Akdeniz Belediyespor U19 Takımı Türkiye 3.'sü Oldu - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyespor U19 Takımı Türkiye 3.'sü Oldu

Akdeniz Belediyespor U19 Takımı Türkiye 3.\'sü Oldu

Grubunda şampiyon olarak Mersin'i Türkiye Şampiyonasında temsil eden Akdeniz Belediyespor U19 Futbol Takımı, Türkiye 3.'lüğünü elde etti.

11.06.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grubunda şampiyon olarak Mersin'i Türkiye Şampiyonasında temsil eden Akdeniz Belediyespor U19 Futbol Takımı, Türkiye 3.'lüğünü elde etti.

Türkiye genelinde 74 ilden 2 bin 23 takımın katılımıyla başlayan U19 kategorisi maçları sonunda 136 takım Türkiye Şampiyonası birinci kademe maçlarına kaldı. Bu 136 takımın katılımı ile 7 Mayıs tarihinde başlayan Türkiye Şampiyonasında oynanan birinci ve ikinci kademe müsabakaları sonunda finallere katılmaya hak kazanan U19'lar, Konya'da 1-8 Haziran'da yapılan müsabakalar sonunda üçüncülüğe uzandı. Sakarya Erenlerspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Trabzon Hekimoğlu Doğanspor ile birlikte finallerde mücadele eden Mersin temsilcisi, ilk olarak İzmir Büyükşehir ile karşılaştı. Maçı 2-1 kaybeden Akdeniz Belediyespor, üçüncülük maçı için Trabzon Hekimoğlu Doğanspor'a rakip oldu. Bu maçı 3-1 kazanan U19 takımı, adını Türkiye Üçüncüsü olarak yazdırdı. Şampiyonluk maçında ise İzmir Büyükşehir Belediyespor ipi göğüsleyen taraf oldu. Final müsabakalarından sonra dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Konya Futbol İl Temsilcisi İbrahim Samur verdi.

Konya'dan dönen takım, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk'ü ziyaret etti. Ziyarette Akdeniz Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu, Futbol Genel Koordinatörü Mehmet Akar, Genel Kaptan Orhan Hüseyinoğlu ve Kaleci Antrenörü Mehmet Emin Akdoğan da hazır bulundu. Futbol Şubesinin elde ettiği dereceler hakkında bilgi veren Genel Koordinatör Mehmet Akar, geçtiğimiz yıl U17'lerin Türkiye ikincisi, U13'lerin Türkiye dördüncüsü, tüm yaş grupları genelinde de en başarılı ikinci kulüp olduklarını hatırlattı. U19'ların bu başarısının yanı sıra A takımın da önümüzdeki sezon TFF Bölgesel Amatör Lig'de Mersin'i temsil edeceğini belirten Akar, "Aynı zamanda Türkiye'nin en centilmen takımı olduk. Burada Sayın Eş Başkanlarımızın büyük katkısı vardır. Biz de sporcular ve teknik yönetim olarak sporun saha içinde ve dışında dostluk olduğu bilinciyle hareket etmeye çalıştık. Sizlerin huzurunda bir kez daha Eş Başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu da farklı branşlarda binlerce sporcuya ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Özellikle futbolda Mersin'in lokomotif kulüplerinden biri haline geldiklerini vurgulayan Eroğlu, "Birçok genç futbolcumuzu yetiştirip ülke sporuna kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılarımızı, Eş Başkanlarımızın desteğiyle her geçen yıl daha da ileri taşıyoruz. Bugün de U19 üçüncülük kupasını Mersin'e getirdik. Bu gençlerimiz, kendilerine destek verildiği zaman neleri başarabileceklerini bir kez daha göstermiş oldular. Ben bu süreçte katkılarını esirgemeyen Eş Başkanlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Başta sporcular ve ailelerine teşekkür etmek istediğini ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, "Zaten Eş Başkanlık sisteminde bunları daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum. Buraya kadar elde edilen başarıların ve centilmenliğin katlanarak artacağını düşünüyorum. En önemlisi de sporun kaynaştıran, barıştıran özelliklerini daha da açığa çıkaracaktır. Centilmenliğinizden ve başarılarınızdan ötürü tüm sporcuları ve teknik heyeti kutluyorum. Her zaman özveriyle bu centilmenliğin sürmesini ve başka takımların örnek almasını diliyorum" diye konuştu.

Emek ve çabalarından dolayı futbolcuları kutlayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise "Sizin gibi sporcu gençlerin artması en büyük dileğimizdir. Ayrıca centilmen takım olma unvanını elde etmenizi çok önemli buluyorum. Gerek kadınlar olarak ve gerekse yönetim anlayışımız açısından, sporu şiddetten uzak duran, insan sağlığını önemseyen ve sorunların diyalogla çözülebileceğini gösteren bir noktada görüyoruz. Madde bağımlılığı gençliğin karşı karşıya olduğu en büyük tehlikelerden biridir. Biz önümüzdeki süreçte bununla mücadele etmeye kararlıyız. İşte bunun yolu, sizin gibi iyi ve nitelikli gençlerin yetişmesidir. Yaşadığımız dönem buna uygundur, sizlerin daha başarılı sonuçlarla karşımıza geleceğinize inanıyorum. Tekrar emeği geçen gençlere ve kulüp yönetimine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyespor U19 Takımı Türkiye 3.'sü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement