AK Parti MKYK'da Abdullah Gül Gerginliği - Son Dakika
Güncel

AK Parti MKYK'da Abdullah Gül Gerginliği

AK Parti'de "Gül taraftarları" ile yeni jenerasyon arasında kongre tarihi konusunda çıkan tartışmada, galip gelen taraf 28 Ağustos'u Erdoğan'a kabul ettirenler oldu.

12.08.2014 13:07  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından, AK Parti'de "Gül taraftarları" ile yeni jenerasyon arasında ipler gerildi. Bu gerilim ise seçimden hemen sonra toplanan MKYK'da yaşandı. Gül'e yakın isimler kongrenin 28 Ağustos Cumhurbaşkanlığı devir teslimden sonra yapılmasını isterken, Gül'ün partiye dönmesini istemeyen ekip ise kongrenin hemen yapılmasını istedi.

BAZI İSİMLER KONGRE TARİHİNE KARŞI ÇIKTI

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmasının hemen ardından, parti içeresinde karşıt sesler yükselmeye başladı. Bundan sonra yola kiminle devam edileceği konusunda taraflar terse düştü. AK Parti MKYK toplantısında Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz, Hüseyin Çelik ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongre tarihine karşı çıktı.

ERDOĞAN'A KABUL ETTİRDİLER

Gül'e karşı çıkan ve aralarında Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, MKYK Üyeleri Öznur Çalık ve Mustafa Akış kongrenin hemen olmasını istediler. Genç jenerasyon diye adlandırılan ve başını Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın çektiği ekip Gül'e karşı ilk manevralarında başarılı oldu. Gül'ün partiye gelmesini engellemek için olağanüstü kongreye gitmek amacıyla 28 Ağustos'tan önce tarihi Başbakan Erdoğan'a kabul ettirdiler. ANKA'ya konuşan ve üç dönem kuralına takılan bazı MKYK üyeleri Başbakan Erdoğan'ın da yeni jenerasyonla birlikte hareket ettiğini kaydetti.

BİR GRUP VEKİL GÜL İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, bir grup AK Partili milletvekili ve özellikle Gül'e yakın isimlerin Gül ile görüşecekleri öğrenildi.

AK Parti MKYK\'da Abdullah Gül Gerginliği
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti MKYK'da Abdullah Gül Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • vatandaş: GÜL YOKSA GÜLMEKTE YOK GÜLDÜRMEKTE 25 5 Yanıtla
  • RIDVAN: ERDOĞAN AKP DE İKİNCİ BİRİ OLMASIN DİYE DOSTUM DEDİĞİ İNSANI BİLE NE KADAR RAHAT HARCIYOR. 24 3 Yanıtla
  • elif elif: bu kadar basit hesaplar yapılıyorsa akp benim için bitmişdirr. Gül yoksa bizde yokuz 21 6 Yanıtla
  • erdoğan göktaş: GÜL YOKSA BİZDE YOKUZ 24 2 Yanıtla
  • Muhammet: Gül Yoksa Yokuzzzzzzzzzzzzzzz 16 6 Yanıtla
  • ÇATI: Çatı çatırdıyor poyraz sert. . . :) 16 4 Yanıtla
  • GÜN OLA HARMAN OLA: Ben bir çatırtı mı duyuyorum acaba ????? 11 6 Yanıtla
  • zekeriya: BÖŞ SİLAHI BİLMEM AMA , BOŞ İNSANI ŞEYTAN DOLDURUR. 13 0 Yanıtla
  • lady patra: ya Abdullah Gül olsun ya da Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik. . . . . . 7 6 Yanıtla
  • aslan: Erdoğan, partiye ''her koşulda emrinden asla ve asla çıkmayacak- gençleri yoğun olarak almıştı. Şimdi partinin onlarla devam etmesini istiyor. Gerçi Erdoğan'a arada kısık sesle de olsa karşı çıkacaklar zaten 3 dönem kuralı ile tasfiye oluyor. Yani Akp yok Erdoğan, hepsi onun ağzıyla konuşacak, yani klonlarla devam edecek parti. Erdoğan'ı en iyi taklit eden yukarlara tırmanacak. Türk siyasi tarihinde kısır, ezberci, taklitçi, sonsuz itaatkar dönem artarak devam edecek. 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement