Altın kemer yarın el değiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Altın kemer yarın el değiştiriyor

Altın kemer yarın el değiştiriyor

Son 3 yılın başpehlivanı Ali Gürbüz'den, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde alınan numunelerinde doping çıkması nedeniyle alınan altın kemer, yarın İsmail Balaban'a verilecek.

31.10.2013 16:15

Son 3 yılın başpehlivanı Ali Gürbüz'den, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde alınan numunelerinde doping çıkması nedeniyle alınan altın kemer, yarın İsmail Balaban'a verilecek.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediyede düzenlenen basın toplantısında, Gürbüz'den alınan altın kemerin yarın düzenlenecek törenle Balaban'a verileceğini söyledi.

Bu yılki başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan Balaban'ın, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı olarak sayılacağını ifade eden Sedefçi, "Yarın Er Meydanı'nda düzenleyeceğimiz törenle altın kemeri Balaban'a bir yıllığına emaneten vereceğiz" dedi.

Sedefçi, bir soru üzerine, Kırkpınar'ı organize eden kurum Edirne Belediyesi olduğu için yarınki törene Türkiye Güreş Federasyonu'ndan herhangi bir yetkiliyi çağırmadıklarını belirtti.

- Romanlar için 1200 konut yapılacak

Sedefçi, Edirne Belediyesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye'de örneği olmayan 80 milyon lira bütçeli bir projeye imza atacağını, proje kapsamında Romanlar'ın oturduğu Menzilahir Mahallesi'nde yerinde kentsel dönüşümün gerçekleştirileceğini söyledi.

Projenin 2014 yılında tamamlanacağını belirten Sedefçi, "Roman kardeşlerimize 2 katlı evler yapacağız ve evi yıkılıp yeniden yapılana kadar taşındığı evin kirasını da biz ödeyeceğiz" diye konuştu.

- "Konuşma hakkı verilmeyince toplantıya gelmedim"

Sedefçi, Romanlar için pek çok projeye imza atan biri olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'unun katılımıyla Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen "Trakya Roman Buluşması" programında, kendisine konuşma hakkı verilmemesine üzüldüğünü söyledi.

Kendisine de söz hakkı verilmesinin gerekli olduğunu ifade eden Sedefçi, "Bakanlarımızı, ilin belediye başkanı olarak, vali beyle karşıladım ama etkinliğe katılmadım. Romanlarla ilgili bir toplantıda herkes konuşuyorsa, Roman dernekleri başkanları dahil ama Edirne Belediye Başkanına konuşma verilmiyorsa o toplantıya ben gitmem. Particilik yaptılar, beni üzdüler. Keşke olmasaydı. Onlar laf üretiyor biz hizmet üretiyoruz" dedi.

-"CHP'li öleceğim"

Sedefçi, hakkında "Bağımsız aday olacak" şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Partisinin kendisini aday göstermesi halinde onurla seçimlere gireceğini ifade eden Sedefçi, "Doğduğum aile sağcı, Adalet Parti'ye gönül veren bir aileydi ama 1983'te Sosyal Demokrasi Partisi'yle siyasete başladım. Ardından Sosyal Demokrat Halkçı Parti ve CHP'yle devam ediyorum. Partim beni aday göstermezse bağımsız aday olmayacağım CHP'li olarak öleceğim" diye konuştu.

Sedefçi, toplantının sonundan belediyenin açtığı diksiyon kursunu bitiren 34 kursiyere sertifikalarını verdi.

Kendisinin de diksiyon kursuna ihtiyacı olduğunu ifade eden Sedefçi, kurs eğitmenlerinden en kısa sürede eğitim alacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın kemer yarın el değiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement