Amasya - BBP Genel Başkanı Destici Amasyada - Son Dakika
Güncel

Amasya - BBP Genel Başkanı Destici Amasyada

Amasya - BBP Genel Başkanı Destici Amasyada

Destici: Devlet menfaatini parti çıkarları önüne koyabilselerdi, Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti-CHP koalisyon görüşmesinden olumlu bir sonuç çıkmamasıyla ilgili "Ülke menfaatini, millet menfaatini, devlet menfaatini, kendi şahsi çıkarları ve parti çıkarları önüne koyabilselerdi bugün Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı" dedi.

13.08.2015 21:35

Destici: Devlet menfaatini parti çıkarları önüne koyabilselerdi, Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti-CHP koalisyon görüşmesinden olumlu bir sonuç çıkmamasıyla ilgili "Ülke menfaatini, millet menfaatini, devlet menfaatini, kendi şahsi çıkarları ve parti çıkarları önüne koyabilselerdi bugün Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Amasya İl Başkanı Hasan Arslan'ın vefat eden babası Süleyman Arslan'ın cenaze törenine katılmak için karayoluyla Ankara'dan Amasya'ya geldi. Mustafa Destici, Sultan Beyazıd camiinde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazına katıldı. Ardından BBP Amasya İl Başkanı Hasan Arslan'a taziyede bulundu.

Burada bir basın mensubunun 7 Haziran seçimleri sonrasında artan terör olaylarıyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine açıklama yapan Destici, "Adına çözüm süreci dedikleri bu sürecin bir çözüm süreci olmayacağını bir çözülme ve bölünme süreci olduğunu bu hain PKK'nın asla dışarı çıkmayacağını, silah bırakmayacağını tam tersine bu süreci kullanacağını istismar edeceğini ve bu süreçle birlikte meşrulaşacağını daha da güçleneceğini ve istediklerini elde edene kadar da bu mücadelesine devam edeceğini söylemiştim" diyerek şöyle devam etti:

"Nedir istedikleri açık ve net bir şekilde Türkiye'nin bölünmesi yani somut olanı Apo'nun serbest bırakılması, ana dilde eğitim, özerklik ve ilk önce Suriye'nin kuzeyinde bir devlet daha sonra da Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu'nun bir parçasının ayrılması ve sonra da bölünmesi bunu ben söylemiyorum. Bunu PKK'nın siyasi sözcüleri açık ve net olarak dile getirdi. Neticede oy alacağız diye bu süreci başlattılar, iktidarımızı devam ettireceğiz diye bu süreci başlattılar. Ama netice de daha büyük bir kayıp yaşadılar. ve yüzde 50-60'larda olan iktidar partisinin oyu, bugün o bölgede yüzde 10'lara düştü. Hani diyorlardı ya muhalefet partisine Sivas'ın öte tarafına geçemezsiniz diye o da kendi ayıbıydı. Şimdi kendileri de geçemeyecek pozisyona getirdiler ülkeyi, yani kimsenin geçemeyeceği bir pozisyona getirdiler."

Bir basın mensubunun AK Parti-CHP koalisyon görüşmesinden olumlu sonuç çıkmaması ile ilgili değerlendirmesini sorması üzerine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizim beklentimiz bir koalisyon hükümeti kurulması yönündeydi. Mecliste temsil hakkı bulunmuş olan siyasi partiler PKK'nın siyasi partisi dışında samimi bir davranış içerisine girmiş olsalardı. Ülke menfaatini, millet menfaatini, devlet menfaatini kendi şahsi çıkarları ve parti çıkarları önüne koyabilselerdi, bugün Türkiye farklı bir tablo ile karşı karşıya kalırdı "diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cenaze namazı sonrası karayolu ile Ankara'ya gitmek üzere Amasya'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya - BBP Genel Başkanı Destici Amasyada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement