için bütün AK Parti kadrolarıyla gece gündüz çalışacağız" şeklinde konuştu.

Konya'dan beklentisinin desteğini arkasında hissetmek istediğini belirten Davutoğlu, AK Parti Konya teşkilatının geçmişten daha fazla çalışması gerektiğini kaydetti.

Davutoğlu, Konya'nın dışında diğer illerde de bir coşku ve sevinç olduğunu belirterek, bu coşkunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

En kısa zamanda Konya'ya geleceğini belirten Davutoğlu, "Hükümetimiz güvenoyu alır almaz ilk ziyaretimi de tabi Hazreti Mevlana'ya inşallah yapacağız" dedi.

-"HAZRETİ MEVLANA'DAN ESİNLENEN BU YENİ TÜRKİYE VURGUSU"-

Konya Kent Meydanı'nda bekleyenlere de dev ekranlardan seslenen Davutoğlu, herkesi selamladığını kaydetti. Şimdi önlerinde yeni bir ufuk olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu yeni ufuk Hazreti Mevlana'nın muhabbetini, aşkını ülkemizin her yanına, onun da ötesinde çevre ülkelere, komşu ülkelere ve bütün insanlığa sunabilmek. Sadece dış politika olarak değil, kültür politikası olarak, siyaset anlayışımız olarak, Hazreti Mevlana'dan esinlenen bu yeni Türkiye vurgusu inşallah yankılanarak bütün dünyada karşılığını bulacaktır" dedi.

Konya'nın her bir köşesine teşekkür ettiğini anlatan Davutoğlu, Konya'nın bütün seçimlerde kendilerine büyük bir destek sağladığının altını çizdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti Lideri Davutoğlu Memleketinde Katıldığı Canlı Yayında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement