AK Parti, Urfa'ya Çıkarma Yapacak - Son Dakika
Güncel

AK Parti, Urfa'ya Çıkarma Yapacak

AK Parti, Urfa\'ya Çıkarma Yapacak

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa'ya bakanların yanı sıra 81 ilin il başkanları da katılacak.

25.11.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantılarının Ankara dışında yapılması kararının ardından ilk toplantı Urfa'da gerçekleştirilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık yapacağı toplantıya onun üzerinde bakanın katılması bekleniyor. GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü'nde(GAPTEAM) yapılacak olan toplantıyla ilgili bilgi veren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, toplantının Urfa'nın tanıtımı açısından önemine değindi. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında toplantıyla ilgili yapılan hazırlıkları anlatan Eğilmez, "Partimiz her ay genişletilmiş il başkanları toplantısı yapmaktadır. Bugüne kadar Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımız hep Ankara'da oldu. Bu toplantılara 81 ilden il başkanımız, il kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları, il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve vekilleri katılmaktadır. Geçen ay alınan karar doğrultusunda bundan sonraki toplantıların Ankara dışında başka illerde yapılması yönünde bir karar alındı genel merkezimiz tarafında. Ve ilk toplantının da Şanlıurfa'da yapılmasına karar verildi.

26 Kasım Çarşamba günü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Şanlıurfa'da yapılacak. Bu toplantı sayın başbakanımızın başkanlığında, bakanlarımız, bakan yardımcılarımız, milletvekillerimiz ve 81 ilden gelenlerin katılımıyla GAPTEM'de yapılacak. Burada sayın başkanımız açılış konuşmasını yapacak. Daha sonra sayın bakanlarımızın sunumları olacak ve akşama doğru da sunumların müzakeresi yapılıp program sonlandırılacak. Bununla birlikte 13, 14 bakanımız Urfa'da olacak. Bu bakanlarımızın da ayrı ayrı programları olacak" dedi.

URFA EKONOMİSİ ELE ALINACAK

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci'nin Urfa'da yapacağı toplantıda Urfa ekonomisinin masaya yatırılacağını kaydeden Eğilmez, "Yarın (bugün) ekonomi bakanımız ilimizde olacak. İşadamlarımızla, odalarla bir toplantı yapacak. Şanlıurfa'nın ekonomisiyle ilgili dünü, bugünü ve yarınıyla ilgili uzun sürecek olan bir toplantı yapılacak burada. Ekonomi bakanımız ve ilde de ekonomi işler başkanlığımız bu programı yürütecekler. Yine yarın (bugün) genel merkez sosyal işler başkanlığımız ile Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey'in katılacağı, mültecilerin konu olduğu, mültecilerin hakları, özellikle son dönemde Suriye'den gelen mültecilerimizin sorunlarının konuşulacağı bir toplantı yapılacak. Bu toplantıya da 20 civarında akademisyen, kanaat önderi katılacak. Yarın (bugün) gelen belediye başkanlarımız yerel yönetimler başkanlığımız ve il başkanlığımızın koordinasyonuyla gelen belediye başkanlarımız 13 ilçeye dağıtıldılar. Belediye başkanlarımızı üçerli, dörderli gruplar halinde ilçelerimize gidecekler. İlçelerimizle ilgili toplantılar yapacaklar. İlçelerimizle ilgili sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar. Teşkilat başkanımız sayın Süleyman Soylu 81 ilin il başkanlarıyla ve teşkilat başkan yardımcılarımızla Nevali Otel'de bir toplantı yapacak. Belediye başkanlarımız, il genel meclisi başkanlarımız ve birinci başkan vekillerimiz Samsat Kapı'da bir toplantı yapacak. Kadın kollarımız, keza gençlik kollarımız toplantı yapacak. Yani 81 ilden gelen gençlik kolları başkanları, 81 ilden gelen kadın kolları başkanları kendi birimleriyle yine bizim il başkanlığının organizasyonunda toplantılarını yapacaklar" diye konuştu.

İL DANIŞMA TOPLANTISI DA URFA'DA YAPILMIŞTI

Bu toplantıyla AK Parti hükümetinin Urfa'ya ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Eğilmez, "Aslında bütün bu toplantılar hükümetimizin, sayın başkanımızın ilimize verdiği önemi gösteriyor. İl toplantılar biliyorsunuz hep Şanlıurfa'da yapılıyor. İl il danışma toplantımız şimdiki cumhurbaşkanımız, o zamanki başbakanımız, genel başkanımız Şanlıurfa'da yapmıştı. Ve şimdi de Ankara dışındaki ilk Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Urfa'da yapılacak. Teşkilat olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Gelen yaklaşık 600 misafirimiz olacak ve her gelen arkadaşımızla bir teşkilat mensubumuz görevlendirildi. Biz bu gelen misafirlerimize ev sahipliği yapacağız" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AK Parti, Urfa'ya Çıkarma Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement