Almanya'dan Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Suriyelilere Yardım Eli

Almanya\'dan Suriyelilere Yardım Eli

Almanya'da faaliyet gösteren Sadaka Derneği, iki yıldır topladığı yardımları, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere ulaştırıyor.

10.02.2014 11:30  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Frankfurt şehrinde yardım faaliyetleri yürüten Sadaka Derneği, öğrenciler, akademisyenler ve yardımseverlerden topladığı yardımları ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırıyor.

2006 yılında kurulan dernek, her yıl belirlediği bir ülkeye yardım etmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Son iki yıldır Suriyelilere yönelik çalışmalar yürüten dernek üyeleri, Almanya'dan bir grup gönüllüyle, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yardım topladı.

Yardımeli Derneği işbirliğiyle toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek, gıda, giyecek, bebekler için mama ve çocuk bezi yardımlarına öncelik veriyor.

Derneğin Türkiye temsilcisi İbrahim Gülsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Hatay'da 3 günde yaklaşık 322 aileye yardım ulaştırdıklarını bildirdi.

Yardım faaliyetleri kapsamında özellikle öğrencilerden büyük destek gördüklerine dikkati çeken Gülsever, şunları söyledi:

"Almanya'da faaliyet gösteriyoruz. Her yıl bir ülke seçip oraya yönelik yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Ümmetin kanayan yarası olan Suriye için son iki yıldır topladığımız yardımları, Yardımeli Derneği kanalıyla buradakilere ulaştırıyoruz. Üç günde bu bölgedeki köyleri ziyaret ettik. Son olarak Yardımeli Derneği'nin kurduğu okulda muhtelif yardımlara devam ediyoruz. Özellikle Almanya'daki öğrenciler bu yardım faaliyetine ön ayak oluyor."

Almanya'da hukuk fakültesi öğrencisi olan dernek gönüllüsü Nurşen Kurt, Almanya'daki Leibniz okulu öğrencilerinin "Suriye için dua edin" başlığı altında yürüttükleri kampanyada topladıkları 6 bin avroyu Suriye'den gelen yardıma muhtaç ailelere ulaştırdıklarını bildirdi.

Bu tür yardım çalışmalarına aracılık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kurt, "Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Bize verilen yardımları ihtiyaç sahiplerine hakkıyla ulaştırmaya çalışıyoruz. Karşılaştığımız çocuklar her şeye rağmen gülümsüyor. O gülümsemeleri görmek mutluluk verici. Her şeye rağmen çok mutlu ve umutlu bakıyorlar" dedi.

Bilgisayar teknisyeni olan dernek gönüllüsü Mehmet Yerli ise Yardımeli Derneği'nin, yardımların yerine ulaştırılmasında kendilerine yol gösterici olduğunu kaydetti.

Dernek gönüllülerinden hukuk fakültesi öğrencisi Soumiya El Houssaini de televizyondan izledikleri yardıma muhtaç Suriyelileri yakından gördüğünde olaylara bakış açısının değiştiğini ifade etti.

Yardımeli Derneği Hatay temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, Kumlu ilçesinde yaklaşık 200 gönüllüyle 43 bölgede insani yardım çalışması yaptıklarını aktardı. Yaklaşık 200 bin aileye ulaştıklarını bildiren Yıkılmaz, gıda yardımlarının yanı sıra çocuklar için de rehabilitasyon merkezi açtıklarını dile getirdi.

Suriyelilerin eğitimlerinin aksamaması ve yaşadıkları bölgeye uyum sorununu aşmaları için de faaliyette bulunduklarını belirten Yıkılmaz, "Bölgede iki okulumuz var. Kumlu'daki okulumuzda 25 öğretmen ve 475 öğrenci var. Reyhanlı'da bulunan okulumuzda ise 33 öğretmen ve 722 öğrencimiz var. Toplamda olan 1197 öğrencimizin kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarını temin ediyoruz" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement