Alaşehir'in Örencik Mahallesi'ne Yeni Sondaj - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'in Örencik Mahallesi'ne Yeni Sondaj

Alaşehir\'in Örencik Mahallesi\'ne Yeni Sondaj

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu sondaj çalışmalarına devam ediyor.

17.07.2016 14:45

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu sondaj çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerin Alaşehir'in Örencik Mahallesi'ne açacağı sondaj kuyusu için 3 farklı noktada jeofizik etüdü yapıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temin etme ve yetersiz gelen su miktarını artırmak için sürekli olarak çalışıyor. Bu kapsamda, Örencik'te 3 ayrı noktada jeofizik etüd yapıldı. Etüd çalışmalarına İçme Suyu Dairesi'nde görev yapan Jeofizik Mühendisi Emre Etçi de katıldı. Çalışmalar sonrasında mahalleye içme suyu sondajı kazandırılmış olacak. Yerleşim yerindeki su miktarını daha da artırmak için cazibeli su kaynağından besleme yapılmaya devam edilecek. Kaynaktan suyun alınabilmesi için çalışmalar yapıldı. Örencik Mahalle Muhtarı Şuaybün Çam, havaların sıcak seyretmesi nedeniyle sularda azalma olduğunu ifade ederek, büyükşehir belediyesine ve MASKİ'ye başvurduklarını söyledi. Çam, "Çözüm için başvurularımızı yaptık. Sağolsunlar sıkıntımızla hemen ilgilenildi ve çalışmalar başladı. Dağınık bir yerleşim yerine sahibiz. Havalarında iyice ısınması sebebiyle suyumuzda azalma olmuştu. Yapılan çalışmalar sonrası su seviyemiz yeniden yükselecek. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve MASKİ yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu da Örencik Mahallesi'nde başlattıkları içme suyu sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi. Nohutçu, "Mahallemiz doğal kaynak suyu ile besleniyordu. Su seviyemizin azalması nedeniyle bize yapılan başvuruya anında cevap verdik ve sondaj kuyusu açılması için etüd çalışmalarımızı başlattık. İlimizin neresinde MASKİ'ye ihtiyaç duyuluyorsa çözüme kavuşturmak için hamleler yapıyoruz. İl genelinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız devam edecek" açıklamalarını yaptı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'in Örencik Mahallesi'ne Yeni Sondaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement