Akdeniz Belediyeler Birliğinden Sanata Destek - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyeler Birliğinden Sanata Destek

Birliğin destekleriyle Isparta'nın Yenişarbademli ilçesine sergi ve kültür salonu kazandırılacak.

11.10.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, birlik olarak Isparta'nın Yenişarbademli ilçesine, sergi ve kültür salonu kazandırılmasına yardımcı olacaklarını bildirdi.

Yenişarbademli Uluslararası Pınargözü Sanat Çalıştayları Koleksiyonu Sergisi, Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde (EBKM) açıldı.

Serginin Küratörü Melek Günbey, açılışta yaptığı konuşmada, eserlerin, Hindistan'dan Filistin'e, Suudi Arabistan'dan İtalya'ya sanatçıların Yenişarbademli'de düzenlenen çalıştayda yaptığı çalışmalardan oluştuğunu bildirdi.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de sanatı destekleme adına başlattıkları resim çalıştayının uluslararası bir boyut kazandığını belirtti. Erdem, desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Melek Günbey'e teşekkür etti.

Tütüncü de çalıştayı yerinde görmek için Yenişarbademli Belediyesini ziyaret ettiğini, belediye binasında başkanın makam odasına kadar her yerin tam bir sanat galerisi gibi olduğunu anlattı.

Ufku olan belediye başkanlarına örnek olması amacıyla sergiyi, Altın Portakal Film Festivali etkinliklerinin bir kısmının yapılacağı Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde açtıklarını belirten Tütüncü, şunları söyledi:

"Mustafa Erdem Başkan ile arzu ettik ki Yenişarbademli'ye gelenler bu çalıştaylarda üretilen resimlerin sergilendiği güzel bir sergi merkezine kavuşsun. AKBB olarak resimlerin sergilenebileceği, 100-150 kişilik  söyleşilerin yapılabileceği, ilçenin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir sergi ve toplantı salonunun Yenişarbademli'de hayata geçmesi için Mustafa Başkan'a her türlü desteği vereceğiz."

Dünyanın değişik ülkelerinden ve Türkiye'den birçok sanatçının çalışmasının yer aldığı sergi, 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapacak EBKM'de 18 Ekim'e kadar gezilebilecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyeler Birliğinden Sanata Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement