Almanya'da Cami Girişine Duvar Örüldü - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Cami Girişine Duvar Örüldü

Almanya\'da Cami Girişine Duvar Örüldü

Almanya'nın Mecklenburg- Vorpommern eyaletinde kimliği belirsiz kişiler cami olarak kullanılan binanın kapısına duvar örüp "Siz kendinizi inançlı görüyorsunuz- Biz ise sizi işgalci" diye yazdı.

30.08.2016 10:07  Güncelleme: 11:48

Almanya'nın Mecklenburg- Vorpommern eyaletinde kimliği belirsiz kişiler tarafından cami olarak kullanılan bir binanın kapısına duvar örüldü. Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan habere göre, Parchim kasabasında yer alan binanın kapısına duvar ören kişiler bununla da kalmadı. Ördükleri tuğlaların üzerine "Siz kendinizi inançlı görüyorsunuz- Biz ise sizi işgalci" ifadelerini yazdılar.

Olayın geçtiğimiz Cuma günü yaşandığı belirtilirken, polisin soruşturma başlattığı öğrenildi.

MÜSLÜMANLAR ENDİŞELİ

'Parchim Sığınmacılar Ağı' adlı inisiyatifte çalışmalar yapan Hanka Gatter, olayın düşündürücü gelişmenin tehlikeli duruma geldiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Parchim'de sığınmacılara ve onlara yardım edenlere karşı kışkırtmaların arttığını ifade eden Gatter, Müslümanların olaydan dolayı endişeli olduklarını ve daha fazla göz önünde bulunmak istemediklerini kaydetti.

GÖÇMENLERİN OY KULLANACAĞI BİNANIN KAPISINA DA DUVAR ÖRÜLMÜŞTÜ

Almanya'da geçtiğimiz mart ayında da Saksonya Anhalt eyaletinin Halle kenti yakınlarındaki Saale'de göçmenlerin temsili olarak oy kullanacakları bir binanın kapısına duvar örülmüştü.

PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR

Almanya'nın Mecklenburg- Vorpommern Eyaleti'nde 4 Eylül Pazar günü eyalet meclisi seçimleri yapılacak. Göçmen nüfusun sadece yüzde 4 düzeyinde olduğu eyalette, yabancı düşmanı söylemleriyle bilinen Almanya için Alternatif partisi AfD, anketlere göre en güçlü üçüncü parti durumunda.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Cami Girişine Duvar Örüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement