Aylan Kurdi'nin Amcası: Türkiye'de Kürtlere İyi Davranmıyorlar - Son Dakika
Güncel

Aylan Kurdi'nin Amcası: Türkiye'de Kürtlere İyi Davranmıyorlar

Ölümüyle dünyada Suriyeli göçmenlerin sembolü haline gelen Aylan Kurdi'nin amcası, İtalyan gazetesine verdiği röportajda "Türkiye'de kalamazdık, çünkü Kürtlere iyi davranmıyorlar" dedi.

05.09.2015 09:28  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi, Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmek isterken botlarının batması sonucu hayatlarını kaybeden Aylan ve Galip Kurdi kardeşlerin amcasıyla konuştu.

Almanya'da bir mülteci kampında kalan amca Muhammed Kurdi, 3 yaşındaki Aylan'ın sahile vurmuş cesedinin fotoğraflarının yayımlanmasıyla ilgili olarak "Tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı" dedi.

"HER ŞEY MÜMKÜN OLDUĞUNCA GÖSTERİLMELİ"

La Repubblica muhabiri Fabio Tonacci'nin İngilizce olarak internet üzerinden yazıştığı Muhammed Kurdi, "Medyada 3 yaşındaki bir çocuğun cesedinin fotoğrafının yayınlanmasıyla ilgili büyük bir tartışma var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: "Savaştan ve baskıdan kaçanlarla ilgili her şey, mültecilerin son yıllarda maruz kaldıklarını göstermeye yarayan her şey insanlara mümkün olduğunca gösterilmeli. Kardeşimin ailesinin trajik hikayesinde olduğu gibi bu acı verse bile. Herkes Aylan'ın fotoğrafını görmeli, tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı. Biliyorum, şok edici. Ama yeğenlerimin ölümü boşa gitmesin diye o fotoğrafa tekrar tekrar bakmanız önemli. Öfkelenin ve onu her zaman hatırlayın."

"ACI ÇEKİYORUM"

Aylan ve Galip Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi'yle henüz konuşamadığını da söyleyen Muhammed Kurdi, "Acı çekiyorum, bu zor anında kardeşimin yanında olmak isterdim ama aramızda binlerce kilometre var. Benim eşim ve çocuklarım İstanbul'da ve ona ulaşmaya çalışıyorlar" dedi.

"20 GÜN ARALIKSIZ YÜRÜDÜM"

Kardeşinin ölen karısı ve iki çocuğuyla birlikte Almanya'ya gitmeyi amaçladığını anlatan Muhammed Kurdi, " Kanada'ya gitmek için izin almaya çalışmıştı ama başarılı olamadı çünkü ona izin vermediler. Sebebini bilmiyorum. O da bu yüzden benim gibi Avrupa'ya gelmeye karar vermişti" diye devam etti.

Almanya'da Heidelberg'deki bir mülteci kampında kaldığını anlatan 47 yaşındaki Muhammed Kurdi, buraya varabilmek için kendisinin de Bodrum'dan tekneye bindiğini ve Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya ulaştığını anlattı. "20 gün aralıksız yürüdüm. Çok tehlikeli bir yolculuktu, hala hayatta olmam bir mucize" dedi.

Suriye'deki hayatlarından bahsederken ise, Şam'dan Kobani'ye taşındıklarını ve Kobani'de kardeşi Abdullah'la birlikte berberlik yaptıklarını aktardı. "(Kardeşim) Hep çocukları için daha iyi bir hayat istediğini söylerdi, bunu hak ediyorlardı. Biz müşterilerin saçını keserken Aylan ve Galip'in yakınımızda, kaldırımda oynadığını hatırlıyorum. Abdullah'ı çok seviyorlardı. Onun başına gelenler beni mahvetti" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE KÜRTLERE İYİ DAVRANMIYORLAR"

Kobani'ye IŞİD'in girmesiyle ise Türkiye'ye kaçtıklarını anlatan Muhammed Kurdi, "Ama orada (Türkiye'de) kalamazdık, çünkü Türk kurumları Kürtlere iyi davranmıyor" dedi.

Türkiye'yi, Kurdi ailesinin de içinde yer aldığı batan botun içindekileri zamanında kurtarmadığı için eleştiren Muhammed Kurdi, "Ayrıca Türk makamları Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gidişini zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Muhammed Kurdi, Avrupa'nın da göçmenler konusunda daha fazla şey yapması gerektiğini belirterek, "Hükümetleriniz neden Türk sahillerini dolduran ve insan kaçakçılarının eline düşen binlerce göçmeni almak için güvenli tekneler göndermiyor?" diye sordu. (Kaynak: BBC Türkçe)



Aylan Kurdi\'nin Amcası: Türkiye\'de Kürtlere İyi Davranmıyorlar

Son Dakika Güncel Aylan Kurdi'nin Amcası: Türkiye'de Kürtlere İyi Davranmıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (292)

  • ANTEPLİ: ALLAH KİMSEYİ NANKÖR ETMESİN. BU KADAR NANKÖRLÜK OLUNMAZ. 74 30 Yanıtla
  • Ulan: Bu kürt ler kadar nankör adi bi millet görmedim arkadaş ya 72 29 Yanıtla
  • osmanlı: nankörlüğün bu kadarına pes doğrusu.türkiye 2.5 milyon suriyeli kardeşlerimize 6.5 milyar para harcadı.helal olsun.ama nankörlük yapanlara zehir zıkkım olsun 54 30 Yanıtla
  • cem : TÜRKİYE DE AZINLIK OLMAK ZOR 26 44 Yanıtla
  • h.d: AVRUPADA OLANLARI GÖRDÜĞÜNÜZ HALDE HALA TÜRKİYEYE LAF SÖYLÜYORSUNUZYA ALLAH SİZİ İSLAH ETSİN..... 51 16 Yanıtla
  • Paşa: Vatan hainliği işte böyle bişey 55 10 Yanıtla
  • Çanakkale: Ne ektilerde ne biçmeyi umuyorlar acaba 56 9 Yanıtla
  • valla: kardeşim nankörlük genlerinde var. sorsan türkiye ye bile gelmemiştir. 22 16
  • ali.: aynen dünyada baska bu kadar nankör bi millet yoktur. 4 0
  • Kıyı çocukları: Adi sensin lanet olasi pislik faşist 1 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri
    13:51 Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri

    Sakarya'nın Erenler ilçesinde ramazan ayı boyunca çocuklara yönelik çeşitli oyun aktiviteleri düzenleniyor. Belediye tarafından iftar sonrası oyun grupları hazırlanan çocuklar, aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, çocukların geleceği için çalışmaların artırılacağını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2016'dan bu yana 128 bin yaşlımıza hizmet sunduk
    13:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2016'dan bu yana 128 bin yaşlımıza hizmet sunduk

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2016 yılında başlattığımız Yaşlı Destek Programı ile yaklaşık 88 bin hanede 128 bin yaşlımızın sosyal bakımlarını gerçekleştirdik.

  • Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti
    13:49 Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kendi paylaşımını repost ederek sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle kahvaltılık ekmek ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

  • Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri Tamamlandı
    13:49 Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri Tamamlandı

    Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri'nin ilk etabında 32 liseden 145 takımın katılımıyla bin 308 öğrenciyi bir araya getirdi. Şenliklerde basketbol, voleybol, masa tenisi, futbol, futsal, dart, satranç ve 3x3 basketbol branşlarında müsabakalar düzenlendi.

  • Manisa'da Üniversite Öğrencisini Öldürme Davası Gerginlikle Devam Ediyor
    13:47 Manisa'da Üniversite Öğrencisini Öldürme Davası Gerginlikle Devam Ediyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kaçırmaya çalıştığı üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü sırtından vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan direksiyon eğitmeni tutuklu Önder Lafçı hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşma sırasında Kırgöz'ün ailesi ile sanık ailesi arasında mahkeme salonunda başlayan gerginlik adliye önüne taşarken Kırgöz ailesinin avukatı Yalçın Arcak, mahkeme çıkışında sanık yakınlarının üzerine yürüdü. Davanın ertelenmesi sonrası adliye önünde yaşanan gerginlikte polis ekipleri müdahale etti. Kırgöz'ün annesi Zeynep Kırgöz ise adaletin yerini bulmasını ve suçluların cezalandırılmasını istedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı
    13:47 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Belediye İş Sendikası üyesi bir grup işçi, iki ayı aşkın süredir devam eden Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadığı gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

  • Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti
    13:47 Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti

    Türk edebiyatının üretken isimlerinden biri olan gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay'ın vefatının üzerinden 53 yıl geçti. Atay'ın hayatı, edebi çalışmaları ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca, Atay'ın Türk edebiyatına ve ülkenin kurtuluşuna dair önemli katkıları da vurgulanmaktadır.

  • Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Mütalaa Açıklandı
    13:46 Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Mütalaa Açıklandı

    Galatasaray Spor Kulübünün futbolcu ve teknik heyeti için özel üretilen kıyafetlerin çalınarak internet üzerinden satıldığı iddiasıyla yargılanan 6 sanığın davasında mütalaa açıklandı. Mütalaada, çalınan ürünlerin satışa sunulduğu internet sitesi üzerinden yapılan yazışmalar sonucunda, ürünleri satışa koyan kişilerin Galatasaray Futbol Kulübü'nde çalışan sanıklar olduğu tespit edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda çalıntı ürünler ele geçirildi ve bu ürünlerin büyük bir kısmının orijinal ve piyasada bulunmayan ürünler olduğu belirlendi. Mütalaada, sanıkların zincirleme şekilde hırsızlık suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Dilovası'nda Tabancalı Saldırı Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    13:45 Dilovası'nda Tabancalı Saldırı Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, otomobilinden indiği sırada husumetlisi tarafından tabancayla vurulan Emre Taşdemir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement