Alsancak'ta İşlem Tamam - Son Dakika
Güncel

Alsancak'ta İşlem Tamam

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, yıkılan Alsancak Stadı arazisi içinde yer alan Büyükşehir'e ait 4 bin 239 metrekare hissenin Spor Genel Genel Müdürlüğü'ne devredilmesine onay verdi.

14.01.2016 14:02

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, yıkılan Alsancak Stadı arazisi içinde yer alan Büyükşehir'e ait 4 bin 239 metrekare hissenin Spor Genel Genel Müdürlüğü'ne devredilmesine onay verdi. Dün akşam görüşülen önerge oybirliği ile kabul edilirken, yasaya göre söz konusu hissenin devrinin, uygulamaya esas plan ve projelerin Büyükşehir Belediyesi'ne iletilmesinden sonra, sadece stadyum, otopark ve spor tesisleri yapılması şartıyla gerçekleşeceği açıklandı. Bu gelişmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeleri Büyükşehir'e göndermesi ve ardından stat ihalesinin yapılması bekleniyor.

Oylama sonrası konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Hakkı Durmaz, Göztepe Stadı'nın yapılacağı arazideki hissenin devriyle de ilgili karar alındığı ancak Büyükşehir'in açtığı dava sonucu Göztepe ve Karşıyaka statlarının ihalelerin iptal edildiğini hatırlatıp, "Meclise bu davadan feragat edilmesiyle ilgili önerge gelirse, olumlu oy veririz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta kulüp başkanlarıyla yaptığı görüşmede Tplu Konut İdaresi, Konak ve Karşıyaka Belediyesi'nin bazı eksik belgeleri tamamlamasından sonra davayla ilgili sorun kalmayacağını açıklamıştı.

GÖZTEPE'DE SORUN YOK

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu araziye inşa edilecek yeni stat konusunda mülkiyet sorunu bulunmadığını söyledi. Papatya, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi hissesini devretmesinden sonra, arazide hissesi olan 3'üncü şahıslarla anlaşma sağlandığını açıkladı. Talat Papatya, "Şu anda tek sıkıntı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında açtığı dava. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, Başkanımız Mehmet Sepil'e gerekli belgelerin tamamlanmasından sonra sorun kalmayacağını bildirmişti. Bu konuda temyiz sürecini bekliyoruz" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alsancak'ta İşlem Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement