Alaşehir, Jeotermalde Denizli'yi Model Alacak - Son Dakika
Güncel

Alaşehir, Jeotermalde Denizli'yi Model Alacak

Alaşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan, jeotermal kaynaklarından enerji üretimi için Denizli'yi model olarak seçtiklerini söyledi.

09.04.2014 18:44  Güncelleme: 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, jeotermal kaynaklarından enerji üretimi, seracılık ve turizm yatırımları için Denizli'yi model olarak seçtiklerini söyledi.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer'i ziyaret etti. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, ilçeleri ve odaları hakkında bilgiler aktardı. Seyhan, özellikle jeotermal alanında Denizli'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini, bu konuda Denizli Ticaret Odası'nın yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi almak istediklerini kaydetti.

Denizli'nin, Ege Bölgesi'nde yatırımlarla öncü, girişimci ruha sahip bir şehir olduğunu vurgulayan Seyhan, "Alaşehir olarak, denizli'yi kendimize örnek alıyoruz. Denizli, jeotermalden kaynaklardan sağlık, enerji ve tarımda alanında faydalanıyor. Alaşehir'de de özellikle son yıllarda çok sayıda jeotermal kaynak ortaya çıkarıldı. Dolayısıyla bu alanda Denizli'nin tecrübelerinden faydalanarak, bu kaynaklarımızı en etkin şekilde kulylanmak istiyoruz" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise, Alaşehir ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtip, "Odamızın da iştirakiyle Türkiye'nin ilk Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Denizli'de kuruluyor. Ayrıca Denizli'de jeotermal kaynaklardan enerji üretimi, seracılık ve turizm konusunda çok ciddi faaliyetler gerçekleştiriliyor. Alaşehir heyetinin de odamızı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunması hem Alaşehir hem de bölgemiz adına verimli olacaktır" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaşehir, Jeotermalde Denizli'yi Model Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement