AK Parti'nin Konya Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Konya Mitingi

Başbakan Erdoğan'ın ses tellerini dinlendirmek için istirahat etmesi nedeniyle Konya'daki mitingde, Dışişleri Bakanı Davutoğlu konuştu Tarihi Alaaddin Tepesi'nin yanında yeni oluşturulan Şehir Meydanı'nda, yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen mitinge yoğun katılım oldu Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul mitinginden bazı bölümler dinletildi Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından: "Başörtülü kızlarımızın, üniversiteye giderken başlarını açmaları noktasında fetva veriyor beyefendi.

28.03.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses tellerini dinlendirmek için İstanbul'da istirahat etmesi nedeniyle katılamadığı AK Parti'nin Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuştu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın, ses tellerini dinlendirmek için İstanbul'da istirahat etmesi nedeniyle katılmadığı AK Parti'nin Konya mitingi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının katılımıyla gerçekleşti.

Günlerdir hazırlıkları devam eden miting, üzerinde Kılıçarslan Köşkü'nün de bulunduğu tarihi Alaaddin Tepesi ve yine Selçuklu döneminden günümüze ulaşan Karatay Medresesi'nin bulunduğu alanda yapıldı. "Şehir Meydanı" ismi verilen 50 bin metrekare büyüklüğündeki meydan, ilk kez bir mitinge ev sahipliği yapmış oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Akyürek, ardından da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu halka hitap etti.

Erdoğan'ın önceki konuşmalarından bölümler

Davutoğlu'nun konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan'ın, partisinin İstanbul mitinginden bazı bölümler mitinge katılanlara dinletildi. Vandaşlar, Erdoğan'ın konuşmasına sloganlar atarak, ellerindeki bayrakları sallayarak, alkışlarla eşlik etti. Başkan Erdoğan'a destek için açılan pankartlar da dikkati çekti.

İlk olarak, Başbakan Erdoğan'ın, daha önce Konya'da yaptığı bir konuşmasında, ilçeleri tek tek sayarak selam gönderdiği bölüm dinletildi. Erdoğan'ın, "Konya'da yetişmiş ve havasını teneffüs etmiş tüm alimleri, fazilet sahibi ulu insanları, rahmetle, minnetle yad ediyorum. Allah'ın rahmeti ve bereketi, Şems-i Tebrizi'nin, Sadreddin Konevi'nin, Muhyiddin İbni Arabi'nin, Sultan Veled'in, Eflaki'nin, Kadı Sıraceddin'in, Şeyh Edebali'nin, Ahi Evra'nın üzerine olsun. Büyük Selçuklu Sultanları Sultan Alaaddin Keykubat'ı, Kılıçarslanları, Celaleddin Karatay'ı aynı şekilde rahmet yad ediyorum. Elbette Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi'ye, sadece Konya'ya değil Türkiye'yi, dünyayı ışığıyla aydınlattığı için Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" dediği konuşması, İstanbul'daki mitinginden bölümlerle devam etti:

"CHP demek kirlilik demektir, yolsuzluk demektir, CHP demek çöp demektir, susuzluk demektir. Kılıçdaroğlu, sen bunların hesabını ver. Ancak bunlarda o yüz yok, yok. ya bunun eline üç tane koyun verin kaybedip gelir. İnanın bundan bir şey olmaz. 30 Mart'ta sadece onlara değil, hani bu telefonları dinleyenler var ya, Pensilvanya var ya, en önemli dersi ona vereceğiz, en önemli dersi... Kardeşlerim şunu söylüyorum, bunların dershanelerine gidenler varsa yavrularımız lütfen oralardan alın, alın... Milli Eğitim Bakanlığı olarak hafta sonlarında takviye kurslarını biz ücretsiz olarak vereceğiz. Yıllarca bunlar bizi sömürdüler ya... Sülük gibi sömürdüler ama sülük faziletli. Sülük zararlı kanı emer. Bunlar bizim helalimiz yediler ya... Sadaka dediler, yediler, zekat dediler, yediler, kurbanlık koyun dediler, yediler. Adak dediler, yediler. Ah kardeşlerim ah! Benim sevgili Peygamberime televizyon kanallarında, kendi televizyonunda, miraçtan iniyor, Peygamberimizi kamyonete bindiriyor. ve bu senaryoları da o onaylıyor biliyor musunuz? Senaryolar onun onayından geçiyor. ya sen hoca mısın, senarist misin, nesin? Bak çok enteresan! Savaş Ay, merhum söyleşi yapıyor. 'Hiç oy kullandınız mı?' 'Bir kez kullandım' diyor. Peki bundan sonra, 'Hazreti Cebrail parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Ya bizde meleklere iman var. Sen bu lafı nasıl kullanırsın. Hazreti Cebrail'in işi gücü yok da parti mi kuracak ya? Onun yapacağı iş belli zaten. Ama sen bu lafı nasıl söylersin? Bizde bir laf var, 'Teşbih hata kabul etmez' diye. Bu ne demektir biliyor musunuz? Benzetmeyi yaparken doğru yapacaksın. Yanlış benzetme asla olmaz. Bunun yaptığı benzetme rezalet, rezalet.

Başörtülü kızlarımızın, üniversiteye giderken başlarını açmaları noktasında fetva veriyor beyefendi. Niye? Çünkü 28 Şubatçı generaller onu istediler. ya sen nasıl hocasın be? Ama 28 Şubat öncesinde öyle demiyor, o zaman başka. Akşam başka, sabah başka. 5 ay önce başka, 5 ay sonra başka. 5 ay önce duadan bahsediyor, 5 ay sonra aynı cümlelerle beddualardan bahsediyor. Müslüman, Müslümana beddua eder mi ya? Bırak, insana bile... Çünkü biz bir Rahmet Peygamberinin varisleriyiz. Asla... Biz gazapla emredilmedik, rahmetle emredildik.  Unutmayın, kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Pensilvanya sen Bahçeli'yle, sen Kılıçdaroğlu'yla haşrolunacaksın. Ama biz de işte biz de bu meydandakilerle haşrolunacağız. Aramızdaki fark bu. Biz vatan, millet, bayrak yolundayız, samimiyetle bunu devam ettiriyoruz. Biz milletin kararına rağmen Türkiye'yi sürekli olarak farklı bir şekilde ele almaya çalışanlara gerekli dersi sandıkta veriyoruz, sandıkta vermeye de devam edeceğiz. Karar da milletin dedik. Bunların milletle, demokrasiyle sorunu var. Kardeşlerim, çok oyunlar kuruldu ama bu oyunu siz bozacaksınız, siz. 30 Mart bunun için çok önemli. İstedikleri ahlaksızlıkları yapsınlar, istedikleri alçaklığı yapsınlar artık oyun bozuluyor. Biz dik durduk, dik duruyoruz, dik duracağız. Biz bu ahlaksızlıklara edebimizle, edepli ahlaklı duruşumuzla gereken cevabı vereceğiz."

Erdoğan, konuşmasını şiirle sürdürdü:

"Minareleri sen ezansız, ezansız bırakma Allah'ım. Ya çağır şurada bal yapanlarını, ya kovansız bırakma Allah'ım. Mahyasızdır minareler göğü de kehkeşansız bırakma Allah'ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım. Bize güç ver, cihad meydanını pehlivansız bırakma Allah'ım. Kahraman bekleyen yığınlarını kahramansız bırakma Allah'ım. Bilelim hasma karşı koymasını bizi cansız bırakma Allah'ım, yarının yollarında yılları da ramazansız bırakma Allah'ım. ya dağıt kimsesiz kalan sürünü ya çobansız bırakma Allah'ım. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız bırakma Allah'ım. Amin, sonsuz kere amin, amin desin hep birden yiğitler, Allahu ekber gökten şehitler. Amin, amin Allahu ekber."

Miting, Başbakan Erdoğan'ın 'beraber yürüdük biz bu yollarda' şiirine alanda toplananların eşlik etmesiyle sona erdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Konya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement