AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Alpaslan'dan İha'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Alpaslan'dan İha'ya Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Alpaslan\'dan İha\'ya Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili aday adayı Faruk Alpaslan, seçim çalışmaları kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

05.03.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van Milletvekili aday adayı Faruk Alpaslan, seçim çalışmaları kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyarette İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ile görüşen Alpaslan, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki hedefleri hakkında bilgi verdi. Alpaslan, siyasete niyetlenmesinin amacının gerçek manada kendisin esnaf ne sanatkarlara yapmış oldukları görevlerin yanındaki sorunlarla birlikte bütün bir ilin, ilçelerin, mahallelerin, halkın ve sanatkarın sorunları ile birlikte sürekli köprü görevi yapmış olduklarından dolayı siyasete girdiğini söyledi. Kimin sorununun nereden çözüleceğini bildikleri için, siyaseten de aktif olabilecek, fikrende hakikaten çözümde samimi olan AK Parti'nin yanında yer almaya karar verdiğini ifade eden Alpaslan, "Bunun için de hakikaten kanaat önderlerinin, gerekse Türkiye genelinde yapmış olduğum Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na bağlı 82 birlik, 13 federasyon ve bir konfederasyonunun yanı sıra 1 milyon 650 bin kayıtlı üyenin tek temsilcisi olarak ve mevzuatlarına hakim olduğum için. Onun yanı sıra ilimiz ve ilçelerimizdeki bu sorunların mevzuatlarına hakim olduğumdan dolayı bu görev isteğimi kendilerine tebliğ ettim. Neredeyse bir milletvekilliği seviyesinde olan görevlerimden istifa edip, keza bunlara tekrar geri dönme şansımın olmayışını bile bile bu 5 görevden istifa edip müracaatımı yaptım. İnşallah hakkımızla, halkımız, milletimiz ve coğrafyamız Allah hayırlısını nasip eder. Bu sonuç içerisin de bir aday adaylığı sürecindeyiz. Kesin adaylık süreci 7 Nisan'dan sonra belli olacaktır. 127 arkadaşımız bu işe gönül koymuşlar. Ben bu arkadaşların her birinin birbirlerinden değerli olduğu düşüncesi içerisindeyim. Sadece bu davanın yolunda giderken 127 kişiden 8'i seçildiği zaman diğer arkadaşların da aynı bu günkü şevkle bu heyecanla onlarla beraber bu davayı devam ettireceğimizi temenni ediyorum" dedi.

"SİLAHLARIN BIRAKILMASI İNSANLARIN ÖLDÜRÜLMEMESİ DEMEK"

Çözüm sürecine de değinen Alpaslan, "hangi açıdan bakarsanız bakın. Din açından baktığınında, "bir insanı öldüren bütün kainatı katletmiş kadar günah işliyor". "bir insanın hayatın kurtaran bütün kainatın hayatını kurtarmış kadar sevap işliyor" bu işin dini yönü. Öbür tarafta yönetici sıfatını kazanmış olan her kesin üzerinde olan mesuliyetini yerine getirmesi adına alınan bu kararın hakikaten bölge halkına çok büyük bir şekilde sevinç yaşattı. İnsanlara umut ışığı saçt. Yatırımcıyı bırakın bir kenara, insanın artık ölüm korkusundan yoksun, annelerin, ailelerin çocuklarının artık ölmeyeceğini, şuanda asker olan, polis olan ve dağdakilerin ailelerinin Allah korusun her an için kötü bir haberle karşı karşıya olma korkusu ortadan kalkıyor. Dünyada bundan daha da güzel bir mutluluk varmı. Bu nereye dönüşecek. Bu hakikaten insanca bir yaşamı sağlayabilecek koşulların eğilimine yönlendirecek. Bu da yatırımcının önünü açabilecek. Bölgeye güven saçabilecek. Asya ve Avrupa arasında köprü görevi gören bu bölge hem yatırımcı açısından, hem üretim açısından hem de sınır pazarları açısından birçok konuda buradaki halkın yararına olacak. Buradaki huzur Edirne'yi geliştirecek. Buradaki gelişmişlik Antalya'yı geliştirecek. Yani çözüm süreci bütün Türkiye'ye faydası olacak. Bakın silahların bırakılması insanların öldürülmemesi demek. Bundan daha güzel bir şey olabilirmi " dedi - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Alpaslan'dan İha'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement