Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika
Politika

Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştirerek "Aldıkları karar, hiçbir şekilde bizi enterese etmiyor, kendilerini bağlar, bizi hiçbir zaman bağlamadı.

05.06.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştirerek "Aldıkları karar, hiçbir şekilde bizi enterese etmiyor, kendilerini bağlar, bizi hiçbir zaman bağlamadı. Hitlerin, Nazilerin yapmış olduğu zulümlere dönüp baksınlar." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve parti yöneticileriyle Hekimhan, Kuluncak ve Darende ilçelerini ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, kendileri çalışırken bir taraftan da yaptıklarını bozan, barajları, okulları yıkan, ambulanslara saldıran, sivilleri katliama maruz bırakan terör örgütleri bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu tüm terör örgütlerinin bilmesi gerektiğini anlatan Çalık, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeki iller başta olmak üzere terörize edilen bütün illerimizde terörle mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Şimdi binlerce kez şükürler olsun, terörle mücadele sonuç veriyor ve illerimizi teröristlerden tamamen temizliyoruz. PKK'nın Kürt vatandaşlarımızı asla temsil etmediğini herkesin bilmesi gerekir. İçimizde ben de dahil olmak üzere Kürt olan bir sürü kardeşimiz var, Türk bir sürü kardeşimiz var, Alevi olan, Sünni olan... Biz birlikte güçlüyüz, beraberce güçlüyüz. Bu birliği ve beraberliği devam ettirmemiz lazım."

Çalık, birlik ve beraberliğe sıkılan kurşunlara destek verenlerin Meclis'teki temsilcilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için AK Parti olarak teklif sunduklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Dokunulmazlıklar kaldırılacak diyen, kaldırılması gerekiyor diyen muhalefet partilerinden MHP desteğini verdi. CHP 'Ben destek veriyorum' dedi, kabinlerin arkasından girdi, ret oyu verdi. Milletimize şikayetimizdir, bilin ki birliğimize, diriliğimize silah sıkanların, terör örgütlerinin Meclis'teki uzantılarının ve teröre bulaşmış insanların dokunulmazlıklarının kaldırılması milletten aldığımız vekaletin bir borcudur. HDP'nin ne demek istediğini zaten biliyoruz ama CHP'nin ne demek istediğini biz milletimize havale ediyoruz. Birliğimize, dirliğimize silah sıkanların kurşun atanların ve ona destek verenlerin kimler olduğunu milletimiz çıplak gözle görmeli ve gereğini yerine getirmeli. Eğer siz milletten vekalet aldıysanız, milleti temsil ediyorsanız, TBMM çatısı altında var olmak istiyorsanız teröristlerle ilişkinizi keseceksiniz, terör örgütüyle ilişkinizi keseceksiniz, ondan sonra TBMM'ye geleceksiniz."

Çalık, paralel yapıyla mücadele konusunda da devletin içinde ikinci bir devlet kurmaya çalışan hangi örgüt olursa olsun onunla da sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını da eleştiren Çalık, şunları kaydetti:

"Uluslararası güçlerin Türkiye üzerinden oynadığını görüyorsunuz. Almanya Meclisinin almış olduğu kararı görüyor ve duyuyorsunuz. Eğer 1915 hadisesi eğer sözde bir Ermeni soykırımı ise şayet bunca yıl Almanya Meclisi neden böyle bir karar almadı da Türkiye bu kadar güçlüyken bu kararı aldı? Bunu tüm dünya görüyor. Türkiye'nin güçlenmesini, AK Parti'nin güçlenmesini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlenmesini istemeyen uluslararası güçler Türkiye üzerinde yeniden oyun oynamaya başladılar. Ama aldıkları karar hiçbir şekilde bizi enterese etmiyor, kendilerini bağlar, bizi hiçbir zaman bağlamadı. Hitlerin, Nazilerin yapmış olduğu zulümlere dönüp baksınlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement