AK Parti'nin Zonguldak Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Zonguldak Mitingi

AK Parti\'nin Zonguldak Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (1) "30 Mart yaklaştıkça, seçim yaklaştıkça muhaliflerin ve muarızların ahlak dışı saldırıları da yoğunluk kazanıyor.

26.03.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yaklaştıkça, seçim yaklaştıkça muhaliflerin ve muarızların ahlak dışı saldırılarının yoğunluk kazandığını belirterek, "Sandığı gölgelemek, millet iradesini karalamak isteyenler, her türlü çirkinliğe, her türlü çirkefliğe başvuruyorlar. Sizden 30 Mart günü, gün boyunca sandıklara sahip çıkmanızı özellikle rica ediyorum" dedi.

Erdoğan, partisince Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde sözlerine, " Alaplı, Çaycuma, Devrek sizleri gönülden selamlıyorum. Gökçebey, Karadeniz Ereğli sizleri muhabbetle selamlıyorum" diyerek başladı.

Sesi kısık olan Erdoğan, sesinde sıkıntı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

" Zonguldak; Karadır kaşların benzer kömüre, sizden ayrılması zarar ömüre/Kollarımdan bağlasan zincire, kırarım zinciri varırım sizlere. Allah sizlerden razı olsun Zonguldak. Sizler, emeğinizle, alın terinizle, cesaretinizle, yiğitliğinizle Türkiye'yi büyüttünüz. Madenci kardeşlerim sizlerden Allah razı olsun. Çiftçi kardeşlerim, esnaf kardeşlerim, emekli kardeşim, Rabbim sizden de razı olsun. Bugüne kadar madenlerde hayatlarını kaybetmiş kardeşlerime buradan rahmet niyaz ediyorum. Zonguldak'ın tüm şehitlerine, ülkemizin tüm aziz şehitlerine Rabbimden rahmet diliyorum. Sizlere de şu aşkınız, sevdanız, muhabbetiniz için sonsuz teşekkür ediyorum. Rabbim, Zonguldak'ı, Zonguldaklıları korusun; Rabbim, kardeşliğimizi, birliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin."

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin Zonguldak ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileyerek, alandakilere, bugün ziyaret ettiği Düzce, Karabük ile dün ziyaret ettiği Samsun ve Kastamonu'nun selamlarını getirdiğini kaydederek, "Buradan önce 53 şehre ulaştım. Hepsinden sizlere selam getirdim. Allah'a hamdolsun Türkiye, çok büyük bir heyecan yaşıyor. Sadece gittiğim 53 şehir değil, 81 vilayet büyük bir heyecan yaşıyor. 77 milyon, oynanan oyunu görüyor; ülkesine, milletine, bayrağına, istiklaline sahip çıkıyor" diye konuştu.

"Biz, sadece rükuda eğiliriz"

Bir hususu özellikle belirtmek istediğini dile getiren Erdoğan, meydanda toplananlara şöyle seslendi:

"30 Mart yaklaştıkça, seçim yaklaştıkça muhaliflerin ve muarızların ahlak dışı saldırıları da yoğunluk kazanıyor. Sandığı gölgelemek, millet iradesini karalamak isteyenler, her türlü çirkinliğe, her türlü çirkefliğe başvuruyorlar. Sizden 30 Mart günü, gün boyunca sandıklara sahip çıkmanızı özellikle rica ediyorum. Oy pusulaları üzerinde kalemle işaretleme yapma çağrısı yapanlar var. Bunlar art niyetli. Bunlara asla aldanmayın. Oy pusulasının üstünde mühür dışında hiçbir işaretin olmaması gerekiyor. Sandık başında sizlere teslim edilen pusulalara da dikkat edin. Onların da üzerinde hiçbir işaret olmayacak. Kimseye kulak asmayın. Ne diyor Arif Nihat Asya? Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan/Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan. Sizin gibi aziz bir millet olduktan sonra biz bu zalimlere asla bu postu teslim etmeyiz. Sandığa gidin."

Erdoğan, alandan gelen "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine, "Biz, sadece rükuda eğiliriz. Bunun dışında asla. Hür iradenizle, vicdanınızın sesini dinleyerek, oyunuzu verin. Altını çizerek söylüyorum, tüm Türkiye'ye hatırlatmak istiyorum. CHP'ye gönül verenlere de MHP'ye gönül verenlere de söyleyin: Siz esere mi oy veriyorsunuz yoksa ideolojiye mi? 5 yıl Zonguldak Belediyesi Zonguldak'a ne yaptı? 12 yıl biz, Zonguldak'a 5 katrilyon yatırım yaptık. Şunu unutmayın; bu sandık namustur. Bu, bizim namusumuzdur. Burada asla prim vermeyeceğiz, buna sahip çıkacağız. İnşallah 30 Mart akşamı da bu oyunları oynayanlara gereken cevabı vereceğiz" diye konuştu.

- Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Zonguldak Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement