Ak Partili Aday Adayı Turhan'dan Boyad'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Aday Adayı Turhan'dan Boyad'a Ziyaret

Bornova Kent Kültürü ve Yaşam Derneği (BOYAD), Borsa İstanbul’un Eski Genel Müdürü ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Turhan’ı ağırladı.

04.04.2015 12:59

Bornova Kent Kültürü ve Yaşam Derneği (BOYAD), Borsa İstanbul'un Eski Genel Müdürü ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Turhan'ı ağırladı.

Merkez Bankası Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra doğup büyüdüğü İzmir'de 2. bölgeden milletvekili aday adayı olan İbrahim Turhan'ı ağırlayan BOYAD üyeleri, Turhan'ın ile ekonomi ve İzmir ile ilgili düşüncelerini dinleme imkanı buldular.

Bornova Şölen Pastanesi'nde gerçekleşen buluşmada konuşan BOYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yerakar, ekonomide yaşanan sıkıntıları anlatarak, yeni dönemde bu sıkıntılara çözüm bulunmasını istedi. İş adamlarının sorularını yanıtlayan AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İbrahim Turhan, kriz sorularına "Ülkemizde artık her şey rayına oturdu. 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bir ülkeyiz" şeklinde yanıt verdi.

"KİMSE KRİZ BEKLEMESİN"

Türkiye'nin milli gelirini 25 bin dolara çıkarmadığı müddetçe rahat ve huzurlu bir ülke olamayacağına dikkat çeken Turhan, bu coğrafyada huzur içinde yaşamak için her yıl iş gücüne eklenen 1 milyon 300 bin gence iş sağlayarak ekonomiyi büyütmekten başka şansın olmadığını söyledi. Yeni açıklanan ekonomi paketinde de üretimin artırılması için birçok teşviğin verildiğini anlatan Turhan, "Artık Türkiye'de kriz olmaz. Önceki yıllarda vergi gelirlerimizin yüzde 85'i faiz ödemelerine gidiyordu. Yine milli gelirimizin yüzde 15'i ile de faiz ödüyorduk. Ortalama borç vadesi ise 9 aydı. Şimdi bu vade 76 aya çıktı. Vergi gelirlerinin yüzde 10'u faize gidiyor. Milli gelirin ise yüzde 1'inden az. Bu şartlarda kriz olması mümkün mü? Dolar'ın 2.20'den 2.60'a çıkmasıyla da kriz olmaz. Özetle, ekonomimiz artık daha güçlü, adımlarımızı yere daha sağlam basıyoruz. Kimse kriz beklemesin" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Aday Adayı Turhan'dan Boyad'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement