AK Parti'nin Konya Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Konya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, milli tank, milli otomobil üretiyoruz.

30.10.2015 18:04

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, milli tank, milli otomobil üretiyoruz. Bu topraklarda milli olmayan hiçbir şey olmayacak, her şey milli, her şey yerli olacak inşallah" dedi.

Davutoğlu, partisinin Konya mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin AK Parti karşısında birlikte hareket ettiğini belirterek alandakilere, "Bütün bunlar, 7 düvel bir araya gelse bizim milletle buluşmamızı engelleyebilirler mi" diye seslendi.

Başbakan Davutoğlu, "Hayır" yanıtını alması üzerine, "Koalisyona destek vermediler, 'Azınlık hükümeti kuralım' ona da 'Hayır' dediler. Her şeye 'Hayır' dediler. Biz Anayasa'nın gereği olan hükümeti de kendimiz kurduk, tarafsız bakanlarla birlikte kurduk. Bunlar kabineye bakan dahi vermediler. Böyle siyaset olur mu? Bu yaptıkları Türkiye'ye ihanet ve görevden kaçmak değil mi? Bunların insanımızın derdiyle ihtiyacıyla geleceğiyle zerre kadar ilgisi yok. İşte bunun için AK Parti Türkiye'nin yegane umududur" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bunun için "Tek başına iş başına" dediklerini belirterek, "Bunun için 1 Kasım'da bizi bu partilere gitmek zorunda bırakmayacak şekilde sizden tertemiz bir netice bekliyoruz" diye konuştu.

"Tek başına iş başına diyerek sandıkları dolduracak mıyız? Kriz ve kaos bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacak mıyız? Türkiye'yi AK Parti ile yeniden şaha kaldıracak mıyız" diye vatandaşlara soran Başbakan Davutoğlu'na alandakiler de "Evet" karşılığını verdi.

- Tarihe geçen simgesel isim

"13 yıllık dönemde hep birlikte Türkiye'yi prangalarından, koalisyon hükümetlerinden, acziyetten, yoksulluktan kurtardık" diyen Davutoğlu, Cumhuriyetin 92. yıl dönümünün dün coşkuyla kutlandığını anımsattı.

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz 2002'de Cumhuriyetimizi, bu aziz Cumhuriyeti, devleti acziyet içine düşürenlerden teslim aldık. Sizler şahitsiniz 13 yıl içinde Cumhuriyetimize, devletimize tekrar izzet ve onur kazandırdık mı? Şimdi başı dik bir Türkiye, her yerde onurla dalgalanan al bayrak var mı? Dün Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken de sadece ecdadımızın şanlı istiklal mücadelesini değil, bugün zafere taşıdığımız istiklal mücadelesini de andık. Sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanlığı makamına uğurladığımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hiç şüphe yok ki zaferlerle dolu bu 13 yılın şimdiden tarihe geçen simgesel ismidir. Allah bu 13 yıl içinde AK Parti'ye, AK kadrolara destek veren herkesten razı olsun."

Davutoğlu, milletten aldıkları güçle ülkeye dev eserler kazandırmaya, büyük projeler gerçekleştirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, Konya Ovası'na su getiren Mavi Tünel'in dünyada tek seferde delinen en uzun 5. tünel olduğunu anlattı.

"Fatih Terim hoca diyor ki..."

Savunma sanayisinde de önemli atılımlar yaptıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Hepiniz şahitsiniz 13 yıl önce biz en hurda tanklara bile muhtaçtık, en hurda silahları hibe diye alıyorduk. 13 yıl önce namerde muhtaçtık şimdi ise askerimiz bugün cumhuriyet tarihinde ilk defa yüzde 100 milli üretim piyade tüfeği ile nöbet tutuyor, ATAK helikopterini yaptık, silahlı kuvvetlerimiz bu helikopterleri kullanıyorlar" dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi Türk Yıldızları'nın Konya'da konuşlandığını anımsatan Davutoğlu, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda bir araya geldiği pilotların, kentin gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiğini paylaştı.

A Milli Futbol Takımı'nın Konya'daki maçın ardından 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Konya ne kadar bereketli, güzel bir yer. Hiç ümit yoktu, azdı en azından. Hani play off'a kalacaktık da doğrudan gideceğimiz belli değildi ama Konya milli takıma bir el verdi. Fatih Terim hoca diyor ki 'Konya bundan sonra en zor maçları kazanacağımız yer'. Konya dualarıyla desteğiyle milli takımı doğrudan finallere gönderdi. Konya'nın duasını alan mağlup olur mu, Konya'nın rızasını alan geri döner mi? Konya'nın rızasını alan dünyada hep birinciliklere oynar."

Başbakan Davutoğlu, Rasat ve Göktürk uydularının uzaya gönderildiğini belirterek, "Milli uçağımızı yapıyoruz. İnşallah bir gün bu semalarda, bu yiğit pilotlarımız kendi milli uçaklarımıza binecek, yüzde 100 Türk yapımı milli muharip uçaklarımıza binecek. İşte o zaman biz toprağa bastık mı arş inleyecek, semaya kaldırdık mı başımızı o milli muharip uçaklarla arş inleyecek" diye konuştu.

Milli üretim, eğitim uçağı Hürkuş'un 2019'da semalarda olacağını açıklayan Davutoğlu, "Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, milli tank, milli otomobil üretiyoruz. Bu topraklarda milli olmayan hiçbir şey olmayacak, her şey milli, her şey yerli olacak inşallah" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Konya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement