Altın Kiraz Halkoyunları Yarışması'ndan Görkemli Final - Son Dakika
Güncel

Altın Kiraz Halkoyunları Yarışması'ndan Görkemli Final

51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ortaklığında ikinci kez düzenlenen Altın Kiraz Halk Oyunları Yarışması sahil amfi tiyatroda yapıldı.

13.06.2015 09:40

TÜRKİYE'NİN EN İYİ DOKUZ EKİBİ YARIŞTI

Türkiye'nin en iyi dokuz halk oyunları ekibinin yarıştığı Altın Kiraz Halk Oyunları Yarışması'na; "Samsun İlk Adım Belediyesi Halkoyunları ekibi, Kocaeli Folklor Gençlik Spor Kulübü, Diyarbakır Kayapınar Halk Eğitim Merkezi, Adana Seyhan Belediye Spor Kulübü, Yıldız Teknik Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Celal Bayar Anadolu Lisesi Gemlik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Eskişehir Dans ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü, Edirne Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ve Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Topluğu katıldı.

HEYECAN DOLU DAKİKALAR YAŞANDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmada Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, yönetim kurulu üyeleri, tamamı ulusal ve uluslararası yarışmalarda görev almış hakem heyeti, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Tekirdağ İl Temsilci Sabri Çınar, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve vatandaşlar yerlerini alarak heyecan dolu dakikalar yaşadılar.

BİRİNCİ KOCAELİ FOLKLOR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ OLDU

Yaklaşık iki buçuk saat süren ekiplerin oyunlarını sergiledikleri yarışmanın sonunda en iyi kostüm kategorisinde Eskişehir Dans ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü, en iyi müzik kategorisinde Yıldız Teknik Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, üçüncülük ödülünü Adana Seyhan Belediye Spor Kulübü, ikincilik ödülünü Edirne Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ve birincilik ödülünü ise Kocaeli Folklor Gençlik Spor Kulübü kazandı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Süleymanpaşa belediyesi tarafından birinciye altı bin TL, ikinciye üç bin TL, üçüncüye iki bin ödül verildi. Dereceye giren ekiplere ödüllerini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Tekirdağ İl Temsilci Sabri Çınar takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Kiraz Halkoyunları Yarışması'ndan Görkemli Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement