Aliyev'den Taziye Mesajı - Son Dakika
Güncel

Aliyev'den Taziye Mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'de gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

29.06.2016 13:22

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'de gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanmış acımasız terör saldırısı sonucu çok sayıda insanın yaşamını kaybetmesi ve yaralanması haberi bizi sarstı. Bu kanlı olaydan son derece öfkeleniyor, tüm dünya için dehşetli bir belaya dönüşmüş teröre karşı mücadele alanında güçlerin seferber edilmesini, birlik içinde ve kesin çabaların gösterilmesini gerekli ve zaruri hesap ediyoruz. Yaşanmış facia ile ilişkin size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına kendi adımdan ve Azerbaycan halkı adından derin üzüntü ile taziyelerimi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin."

Azerbaycan'da Türk işadamlarından teröre tepki

Azerbaycan'da faaliyet gösteren, Azerbaycan Türk Sanayici İşadamları Derneği (TUSİAB), Türkiye'de yaşanan terör olayları ilgili, kınama mesajı yayınladı.

TÜSİAB Yönetim Kurulu Başkanı Celil Polat, TÜSİAB ailesi olarak İstanbul'da meydana gelen terör olayını şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

Polat sözlerin şöyle devam etti: "Güvenlik güçlerimize yapılan hain saldırıları kınıyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, toprağı nurla dolsun. Aziz Milletimizin ve Şehit Ailelerimizin başı sağ olsun. Dualarımız, kalbimiz ve inancımız; teröristlerle, terör gruplarıyla ve hain çetelerle mücadele eden devletimizle birliktedir. Alçaklık ortak paydasında bir araya gelerek, hain planlarını uygulama gayreti içinde olan şer odaklarını lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü ilan edilen tüm yapılanmaları lanetliyoruz. Devletimizin sarsılmaz gücü karşısında hainlerin kökünün en kısa zamanda kazınacağına olan inancımız tamdır. Ana vatanımız Türkiye, yakın tarihin en ciddi terör eylemleri ve toplumsal çözülmeler ile karşı karşıya gelmiştir. Bu hayati tehdit, milletimizin binlerce yılda mayalanmış basireti ve köklü devlet geleneğinin gücü ve Anadolu'da filizlenmiş kardeşlik duygularımız sayesinde mutlaka bertaraf edilecektir. Buna inancımız tamdır. Ortadaki bütün karamsar manzaralara rağmen, tarihte pek çok kez olduğu gibi, Türk milleti bu badireden de güçlenerek çıkacaktır. Biz millet olarak bu oyunu bozarız! Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da bozduk, bugün yine bozarız." - Haziran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliyev'den Taziye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement