Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Gökcan'ın Seçilmesi - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Gökcan'ın Seçilmesi

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Gökcan\'ın Seçilmesi

Gökcan, 12 yıl Anayasa Mahkemesi üyeliği yapacak.

17.03.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Erten'den boşalan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine, Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Tahsin Gökcan'ı seçti.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Mehmet Erten'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi üyeliği için Yargıtay Büyük Genel Kurulunca üç aday belirlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, gösterilen üç aday arasından, Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi Hasan Tahsin Gökcan'ı seçti.

Çorum'un İskilip ilçesinde 1965 yılında doğan Gökcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987'de mezun oldu.

Ankara hakim adayı olarak göreve başlayan ve sırasıyla Fındıklı, Tuzluca, Bozüyük Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Gökcan, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında yaptığı yüksek lisans eğitimini, Anayasa Hukuku alanında hazırladığı, "Devlet Yetkilerinin Sınırlandırılması ve 1982 Anayasası" adlı tez çalışmasını 1991'de tamamladı.

Gökcan'ın, "Yorumlu-Uygulamalı Türk Ceza Kanunu (6 cilt)", "Görevi Kötüye Kullanma, Rüşvet, Zimmet, İrtikap Suçları", "Kamu Görevlisi ve Özel Soruşturma Usulleri", "Taksirle Adam Öldürme ve Yaralama Suçları", "Açıklamalı Avukatlık Yasası", "Mühür Bozma ve Yedieminlik Yükümlülüğüne Uymama Suçları", "Sulh Ceza Davaları", "Uzlaşma ve Ön ödeme", "Gıda Suçları", "Karayolları Trafik Kanununa Göre Hukuki Sorumluluk, Tazminat, Sigorta, Rücu Davaları ve Trafik Suçları", "Uygulamada Trafik Suçları" adlı eserleri ve mesleki konularda yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunuyor. Gökcan, evli ve 2 çocuk babası.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi Gökcan, 12 yıl Anayasa Mahkemesi üyeliği yapacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Gökcan'ın Seçilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement