Başbakan Erdoğan Ordu'da Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Ordu'da Konuştu

Başbakan Erdoğan Ordu\'da Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da konuştu.

24.03.2014 18:39  Güncelleme: 08:36

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonunun AK Parti'yi devirmek için yapıldığını, ancak başarılı olmadığını söyledi.

Erdoğan, Ordu'ya 4 bin kişi kapasiteli bir yükseköğretim yurdu daha yapmayı planladıklarını belirterek, "Buralardan atılan kızlarımız var, çocuklarımız var, bunları süratle bu yurtlara alacağız. Geçiş döneminde sosyal tesislerde ağırlayabiliriz, evler tutmak suretiyle ağırlayabiliriz, o da yoksa valilikler otellerden kiralama yapmak suretiyle ağırlama yapabiliriz." dedi.

Ordu ve ilçelerini sağlık tesisleriyle donattıklarını, hastanelerin araç, gereç, tıbbi cihaz ve personel ihtiyacını giderdiklerini kaydeden Erdoğan, Ünye Devlet Hastanesi'nin yapımını devam ettiğini, Fatsa'daki hastaneyi büyütmeyi vaadetti.

TOKİ'nin Ordu'ya 4 bin 184 konut inşa ettiğini bildiren Erdoğan, kentteki 50 kilometrelik bölünmüş yola AK Parti iktidarının 12 yılda 74 kilometre eklediğini dile getirdi.

Ordu'nun büyükşehir olmasıyla köy ve beldelerin mahalleye dönüştüğünü anımsatan Erdoğan, "İlçe, büyükşehir oraya elini uzatacak, bütün ilçeler AK Parti ile bütünleştiği zaman artık mahallelerimizin hepsi a'dan z'ye pırıl pırıl olacak." diye konuştu.

54 yıl önce planlanan, sonra yılan hikayesine dönen sahil yolunu tamamlamanın kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Ordu'nun 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayabilir yatırımı yaptıklarını belirtti.

Ordu'nun fındıktan gelir sağladığına dikkati çeken Erdoğan, "Yeni fındık stratejisiyle ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapanlara alan bazlı gelir desteğini başlattık. Ruhsatsız alanda üretim yapanlara ise alternatif ürün desteği veriyoruz. Ordu'da ruhsatlı alanlarda fındık üretenlere son 4 yılda 970 trilyon lira destek ödedik." dedi.

Erdoğan, Ordu'yu 2007'de doğalgaz ile tanıştırdıklarını, kültür ve turizmde yapılan yatırımların neticelerinin alındığını ifade etti.

Erdoğan, Ordu'ya içinde 1600 değişik türde bitki bulunan Karadeniz'de ilk olan botanik bahçesi kurduklarını belirtti. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Ordu'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement