Erdoğan: Bu Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Bu Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz

Erdoğan: Bu Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz

Başbakan Erdoğan, "Biz bu gündeme teslim olmayacağız, bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Bizim çok işimiz var." dedi.

27.02.2014 19:06  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu gündeme teslim olmayacağız, bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Bizim çok işimiz var. Bizim Türkiye için üretecek çok daha fazla eserimiz, hizmetlerimiz var" dedi.

Erdoğan, partisince Uşak'ta düzenlenen mitingde, alanda yaşlı anneleri, amcaları gördüğünü belirterek, yağın kartla alındığı, tuz ve şeker için nüfus kağıdına damga vurulduğu günlerin hatırlanmasını istedi. "Bütün bunları bu şekilde almadık mı" sorusuna "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "Babamın nüfus kağıdına baktım, mühürden geçilmiyordu. Bugünlerden geldik. Biz bile arabamıza benzin alabilmek için 24 saat kuyrukta bekliyorduk. Delikli 2,5 kuruşa bizi muhtaç ettiler. O günlerden geldik" dedi.

Akşamdan sabaha liraya sıfır atılması sonucu bir milyon lira ile tuvalete gider hale gelindiğini anımsatan Erdoğan, "Dedim ki bu sıfırları atar mıyız? Atarız. Gazeteler ne yazdı biliyor musunuz? Dediler ki 'Bu sıfırlar atılırsa enflasyon patlar' dediler. Hatta bir tanesi dedi ki 'Ben Taksim Meydanı'na çıkar eşekler gibi anırırım' dedi. Hala anıracak bekliyoruz. Yazıyor yine" diye konuştu.

Kendisinin yoğun bakımda olduğuna dair haberlere tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunlar bu. Hayatları bu. Ne oldu biz 6 sıfırı attık, enflasyon patladı mı? Hayır. Çatladı çatladı. Bak o gün bugündür hamdolsun Türkiye'de enflasyon tehdidi kalmadı.

Biz bu gündeme teslim olmayacağız, bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Bizim çok işimiz var. Bizim Türkiye için üretecek çok daha fazla eserimiz, hizmetlerimiz var. İnşallah üçüncü havalimanını da yapacağız. Onun da önünü kesmek istediler. Düşünün devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor. 46 milyar dolara senede 100 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapıyoruz. Tuttular onları da dinlediler. Onların önünü kesmek istediler. Niye? Çünkü Türkiye'nin çok daha güçlenmesini istemiyorlardı. Çok daha enteresan. Dedik ki 'Kanal İstanbul yapacağız.' 'Yapamazsınız' dediler. Yapacağız, onlara rağmen yapacağız. Çünkü çevre tehdidi yaşayan boğazımızı inşallah Kanal İstanbul ile kurtarmış olacağız.

İşte Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren bitiyor. Sizlere şimdi bir müjde vereceğim. İnşallah sizlerle çıktığımız bu yolda, sizlerin hayır dualarıyla, sizlerin desteğiyle Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde inşallah AK Partili belediyeyle geleceğe yürüyeceğiz."

-"12 yılda 3 katrilyon yatırım"

Uşak'ın kendilerine Selçuklunun, Germiyanoğullarının, Osmanlının yadigarı olduğunu belirten Erdoğan, Uşak'ın Anadolunun işgalinde en çok zarar gören, en çok acı çeken yerlerden birinin de Uşak olduğunu, İstiklal Savaşı'nın başarıya ulaşmasının ardından bu ilin yeniden rahat bir nefes aldığını söyledi.

Uşak'ın pek çok ilke imza attığını aktaran Erdoğan, "Çalışkanlığıyla, başarılarıyla biz Uşağımızı takip ettik, takip ediyoruz. Örnek bir şehir" dedi.

Uşak'a 12 yılda 3 katrilyon yatırım yaptıklarını ve ili desteklediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnşallah daha da ileriye taşıyacağız. Ulaştırma ve haberleşmede Uşak'a 353 trilyon harcadık. Eğitimde 163 trilyon harcadık. Sağlıkta 153 trilyon harcadık. Biliyorsunuz, 400 yataklı hastanemizi yaptık, hizmetinize sunduk. Orman ve su işlerinde 204 trilyon harcadık. Tarımda 405 trilyon harcadık. Aile ve sosyal politikalarda 233 trilyon harcadık. Gençlik ve sporda 129 trilyon yatırım yaptık.

Açılışını bizzat yaptığım Zafer Bölgesel Havalimanı, Kütahya ve Afyon ile size hayırlı olsun. Afyon-Ankara-Uşak, işte müjdeye geldim şimdi. Yeni bir müjde, İzmir Yüksek Hızlı Tren projesiyle Afyon'u hem Ankara hem İstanbul'a hem İzmir'e çok kısa sürede ulaşılabilir hale getiriyoruz. Bu hattın Ankara-Afyon kısmının inşası sürüyor. 1 milyar 700 milyon, yani 1 katrilyon 700 trilyon lira proje bedeli olan Afyon-Uşak bölümünün yapım ihalesine de yakında çıkıyoruz. Proje tamamlandığında Ankara-Uşak arası 2 saat 20 dakika olacak. Buna ilave olarak mevcut Manisa-Uşak-Afyon demiryolunu yenilemek için de çalışmalarımızı başlattık. Uşak il sınırlarında kalan 157 kilometrelik demiryolu hattının 72 kilometrelik kısmının yenileme işine 2013 yılında başladık. 45 kilometrelik kısmı tamamladık. Ayrıca gar alanına Uşak'ın ticaret hacmine uygun yeni bir lojistik merkezi yaptık."

-"Annenizin elini öpeceksiniz"

İktidara geldiklerinde Uşak'ta 31 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, şu anda bölünmüş yolun 143 kilometreye çıktığını aktaran Erdoğan, okul sayısını 230'dan 475'e yükselttiklerini, okullara 5 bin 311 bilgisayar gönderdiklerini, 186 Bilişim ve Teknolojisi Sınıfı kurduklarını ve 202 okula internet bağlantısı sağladıklarını bildirdi.

Fatih Projesi kapsamında okullara ilk etapta 531 etkileşimli tahta kurduklarını belirten Erdoğan, öğrencilere tablet bilgisayar dağıtmaya başladıklarını, yılların hasreti olan ve bugün 11 fakültesi, 9 meslek yüksekokulu, 3 yüksek okul ve 2 enstitü ile eğitim veren Uşak Üniversitesini 2006'da kendilerinin kurduğunu söyledi. Erdoğan, Uşak'taki üniversite öğrencilerine 85 trilyon lira öğrenim kredisi ve burs verdiklerini, öğrencilere destek olduklarını ve böylece ilin ekonomisine de katkıda bulunduklarını belirtti.

Uşak Yurdu'nu hizmete açtıklarını aktaran Erdoğan, ayrıca bin öğrenci kapasiteli bir yurdu da yatırım programına aldıklarını ifade etti. Uşak'ta bir spor salonu yapmak için kolları sıvadıklarını anlatan Erdoğan, 400 yataklı Uşak Devlet Hastanesini kazandırdıklarını söyledi.

Partisinin Belediye Başkan adayı Nurullah Cahan'ı kürsüye çağıran Erdoğan, seçimleri kazandıktan sonra büyük bir meydan yapacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Avukat Nurullah kardeşimle birlikte inşallah seçimlere giriyoruz. Yeni dönemin belediye başkanı olarak Nurullah kardeşimle inşallah valiliğin arka bölümünde yeni bir yapılanmaya gideceğiz ve oraya Uşak Kent Meydanı'nı kazandıracağız. Bu konuda merkezi yönetim olarak elimizden gelen tüm katkıyı belediye başkanımıza vereceğiz, el ele omuz omuza daha modern bir Uşak'ı bu şekilde halledeceğiz" dedi.

Erdoğan, 253 trilyon toplu konut yatırımı yaptıklarını, 2 bin 466 konut üreterek Uşaklıların yaşam standardını değiştirdiklerini, belediye başkanının TOKİ ile el ele kentsel dönüşüm, değişim sürecini devam ettireceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Uşak'ta 16 sulama ve gölet projesini hayata geçirerek toprakları suya kavuşturduklarını, Banaz-Karaköse Barajını aralık ayında hizmete aldıklarını, 18 göletin yapımının devam ettiğini, 13 gölete ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.

Alanda bulunanlara bir tavsiyesi olduğunu aktaran Erdoğan, "Her yerde bu tavsiyeyi yapıyorum. Annenizin elini öpeceksiniz. Ayaklarının altını da öpebilirsiniz. Cennet annelerin ayakları altındadır. Ben anacığımın ayağının altını öperdim. Hatta babamın da. Babam öptürmezdi, kızardı. Annem de çekerdi. 'Sen benim anamsın. Cennet senin ayağının altında. Ben o kokuyu almak istiyorum anam' derdim. Analar bu kadar kutsal bizim değerlerimizde. Onun için annenizin elini öpün, babanızın elini öpün. Bir de hocalarınızın elini öpün" dedi.

Alanda bulunanlardan gayret istediğini belirten Erdoğan, "Sizin bilgisayar tuşlarından geleceğe istikamet vermenizi istiyorum ve inanıyorum ki bu büyük medeniyet yolunda siz insanımızı yaratılmışların en şereflisi olan insanımızı inşallah doruk noktaya taşıyacaksınız. Demokrasiyi aynı şekilde doruk noktaya taşıyacaksınız" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını alandakilerle birlikte söyledi.

Mitinge, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Bu Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement